Depuneri de coroane la Cimitirul Eroilor din Pipera
  • 17-02-2020
  • 0 Comentarii
  • 385
  • 1

Cu ocazia Zilei Apărătorului Patriei, aniversată în Rusia pe 23 februarie, Biroul Atașatului Militar de pe lângă Ambasada Rusiei în România va organiza ceremonia depunerii coroanelor de flori la Monumentul Ostașului Sovietic de la Cimitirul Eroilor din Pipera (șoseaua Pipera, București). Evenimentul va avea loc pe data de 20 februarie 2020, la ora 11:15.

Excelența Sa Ambasadorul Federației Ruse la București, domnul Valery Kuzmin, va susține o alocuțiune către cei prezenți.

La ceremonie vor participa membri ai corpului diplomatic, reprezentanți ai Biroului Național pentru Cultul Eroilor, Ministerului Apărării al Federației Ruse pentru activitatea comemorativă și elevii școlii de pe lângă Ambasada Federației Ruse la București.

Pe teritoriul României sunt situate 175 de cimitire militare ale ostașilor din Rusia (sovietici) din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

În cadrul activității de cercetare a documentelor din Arhiva Centrală a Ministerului Apărării al Rusiei, Arhiva de Stat din Rusia, din sucursalele Arhivelor Naționale ale României și din Arhiva Crucii Roșii din România, angajații reprezentanței Ministerului Apărării al Rusiei au reușit să stabilească numele ostașilor și locurile, unde au fost ei înmormântați:

- 52.082 de ostași sovietici au murit în luptele pentru eliberarea României.

- 10.915 au fost cei care au pierit din cauza condițiilor insuportabile de detenție și de boală în 12 lagăre pentru prizonierii de război.

 

Cimitirul Eroii Sovietici

Șoseaua Pipera 5, București 077190

https://maps.app.goo.gl/TWXwgL7vXfPMmivZ8

 

Ambasada Rusiei la București, 17.02.2020

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite