Dorind să suprimăm revoluțiile pașnice, facem revoluțiile violente inevitabile
  • 04-08-2021
  • 0 Comentarii
  • 415
  • 1

Amenințările formulate de oficialii francezi afectează toți concetățenii de pe toate platformele media franceze. Din 15 septembrie, se va permite suspendarea contractului de muncă al unei persoane care nu respectă obligația de vaccinare. De asemenea, se instituie amendarea cu 45.000 de euro pentru cei din restaurante, amenda de 1.000 de euro pentru cei care nu respectă carantinele, și măsura disponibilizărilor, a blocării conturilor bancare și interzicerea vizitelor etc. „Vom include în lege o prevedere specială privind suspendarea unui contract de muncă, întrucît o persoană nu își poate exercita profesia dacă nu a fost vaccinată”, spune ministrul Muncii, a cărui obligație principală era în trecut protejarea lucrătorilor și respectarea dreptului lor la muncă.

Angajații magazinelor, restaurantelor, centrelor comerciale trebuie vaccinați pînă la 30 august, iar lucrătorii medicali pînă la 15 septembrie. Dacă pînă la data stipulată nu le vor fi eliberate certificatele de vaccinare, atunci contractele de muncă le vor fi imediat suspendate. De asemenea, minstrul francez al Transporturilor instituie obligativitatea pașaportului sanitar pentru toate mijloacele de transport de la 1 august. Premierul Jean Casteks a anunțat demararea campaniei de vaccinare pentru copiii cu vîrste cuprinse între 12 și 17 ani. Ministrul Sănătății, Olivier Veran, este gata să disponibilizeze mii de medici calificați doar pentru faptul că respectă bioetica consacrată în Codul de la Nürnberg după tribunalul pentru medicii Germaniei lui Hitler. Agitația guvernului francez este ilustrată cum nu se poate mai bine de renumitul tratat chinez clasic „Arta războiului”, în fragmentul în care Sun Tzu explică exact ce acțiuni conduc statul spre dezastru. Niciodată în istoria Franței, de 2000 de ani, de la Iulius Cezar pînă în zilele noastre, nici un rege, împărat, șef de guvern sau președinte al republicii nu a dorit distrugerea poporului său. Dar Macron nu ascunde aceste intenții. ,,Acesta este un război împotriva noastră!”, strigă manifestanții pe străzile orașelor franceze.

Da, acesta este războiul. Emmanuel Macron a anunțat acest lucru pe 16 martie 2020, cînd a declarat „Sîntem în război”. Dar este un război împotriva propriilor cetățeni. Parizienii ies în stradă cu stele galbene în semn de protest, iar mulți văd o legătură directă între evenimentele de acum 80 de ani și cele din zilele noastre. La început, medicii erau buni soldați, virusul era un dușman declarat, iar francezii erau victime civile. Inamicii de astăzi sînt teoreticieni ai conspirației și medici nevaccinați. Locul tulpinii nu a fost încă stabilit. Mîine vor fi noi dușmani și un nou război, dar împotriva celor vaccinați. Cei vaccinați nu vor avea drepturi pînă cînd nu vor fi vaccinați cu a treia, a patra, a cincea doză și vor considera vaccinul un simplu medicament.

Pentru Franța, cu tradițiile sale, paradoxul incredibil este că astăzi cei care sînt nevaccinați sau care au primit doze insuficiente, conform instrucțiunilor emise, vor avea mai puține drepturi în propria lor țară decât pedofilii sau teroriștii! Trebuie să lăudăm administrația lui Emmanuel Macron, care a reușit să îi unească pe cei care erau dezbinați anterior și a creat condițiile pentru un tsunami social în toate categoriile sociale. Francezii au uitat de diferențele lor sociale, culturale, de proprietate, rasiale, și s-au unit în ostilitatea lor față de autorități.

Merită amintite cuvintele lui Olivier Dassault, miliardar și politician care a murit în martie, un om care s-a născut în bogăție, dar care știa să trăiască precum oamenii obișnuiți: „Este posibil ca Franța, țara speranței, să fi uitat atît de mult de fiii și fiicele ei, încît răzvrătirea este singurul lucru care le-a rămas?”. Acesta este unul dintre paradoxurile epocii: cei hrăniți îi înțeleg pe cei flămânzi, iar săracii de ieri se comportă acum precum invadatorii. Este dificil să nu fim de acord cu cele rostite de John Fitzgerald Kennedy: „Dorind să suprimăm revoluțiile pașnice, facem revoluțiile violente inevitabile”.


 N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite