Depresia – de la neputință pînă la sentimentul că viața nu mai are nici un sens
  • 19-03-2020
  • 0 Comentarii
  • 324
  • 0

Tratarea pacienților depresivi este o adevărată provocare pentru fiecare terapeut. Deoarece discreția și sentimentul de răspundere vizavi de pacient au prioritate, pentru pacient constituie un mare ajutor dacă terapeutul este, totodată, și psiholog. La loc de frunte ar trebui să stea colaborarea dintre medicina clasică și medicina alternativă, în folosul pacientului.

Stresul permanent, grijile, sentimentul de vinovăție, frica zilei de mîine duc la încărcarea corpului cu energie negativă. Automat, orga­nismul este invadat de aciditate, care perturbă comunicarea energetică la nivel celular și, în timp, duce la îmbolnăvire. Ficatul este primul organ care începe să se deregleze, urmat de tiroidă, care dă simptome precum palpitații, somn neliniștit, dereglări pe tractul gastric, lipsa poftei de mîncare și o slăbiciune totală, urmată de frica permanentă că se va întîmpla ceva rău.

Comunicarea ener­ge­tică între celulele corpu­lui și comunicarea inter­personală pot ame­liora simțitor depresia. Nu fiecare individ dispune de capacitatea de a comunica intensiv verbal. Chiar și pentru un terapeut-psiholog/psihiatru poate fi adesea dificil să identifice liantul de comunicare cu pacientul său. În timpul terapiei, se formează un cordon energetic între pacient, aparat și terapeut.

Medicina energo-informațională vine în ajutorul pacienților cu depresie atît în paralel cu tratamentul oferit de medicina clasică, cît și în terapii individuale.

Repunerea comunicării energetice între pro­­cesele fiziologice ale corpului și cîmpurile infor­maționale duce la deblocări și autoreglări.  Readucerea armoniei în corp, suflet și spirit reprezintă primul pas în terapiile oferite de această disciplină, fără medicamente, fără durere.

Viața cotidiană este ade­sea impregnată de stres, agitație, ne lăsăm prinși de prea multe probleme și uităm să ne bucurăm, să fim mai atenți cu noi înșine, să comunicăm mai atent unul cu celălalt, să ne respectăm pe noi și pe cei din jurul nostru.

Programele antistres de tipul Mindfulness - Based Stress Reduction sînt de un real ajutor pentru stările depresive. Organismul începe să se relaxeze, iar pacientul reacționează mult mai detașat la reîntîlnirea cu factorul stres. Desigur că tehnicile mentale sînt întotdeauna de recomandat în funcție de starea pacientului, mai ales cînd negativitatea apare la suprafață.

Studiile statistice arată că depresia este cea mai răspîndită afecțiune la nivel global. În acest caz, terapiile multimodale (medicina clasică, medicina energo-informațională, acupunctura) sînt de viitor, deconectarea și auto­reglarea informației energetice în organism fiind remediile de bază în tratamente.

Terapeuții din domeniul medicinei alter­na­tive, respectiv medicinei energo-informaționale, observă zilnic cîtă nevoie au pacienții depresivi și de terapii alternative. Chiar după primele ședinte, pacientul se simte mai puțin stresat și încep să dispară o parte din simptome ca: palpitații, nod în gît, sentimentul de vinovăție sau teama că ceva rău urmează să se întîmple. Este o disciplină modernă, care se bazează pe informația energetică a pacientului și care este folosită în scop terapeutic. Chiar și detoxifierea organismului la nivel microcelular reprezintă o binefacere pentru pacienții depresivi care urmează și terapia recomandată de medicina clasică, o medicamentație severă, care lasă foarte multe informații nocive pe organele de elimare: ficat, rinichi, splină, limfă, intestine.

Aparatele de biorezonanță care au la bază fizica cuantică sînt în măsură să descifreze debusolarea energetică din organism și să regleze chakrele și meridianele energetice.


FLORICA MUNTEANU,

specialist în medicina energo-informațională, membru al Societății naturiștilor din Germania, membră B.I.T. (Biorezonanz International Therapie), Psiholog

 

 

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite