Cum pătrund trupele speciale americane pe teritoriul inamicului
  • 12-04-2020
  • 0 Comentarii
  • 94
  • 0

Unitatea de elită de comandă a SUA folosește submarinele clasei Gator Mark 8 pentru a se infiltra pe teritoriul inamic. El poartă numele inginerului James Gator Parks, inițiatorul dezvoltării mijloacelor de livrare a forțelor speciale pe locul de aterizare. - SDV (vehicul de livrare special).

Opțiunea navală de a pătrunde pe teritoriul inamic este considerată cea mai sigură în comparație cu, de exemplu, aterizarea de pe aeronave.

Pe mini-submarine SDV sunt plasati 6 la 8 membri,  cu echipamente și arme: doi (pilot și navigator) sunt în față, restul sunt în urmă. Submarinul poate transporta 5 mine magnetice „leech” pentru a distruge navele.

Mini-submarinul este condus de un motor electric cu o elice. Manevrele de adâncime sunt efectuate cu ajutorul hidroplanelor și cârmei. Viteza redusă a Mark 8 - aproximativ 6 noduri - garantează zgomot redus, ceea ce îi permite să evite detectarea.

Mark 8, cu trupe de  comando la bord, sunt lansate de la submarine nucleare în imediata apropiere a coastei inamice. Mark 8 sunt în serviciu cu Statele Unite și Marina Britanică. Puse în funcțiune la apogeul Războiului Rece din anii 80, acestea sunt înlocuite treptat de Mark 11s mai modern.

 

Y.O.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite