Cum funcționează viața din perspectiva biofizică
  • 05-02-2020
  • 0 Comentarii
  • 184
  • 1

Ce este viața? Cercetările în domeniul fizicii, realizate în cursul secolului trecut, ne arată într-un mod dramatic faptul că noi știm multe, dar, de fapt, înțelegem foarte puțin!

Colaborarea fructuoasă dintre biologi și fizi­cieni ne-a pus la dispoziție modele care ne arată cît s-a pierdut din cauza lipsei de comunicare. În anul 1944, Erwin Schrödinger, marele laureat al Premiului Nobel, la o conferință în Dublin pe tema ,,Ce este viața?” (protocolul conferinței a fost publicat prima oară în anul 1944 la Londra și din 1945 influențează generații de biologi, biofizicieni și cercetători din domeniul nerobiologiei), a răspuns: ,,Viața este o aliniere energetică a materiei!”.

Desigur, s-a pus mereu întrebarea ,,ce a fost atît de senzațional în acea prezentare?”. Profesorul Schröedinger, prin publicarea lucrării ,,Materia vie”, nu s-a distanțat de cercetările realizate în domeniul geneticii, dar a urmat alte legi fizice necunoscute pînă atunci. Acestea  sînt integrate în cercetare odată ce sînt clarificate. Și exact această viziune a devenit, între timp, realitate. În cartea sa, ..Ordnung beruht auf Ordnung” (,,Ordinea se bazează pe ordine”), viața este prezentată ca fiind o ordonare a materiei, deși, desigur că există mereu tendința materiei de a se dezordona. Secretul sistemului de apărare a corpului constă în depistarea la timp a haosului, respectiv a dezechilibrului energetic ce este pe cale de a se declanșa. Este de menționat aici și contribuția deosebită adusă de astrofizicianul rus, profesor N.A.Kosyrew, în cartea sa ,,Die Kauzale oder nicht symetrische Mechanik”, (,,Cauza unei disimetrii a mecanicii”), în care descrie baza unei mecanici diferite de cea a lui Newton.

Faptul că universul nu îmbătrînește, dim­potrivă, se reînnoiește în permanență, se datorează acestui flux energetic permanent. Procesele genetice pot fi înțelese prin intermediul biochimiei.

În timp ce în corpul uman mor 10 milioane de celule pe secundă, alte 10 celule se nasc, deci informația de la celulele ce mor trebuie preluată cu exactitate de celulele noi, fără greșeală, precum un adevărat computer biologic. Dato­rită renumitului profesor dr. Alfred Popp, astăzi este cunoscut faptul că biofotonii (particule care se lovesc de alte particule, creînd impulsuri informaționale – n. red.) sînt în măsură să rezolve această problemă.

Caracteristica unității organismului este asigurată de un cîmp magnetic. Profesorul dr. Schumann, cel care a pus bazele cîmpului magnetic în tratamentele cu biorezonanță (Bicom Optima), a afirmat în urmă cu mai bine de 35 de ani că, într-un viitor relativ scurt, dereglarea cîmpului magnetic la nivel celular va fi tot mai mare și va fi una dintre cauzele majore ale producerii diferitelor boli. Nu atomul sau mo­lecula reprezintă esența vieții, ci procesul viu în mișcare privit în totalitate. Fiecare funcție biologică sau fiziologică este în corelație directă cu emiterea de biofotoni în corp. Genele nu sînt numai segmente ale ADN-ului, ci și modele ale cîmpului energetic și ale oscilațiilor.

Medicina energo-infor­mațională este disciplina care reface comunicarea dintre procesele fizi­ologice și cîmpurile informaționale ale corpului, iar atunci cînd aceasta legatură informațională este dereglată, ne îmbolnăvim. Așa funcționează viața. A înțelege medicina energo-informațională (biorezonanța) înseamnă să înțelegem, de ase­menea, legătura dintre fiziologia și cîmpurile informatice ale corpului. Tratamentele individuale pe care le oferă această disciplină, ținînd cont de faptul că omul nu este singur ca individ, ci face parte dintr-o entitate socială, duc la o echilibrare energetică a corpului, aliniază materia, corpul material, emoțional și spiritual.

Meridianele energetice funcționează în nor­malitate dacă organismul este readus în echilibrul său energetic. Procesele de autodistrugere pot fi întrerupte. O diagnosticare energetică în apro­ximativ 45 de minute, întregită cu un buletin energetic de analize, ne oferă posibilitatea reglării ședințelor de terapie și focusarea tratamentelor pe repunerea organismului la nivel de celulă-organ-sistem în echilibrul energetic din care este ieșit. O terapie blîndă, fără efecte secundare, fără durere, fără medicamente, atît pentru copii, cît și pentru adulți.

FLORICA MUNTEANU,

specialist în medicina energo-informațională, membru al Societății naturiștilor din Germania, membră B.I.T. (Biorezonanz International Therapie), Psiholog

 

 

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite