Departamentul de Stat al SUA amenință Turcia cu sancțiuni
  • 22-04-2020
  • 0 Comentarii
  • 113
  • 1

Departamentul de Stat american a reamintit din nou Turciei că achiziția sa de sisteme S-400  rusești ar putea duce la impunerea de către Washington a unor sancțiuni pentru Ankara, a informat Reuters.

„Continuăm să remarcăm la cele mai înalte niveluri că achiziția S-400 este subiectul discuțiilor în curs de desfășurare a introducerii sancțiunilor CAATSA (Contracararea adversarilor Americii prin sancțiuni), aceasta rămâne, de asemenea, un obstacol în calea relațiilor și cooperării bilaterale, în interiorul NATO ”, a declarat Morgan Ortegus, purtător de cuvânt. Ea și-a exprimat încrederea că președintele turc Erdogan își va împărtăși poziția.

Reamintim că Federația Rusă și Turcia au încheiat în 2017 un contract pentru furnizarea de sisteme de apărare aeriană S-400. Turcia a devenit prima țară NATO care a achiziționat aceste sisteme de la Rusia. Această decizie a fost primită negativ în Statele Unite. Washingtonul face presiuni asupra Ankara pentru a refuza să cumpere echipament rus. În special, SUA au exclus deja Turcia din programul de producție de aeronave F-35.

Luna trecută, Pentagonul a raportat că Statele Unite nu vor transfera Turciei sistemele de rachete antiaeriene Patriot, pe care le solicită până când Ankara va returna în Rusia sistemele sale S-400 primite anterior.

 

T.S.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite