Dan Puric: „Este un atac decisiv asupra poporului! România… moare!“
  • 29-06-2020
  • 0 Comentarii
  • 2833
  • 23

„O țară se păzește cu o statuie de care sînt legate mii de inimi“. OCTAVIAN GOGA

Devenit un adevărat simbol al naționalismului creștin, actorul și scriitorul Dan Puric uimește și încîntă de fiecare dată cu profunzimea gîndirii și frumusețea discursului. A făcut-o și într-o recentă emisiune - invitat fiind de jurnalistul Răzvan Dumitrescu, unul dintre cei mai buni realizatori-jurnaliști ai televiziunilor din România. Emisiunea a fost… o invitație la o călătorie pe o mare agitată, în care ideea nu este doar de a ține drumul – ci mai ales de a supraviețui. De fapt, Dan Puric a asta și vrea să spună – viața noastră și a societății, așa cum o cunoaștem, e acum într-o furtună, în care valuri după valuri încearcă să ne scufunde, să ne înece, iar nordul nu mai e de găsit. Călătoria este prin marea agitată de fantoma restricțiilor la drepturi și libertăți, generată de „pandemia“ declarată într-un mod greu de calificat și apoi lovită de interesanta revoltă anti-istorie, anti-tradiție și anti-religie, declanșată în America și exportată peste tot.

Precizez că interviul trebuie urmărit integral – îl găsiți pe Internet, așa că voi reda doar cîteva pasaje.

Încep cu o primă idee – „Omul se îmbolnăvește cînd nu mai are fața către Dumnezeu“, iar din această cauză există pericolul ca România și lumea întreagă să moară. „Mult mai periculos e virusul ideologic… omul se îmbolnăvește cînd nu mai are fața către Dumnezeu - problema conștiinței mele e că România moare“, spune Dan Puric, care crede că e obligatoriu ca „Noțiunea de țară, de neam, să fie repusă“.

Virusul acesta a ucis cîteva sute de mii, spune actorul - „Celălalt, pe care vi-l spun eu, va ucide o lume și o umanitate - este virusul ideologic care merge paralel cu acesta“. Actorul-militant creștin și naționalist spune ferm: „Ne aflăm în cea mai cruntă situație din istoria acestui popor - sîntem în război virusologico-ideologic“ și „cel mai mare efort care se face astăzi este ca poporul român să fie scos din matca lui sufletească“. De ce asta? De ce țara noastră? Pentru că „România este ultimul bastion ortodox puternic, și vor să îl distrugă. Toate acestea se fac cu un dublu virus - este vorba despre virusul Covid-19, care va trece sau nu… și unul mult mai periculos, care va ucide o lume și o umanitate - este virusul ideologic“.

Marele artist este ferm împotriva exagerărilor care se comit cu acest virus și dă ca exemplu înmormîntarea episcopului Pimen. „Sînt copil de medici - în familia mea am și cercetători care au lucrat în domeniu - problema epidemiologică, virusologică, trebuie tratată cu seriozitate, responsabilitate, și nu cu exagerări de cea mai proastă calitate, precum l-au îngropat pe bietul Pimen“, spune Dan Puric, comparînd funeraliile făcute de acei oameni în costume albe cu personajele sinistre de la Carnavalul din Veneția – „cu scopul de a speria lumea“. Măsurile trebuie să fie severe, dar proporționale cu pericolul – consideră artistul, apreciind că „acești flăcăi au creat o stare de neliniște, care distruge sistemul nervos al omului“.

Or, în acest mod, „Ușor, ușor, ni s-a luat libertatea”, spune artistul. „Nimeni nu are nimic împotriva faptului că, din punct de vedere medical, trebuie să respecți niște măsuri de restricție“. Dar, din păcate, „ei au profitat - pe dedesubt băieții continuă liniștit o politică de subminare a identității morale a poporului român - aici este problema!“, consideră Dan Puric. „Este un atac decisiv asupra poporului român! Ușor, ușor, ni s-a luat libertatea“.

Mai mult, Dan Puric spune că, prin tot ceea ce s-a întîmplat și se întîmplă, reiese un aspect clar: „România este o țară blasfemiată!“. Altfel spus, „este o țară condusă de pirați! Ei taie axul moral al țării! Este o strategie veche de cînd lumea“, spune artistul. „Octavian Goga spunea că o țară se păzește cu corpuri de armată sau cu o statuie de care sînt legate mii de inimi“.

Despre cei care conduc, Dan Puric creionează o schiță simplă: „Bietul român ce zice, cînd îi vede, cu chiloții ăia verzi pe față și cu cacealmaua asta, că se duc la băut și dau jos tot? Oamenii ăștia nu ne reprezintă sub nici o formă… ei fac pe super sterilizații, mai bine i-ar steriliza cineva“. De fapt, spune artistul: „Corpul nu se apără cu antibiotic, ci cu imunitate - s-a făcut ceva prin care tu să nu te mai poți apăra, imunitatea biologică e terminată. Normal că tu te sperii ca om“.

În final, Dan Puric se întreabă - punînd accentul pe concret - „Cum e posibil ca o organizație națională a sănătății să aibă, în două săptămîni, indicații contradictorii pe care o minte primară nu le-ar accepta?!“ – și temerea sa e că „România e planificată“… evident, către ceea ce el numește… moarte. „România moare“, este avertismentul marelui artist.


DRAGOȘ DUMITRIU

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite