De acum începe dictatura banilor otrăviți și mînjiți de sînge
  • 20-01-2021
  • 0 Comentarii
  • 1085
  • 7

Motto: ,,O abatere a atenției de la cea mai penibilă înscăunare de la Casa Albă”.

Constantin Gheorghe

 

Evenimentul cel mai im­portant este înscăunarea lui Joe Biden, adică victoria globalismului, pe seama celor care nu înțeleg ce a însemnat noua metodă de dominare a lumii, introdusă după 2001 de grupurile de putere din SUA. De fapt, e dictatura banilor mînjiți de sînge, de otrăvuri și poluare, pe care popoarele tot mai imbecilizate ale Occidentului o numesc PROGRES.

Da, deși e confruntată cu mari probleme din cauza pandemiei și a crizelor subsecvente – economică, socială, de încredere în sis­tem etc. – societatea occidentală are încă o problemă: asigurarea profitului pentru do­meniile inutile. Adică pentru domeniile bazate pe înșelarea opiniei publice și pe propagandă. De exemplu, pentru industria de război, mare parte americană. Folosește cuiva ea? Numai celor care atacă, iar aceștia sînt, în maxima majoritate a ultimilor 7 decenii, chiar SUA!

Statisticile oficiale sînt grăitoare, iar cei care cercetează văd că și alte războaie, între alte națiuni, au în spate tot ,,mîna” celei mai mari ,,democrații” din lume. De exemplu lungul război Irak – Iran. Și altele.

De exemplu nebuniile recente – Primăvara arabă, revolta din Siria, „Maidanul” kievean. Sigur, sînt și alte națiuni care nu s-au dat în lături de a dezvolta sau chiar a crea conflicte, pentru că au de asigurat profitul unei industrii de ,,apărare”. Cum ar fi Franța.

Pe lîngă asta, e vorba de strategia energetică, direct legată de mersul conflictelor. De fapt, un analist militar cunoscut, comandorul Valentin Vasilescu, demonstra cum conflictele Orientului apar și se dezvoltă de-a lungul zonelor vizate de traseele unor conducte de gaze sau în areale petroliere. Altfel spus, ,,energeticienii” de tip nou sînt, în mare parte, oameni din Servicii și zona militară, personaje cu influență în mass-media – nicidecum contractori de baraje și termocentrale, ca pe vremuri. Ei sînt marile costuri ale unui domeniu care a încetat de ceva timp să mai fie pentru binele popoarelor – ci pentru marile jocuri de putere.

Și, evident, mai este zona farmaceutică și medicală, folosită cu maxim cinism de profitorii ,,democrației” și ,,pieței libere”. De fapt, cînd vorbim de Sănătate, azi ne referim la profit și influență! Vedem și acum vaccinuri impuse ,,strategic”, susținute de campanii media uriașe, de dezinformări profesioniste etc. etc. Oare întîmplător principalii acționari de la Pfizer – fabricantul vaccinului cumpărat de Uniunea Europeană și acceptat fără discuții de România – sînt aceiași cu cei ai Raytheon, producătorul rachetelor ,,Patriot”, cumpărate de România fără crîcnire, cu banii în avans, în ciuda deficitului mare, a crizei, a necesităților de tot felul, ba chiar a majorării pensiilor și alocațiilor? Despre ce vorbim aici?!

În sinteză – Apărarea nu apără, Energia nu încălzește, iar Sănătatea nu vindecă. Ci toate sînt dezvoltate pentru profit și putere!

Ei bine, pentru a păcăli popoarele, există cele două capete ale balaurului, care se hrănesc unul pe celălalt: ,,democrația” și teama inoculată față de ,,dușmanii democrației”.

Așa-zisa democrație creează instituții peste instituții profitabile pentru ,,apărarea” sa – adevărate spălătorii internaționale pe creier. Ele ne învață că Apărarea se face NUMAI în modul în care o fac americanii, cu ,,războaie preventive” și fără a ține seama de ,,pagube colaterale”, că Energia trebuie cumpărată mult mai scump de la ,,democrații”, ca să devină arma de șantaj a ,,dușmanilor democrației”, iar Sănătatea, desigur, nu poate fi asigurată decît dintr-un sistem democratic sănătos!

În același timp, ,,democrația” are grijă să scoată la iveală inamicii și pericolele, pe care fiecare cetățean al democrației trebuie să le simtă, ca atare, personal! Va amintiți de ,,Liviu vine și îți fură sanvișul și Victor îți ia jucăriile!”?... Sigur, o prostie, ceva ridicol spunem, dar, de fapt, asta auzim zi de zi – mult mai insistent și mai profesionist inoculat.

,,Dușmanii democrației”, ,,amenințările la adresa democrației”, ,,pericolele” – sînt atît de necesare pentru ca națiunile, oricît de sărace și oricît de neamenințate de conflicte ar fi, să plătească bani mulți pentru armament și pentru ca ,,Big Bro” să ne apere! De cine? Nimic clar, dar ne trebuie! Mai mult decît spitale, drumuri, locuri de muncă!

Paranteză - România se află chiar în cea mai ridicolă situație: oficial, sistemele americane ne apără de un eventual atac din Iran și Coreea de Nord, două state cu care, în timp, am avut cele mai bune relații și ale căror elite sînt parțial create în școlile românești! Și, culmea, ne apără de bombe tocmai cei care au bombardat România, făcînd și cel mai mare masacru prin bombardament aerian din istoria țării noastre!

Revin; văd acum cazul Navalnîi și mi se pare o diversiune atît de clară, încît rămîn uimit cum de poate fi folosită? Vorba amicului Bogdan Duca: ,,Povestea cu Navalnîi, eroul rus căruia kaghebiștii lui Putin i-au băgat noviciok în chiloți și acum se întoarce în Rusia să îi bată pe toți, are o singură morală: publicul țintă al propagandei anti-rusești, dispus să înghită rahaturi din astea, este chiar idiot...”.

Din păcate, cred că dreptatea e de ambele părți – și a lui Duca, și a propagandei: cei cărora se adresează propaganda sînt idiotizați.

Și, da, reținerea lui Navalnîi nu era o surpriză, era anunțată și bazată pe o decizie judecătorească. Oare lumea nu vede că reacțiile ,,dure” din UE și SUA sînt absolut stupide și au un scop departe de așa-zisele drepturi ale omului?

Un alt analist de top, Constantin Gheorghe, atrage atenția asupra faptului că Navalnîi ,,nu a răspuns cererilor justiției ruse, bună-rea, în legătură cu incidentul de la Irkutsk” – cel cu așa zisa ,,otrăvire”. De ce? ,,Scandalul e asigurat, începe delirul rusofobilor”, scrie analistul.

Pe de altă parte, analistul ridică o întrebare, ,,pe care mulți uită să o pună, cînd este vorba despre Navalnîi: care e proiectul lui pentru Rusia?”. De fapt, ce propune rușilor, drept alternativă la proiectul lui Putin? „Ce înseamnă «liberalismul» lui, dincolo de discursul de doi bani despre democrație și libertate? Care este proiectul lui de societate?”, întreabă fostul consilier politic al lui Ion Iliescu și Adrian Năstase. Și, desigur, analistul mai atrage atenția asupra unui fapt, pe care manipulatorii îl ascund - scorul electoral pe care-l are așa-zisul ,,cel mai important opozant al lui Putin”. Aproape zero!

,,De ce nu reușește să impresioneze electoratul tînăr și educat (aproape) occidental? Clasa aia de mijloc în formare de ce nu-l acceptă?”, întreabă Constantin Gheorghe. ,,Poate nu înțeleg eu ce e în Rusia. Poate greșesc. Dar sigur nici el nu își înțelege publicul, și nici țara nu și-o cunoaște”. În schimb, observă experimentatul consilier politic – Navalnîi, ,,ca circar, e bun - și acum își face datoria: schimbă agenda publică, mută atenția de la cea mai penibilă «înscăunare» de președinte la Washington, cu zeci de mii de soldați din Garda Națională pe străzi și în clădirile federale, inclusiv la Capitoliu, către Moscova și «tiranul» Putin”, scrie analistul, conchizînd – ,,Jalnică faună politică!”. Și ticăloasă, adaug eu. Pentru că trebuie să fii un total ticălos să iei banii de dezvoltare și sănătate ai națiunilor pentru motive false, cu scopul cinic și criminal al profitului și al puterii!

Despre asta e vorba în cazul ,,listelor negre”, al ,,dictaturilor”, al ,,dușmanilor democrației”. Și despre asta e vorba și în cazul Navalnîi. Anunță scandalul Navalnîi cum va fi mandatul Joe Biden? DA, mandatul Biden începe bine.

Și nu, nu e vorba de Rusia – ci de o criză totală a unui sistem care nu mai are alt mod de a supraviețui decît prin minciuna și înșelăciunea prin care își maschează, cu un cinism unic în istorie, dictatura. Acea dictatură cu care am început articolul: a banilor mînjiți de sînge, de otrăvuri și poluare, pe care popoarele tot mai imbecilizate o vor numi PROGRES. Despre asta e vorba în lumea întreagă. Și asta se va amplifica acum, odată cu victoria globaliștilor lui Joe Biden.


DRAGOȘ DUMITRIU

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite