Cum apare sindromul de prostată
  • 08-05-2023
  • 0 Comentarii
  • 171
  • 0

Odată cu înaintarea în vîrstă, tot mai mulți bărbați încep să aibă probleme urologice: dereglări în micțiune, dureri la urinat, lipsa libidoului și adenom de prostată – simptome care, deocamdată, sînt teme tabu. Cel mai deranjant și cu efecte negative asupra sănătății este mersul la toaletă des noaptea, deoarece individul nu se mai odihnește corespunzător.
Prostata este despărțită de rect printr-un țesut dens cu grosimea de numai 2 - 3 mm, învelit într-o capsulă prostatică amplasată sub vezica urinară și este, pe lateral, susținută de mușchiul levator, iar inferior de diafragma genitală a bazinului. Prostata este de mărimea unei castane și închide uretra. Datorită poziției sale, se impune, întotdeauna, și un control rectal, înainte de a pune un diagnostic.
Medicina clasică a catalogat mult timp toate problemele legate de prostată drept o „mărire de prostată”. Mai mult, heperplazia benignă de prostată este și astăzi folosită ca sinonim pentru dereglările vezicii urinare, cu toate că există o legătură foarte mică între volumul crescut al prostatei și îngustarea uretrelor.
Sindromul de prostată benignă se caracterizează prin simptome pe tractul urinar, început de îngroșare a prostatei, îngustarea jetului de urină. La bărbații trecuți de 40 de ani, unde se exclude existența unui carcinom de vezică urinară, se poate pune în discuție existența unui sindrom de prostată benignă.
Stresul zilnic la care sîntem expuși, alimentația procesată, noxele toxice din corp (metale grele, paraziți, viruși patogeni, micoze), lipsa de activitate fizică sînt doar cîteva dintre cauzele care aduc cu sine blocaje energetice în organism.
Medicina energo-informațională este o medicină blîndă, fără efecte secundare, care se adresează omului modern prin terapii personalizate. Corpul trebuie tratat în totalitatea lui fizică și psihică.
Prostata dereglată, cu toate problemele ei, nu este de sine stătătoare în organism. Este legată energetic cu fiecare organ al corpului. Numai tratînd cauza, și nu simptomul, omul se poate însănătoși. Sănătatea nu reprezintă numai absența bolii, ci este o stare de bine, de echilibru, pe care omul o simte pe toate palierele energetice din corp.  
Orice problemă de sănătate începe în cîmpul energetic al corpului și este un semn că boala începe să se manifeste. Diagnosticarea energetică ne oferă o analiză a statutului energetic al fiecărui organ și, implicit, gradul de sănătate al acestora. Mai mult, aura ne oferă și profilul psihologic al pacientului, cu moștenirile genetice.
În cazul afecțiunilor de prostată, medicina energo-informațională se focusează mai întîi pe țesutul care îmbracă prostata, uretre și glandă. Mai departe, se echilibrează meridianele energetice care duc infor­mația spre prostată, canalul urinar și chakra rădăcinii. De la o ședință de terapie la alta, pacientul se simte mai bine, ieșirile noaptea la toaletă încep să se rărească, jetul de urină crește, iar senzația că vezica urinară se golește se instalează.
Pandemia de Covid prin care a trecut omenirea ne-a arătat cît de vulnerabilă este imunitatea oamenilor. Epoca modernă a adus în prim plan medicamentația de sinteză, care tratează simptomul și lasă în urmă o serie de efecte secundare, dar nu duce la vindecare. Omul modern, extrem de stresat, beneficiază de toate terapiile pe care le pune la dispoziție medicina energo-informațională, atît copiilor, cît și persoanelor adulte, indiferent de vîrstă.
FLORICA MUNTEANU,
specialist în medicina energo-informațională, membru al Societății Naturiștilor din Germania, membră B.I.T. (Biorezonanz International Therapie), psiholog


Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite