Demența din perspectiva medicinei energo-informaționale
  • 16-05-2022
  • 0 Comentarii
  • 272
  • 0

Demența reprezintă un simptom al unei afecțiuni grave, aflată în plină expansiune în întreaga lume. Una din patru persoane trecute de 80 de ani suferă de demență și una din două persoane trecute de 90 de ani este, de asemenea, afectată.
Cuvîntul ,,demență” provine din latinescul ,,demens”,  
care înseamnă ,,îndepărtarea spiritului”. Astfel, diag­nosticarea unei persoane care suferă de această afecțiune se realizează prin o investigație amănunțită a creierului, a celulelor și a legăturilor nervoase. Cea mai frecventă cauză a instalării demenței este Alzheimerul, dar nu trebuie să neglijăm nici infarctul miocardic, ce provoacă moartea celulelor nervoase.
Evoluția bolii și tipuri de demență
Instalarea Alzheimer – Primele simptome se strecoară încet, aproape imperceptibil. Devine vizibilă înrăutățirea aspectului fizic, corporal, dar și a părții spirituale. După ușoare pierderi de memorie și
dereglări în orientare încep să apară dificultăți de
gîndire și scăderea mobilității. Se modifică perso­nalitatea celui în cauză, fapt care pentru membrii familiei devine tot mai dificil de suportat.
Demența vasculară – avan­sează diferit, în funcție de zonele cerebrale afectate. Inițial memoria este intactă, dar este încetinit ritmul vorbirii, iar concentrarea și stările emoționale devin oscilante.
Demența secundară – își are originea în creier, mai exact în pierderea celulelor nervoase. Este puternic influențată de administrarea medicamentației de sinteză, depresie, de consumul excesiv de alcool, de afecțiuni tiroidiene sau de carența de vitamine.
Urmările demenței
Diagnosticul este greu de stabilit pentru că uitarea și demența sînt strîns legate, așa cum intoleranța alimentară și alergiile se întrepătrund. Primele simptome nu sînt luate în seamă nici măcar de membri familiei, fiind puse pe seama ,,bătrîneții”. Cu cît este mai repede diagnosticată și inițiată terapia, cu atît mai mult este încetinit progresul bolii.
Medicina energo-informațională este un mare ajutor atît în prevenția cît și în tratamentul demenței. Scopul principal al terapiei este restabilirea echilibrului energetic în corpul pacientului. Sănătatea reprezintă comunicarea coerentă între celulele fiecărui organ, iar acest proces biofizical poate avea loc numai dacă organismul este în echilibru energetic. Boala, în schimb, este o lipsă a coerenței de comunicare energetică. Viitorul medicinei este reprezentat de medicina energo-informațională, o medicină blîndă, fără chimie, fără durere și fără administrarea medicamentelor de sinteză. Fiecare terapie se personalizează în funcție de informația energetică a organismului.
După diagnosticarea energetică se încep ședințele de echilibrare și microdetoxifierea la nivel celular. Prin reglarea bazinului energetic al corpului procesul de autovindecare este deblocat și starea pacientului începe să se îmbunătățească de la ședință la ședință. Terapiile se focusează pe cauza bolii, nu simptome, tratînd corpul în integralitate.
Fiecare terapie deschide drumul spre cîmpul informațional al corpului, deblocînd meridianele și chakrele energetice.  
 FLORICA MUNTEANU,
specialist în medicina energo-informațională, membru al Societății naturiștilor din Germania, membră B.I.T. (Biorezonanz International Therapie), Psiholog

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite