Depresia, un sentiment de neputință care ne poate doborî
  • 30-10-2023
  • 0 Comentarii
  • 57
  • 0

Tratarea pacientilor depresivi este o adevărată provocare pentru fiecare terapeut. Pentru pacient este de mare ajutor dacă terapeutul este și psiholog, deoarece delicatețea și discreția vizavi de pacient au prioritate. La loc de frunte ar trebui să stea îmbinarea dintre medicina clasică și cea alternativă, în folosul pacientului.
Stresul permanent, grijile, sentimentul de vinovăție, frica zilei de mîine duc la încărcarea corpului cu energie negative. Automat, organismul se umple de aciditate, care perturbă comunicarea energetică la nivel celular și, în timp, duce la îmbolnăvire. Ficatul este primul organ care începe să se deregleze, urmat fiind de tiroidă și de declanșarea unor simptome precum palpitații, somn neliniștit, dereglări ale tractului gastro-intestinal, lipsa poftei de mîncare și o slăbiciune totală, urmată de o frică permanentă că ceva rău este pe cale să se întîmple.
Comunicarea energetică între celulele corpului și cea interpersonală pot ameliora simțitor simptomele depresiei. Nu fiecare om dispune de capacitatea de a comunica intensiv verbal. Chiar și pentru un terapeut/psiholog/psihiatru poate fi adesea dificil să găsească liantul de comunicare cu pacientul său. Terapeutul trebuie să fie și un bun psiholog, să dea dovadă de empatie și să poată stabili o comunicare energetică cu acesta. În timpul terapiei se formează un cordon energetic invizibil între pacient, aparat și terapeut.
Medicina energo-informa­țională vine în ajutorul pacien­ților cu depresie în paralel cu
tratamentul oferit de medicina clasică, dar și prin terapii individuale. Refacerea comunicării energetice între procesele fiziologice ale corpului și cîmpurile informaționale duce la deblocări și autoreglări. Readucerea armoniei în organism este primul pas în terapiile oferite de această disciplină, fără administrarea vreunui medicament, fără durere.
Viața cotidiană este adesea dominată de stres, agi­tație, iar noi, oamenii ne lăsăm dominați de prea multe probleme și uităm să ne bucurăm de lucruri mărunte, să fim mai atenți cu noi înșine, să comunicăm mai atent cu cei din jur, să ne respectăm reciproc.
Programele antistres „Mindfulness Based Stress Reduction” sînt de un real ajutor pentru ameliorarea stărilor depresive. Organismul începe să se relaxeze, iar pacientul reacționează mult mai detașat, relaxat la reîntîlnirea cu factorul stres. Desigur, tehnicile mentale sînt întotdeauna recomandate în funcție de starea pacientului, mai ales cînd negativismul iese la suprafață. Pacienții depresivi au mare nevoie de comunicarea cu terapeutul, pe lîngă tratament, iar în cazul pacienților cu depresie severă se recomandă apelarea la un psihiatru.
Studiile statistice arată că începînd cu anul 2020 depresiile s-au răspîndit galopant în toată lumea. Terapiile multimodale (medicina clasică, medicina energo-informațională, tehnicile de medicină alter­nativă) sînt de mare ajutor. Noi, în domeniul medicinei energo-informaționale, observăm zilnic cîtă nevoie au pacienții depresivi și de terapii alternative. Chiar după primele ședințe, pacientul se simte mai puțin stresat și încep să dispară o parte din simptome: palpitațiile, senzația de nod în gît, sentimentul de vinovăție sau teama că ceva rău urmează să se întîmple.
Este o disciplină modernă, care se bazează pe informația energetică a pacientului, care este folosită în scop terapeutic. Fiecare terapie este personalizată. Chiar și detoxifierea organismului la nivel microcelular este o binefacere pentru pacienții depresivi, care urmează și terapia recomandată de medicina clasică. Aparatele de biorezonanță care au la bază fizica cuantică sînt în măsură să descifreze debusolarea energetică din organism și să reglaze chakrele și meridianele energetice.
FLORICA MUNTEANU,
specialist în medicina energo-informațională, membru al Societății naturiștilor din Germania, membră B.I.T. (Biorezonanz International Therapie), Psiholog


Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite