
- 06-08-2024
- 0 Comentarii
- 136
- 0
Lidia Vadim Tudor, fiica lui Corneliu Vadim Tudor, fostă candidată la Primăria Sectorului 5 București din partea AUR, a explicat, pentru Ziare.com, de ce a ales să susțină „Planul Simion”, lansat de formațiunea politică din care face parte. Deși a fost contestat de juriști, Lidia Vadim Tudor susține că planul propus de George Simion este mult mai complex decît s-a mediatizat, iar înainte de vot, românii ar trebui să știe ce măsuri conține.
Georgiana Dragomir: Cum ți s-a părut organizarea alegerilor locale și europarlamentare din acest an?
Lidia Vadim Tudor: A fost o manevră menită a afecta performanța partidelor aflate în opoziție, dar și a salva PNL care, în lipsa comasării, risca să obțină un scor la limita accederii în Parlamentul European. Toată această scenetă, să o numesc astfel, a fost pusă în scenă în bună înțelegere cu PSD. În ceea ce privește AUR, partidul a obținut 4000 de posturi în primăriile, Consiliile locale și județene din întreaga țară și 6 posturi de europarlamentari.
Organizarea alegerilor a fost dezastruoasă, știm cu toții ce haos s-a creat în București, unde reprezentanții în secțiile de vot au stat chiar și 40 de ore în secții, numărând buletine, încercînd să încheie procese verbale, apoi în curțile primăriilor, păzind sacii cu voturi la temperaturi ce depășeau 40 de grade. Prea puțin se vorbește și despre faptul că mii de voturi au fost cumpărate la drumul mare, sub nasul tuturor.
Din păcate, 35 de ani de democrație au trecut degeaba.
G.D.: Ce crezi despre stabilirea calendarului privind alegerile prezidențiale și cele parlamentare? Este potrivită data de 1 decembrie pentru un scrutin?
L.V.T.: 1 decembrie este Ziua Națională a tuturor românilor, un prilej de mândrie și sărbătoare pentru noi toți. Din nou, stabilirea calendarului în așa fel încît să ieșim trei duminici consecutive la vot arată clar faptul că celor de la putere nu le pasă de nimic, nu respectă nimic, nici măcar ziua Marii Uniri, sărbătoarea noastră națională.
A fost o strategie menită a afecta partidele din opoziție. Se mizează pe faptul că românii nu vor avea disponibilitatea de a ieși trei duminici la vot și atunci PSD si PNL ar putea obține un scor suficient încît să intre în turul doi al alegerilor prezidențiale și să obțină majoritatea în Parlament.
G.D.: Te vom vedea pe vreo listă de candidați la alegerile parlamentare?
L.V.T.: Este prematur să vorbim acum despre listele pentru alegerile parlamentare. Ce pot să vă spun, însă, este că în luna septembrie pregătim lansarea unui volum intitulat „Corneliu Vadim Tudor și România Mare – o moștenire pentru viitor”, o selecție de articole și poezii scrise de tatăl meu de-a lungul timpului, care să ne reamintească tuturor că dragostea de țară și credința în Dumnezeu trebuie să ne fie motor tuturor!
Vom lua țara la pas și vom poposi cu această carte în 17 orașe din toată țara! Sînt nerăbdătoare să mă întîlnesc cu toți cei care l-au iubit și l-au apreciat pe tata!
G.D.: De ce AUR? Au mai fost partide care ți-au propus să candidezi/să te susțină?
L.V.T.: Am spus-o, o repet: AUR a fost singurul partid naționalist care mi-a oferit cadrul propice continuării drumului pe care tata l-a început în politică și proiectelor pe care le aveam pe hîrtie. Cartea despre care vă vorbeam este unul dintre acestea.
AUR este un partid ce are ca obiectiv refacerea României Mari, pentru care tatăl meu a militat atîția ani, și este bazat pe cei patru piloni fundamentali ai societății: familia, națiunea, credința, libertatea.
G.D.: Spune-mi, te rog, cîteva cuvinte despre „Planul Simion”. Sînt voci care susțin că e o fraudă, ba mai mult, s-a lăsat și cu o plîngere penală. Cum crezi că s-ar pune în aplicare ce scrie în acel contract-tip angajament? Dacă George Simion nu va reuși să facă ce se menționează acolo, ce ar trebui să înțeleagă românii care au semnat și poate că și-au făcut speranțe în ce privește cumpărarea unei locuințe?
L.V.T.: Planul Simion conține 200 de măsuri pe care românii trebuie să le cunoască pentru a vota corect și conștient.
Este adevărat că cea mai mediatizată dintre acestea a fost construirea a peste un milion de apartamente, măsură pe care și guvernul din Marea Britanie a adoptat-o și nimeni nu s-a mai scandalizat atît. Acest proiect va fi implementat cu ajutorul unei echipe de profesioniști, ingineri constructori, arhitecți, specialiști care susțin că SE POATE! Sigur că Planul Simion este și va fi contestat, dar a venit cineva în fața românilor cu o alternativă? Nu.
G.D.: În opinia ta, care sînt principalele probleme ale României la acest moment și ce te dezamăgește cel mai mult în țara noastră?
L.V.T.: Este necesară o reformă la toate nivelurile societății pentru a repara, în timp, tot ceea ce s-a distrus timp de peste trei decenii: de la sănătate, la educație, agricultură, justiție, cultură, sistemul de pensii, de salarizare, aparat bugetar etc.
G.D.: Cum e să fii la conducerea Revistei „România Mare”? Online-ul a luat avînt în orice domeniu, presa mainstream nu tratează subiecte „sensibile”, toată lumea e în căutare de trafic. Cu ce greutăți te-ai confruntat editorial și cum le depășești?
L.V.T.: Revista „România Mare” este una dintre cele mai longevive publicații din țara noastră, fiind pe piață, la chioșcurile de ziare, în fiecare săptămînă, neîntrerupt, de 34 de ani. Este o mare mîndrie pentru mine! Nu aș fi reușit să continui ceea ce tatăl meu a început și a construit, fără sprijinul colaboratorilor care semnează în revistă și al cititorilor noștri fideli.
Provocările sînt imense, presa scrisă este îngropată încet, încet, de online (unde și noi sîntem prezenți), dar vreau să cred că revista va exista atîta timp cît vor exista vadimiști. Datorită lor, povestea merge mai departe!
G.D.: Spune-mi, te rog, cel mai prețios sfat de la tatăl tău, pe care ți-l repeți cînd „dai de greu”.
L.V.T.: Tata ne-a crescut prin puterea exemplului. Ne-a insuflat valori și principii după care ne vom ghida toată viata și eu, și sora mea. Întotdeauna, cînd ne-a fost greu, și în timpul vieții și dincolo de ea, tata a fost alături de noi. Este o legătură care nu se va rupe niciodată.
Sursa: Ziare.com
11.0 C