CUI ÎI ESTE FRICĂ DE GEORGE SIMION?
  • 18-03-2024
  • 0 Comentarii
  • 106
  • 0

Partidul rachetă – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
Partidul, lansat în decembrie 2019, într-o zi cu semnificații naționale istorice, devenit partid parlamentar la 6 decembrie 2020, a apărut pe scena politică româ­nească într-un moment propice, cînd viața politică din țara noastră era din ce în ce mai mult infestată de minciunile formațiunilor politice aflate la guvernare, și, cînd poporul, înșelat încă o dată de falsitatea „aleșilor poporului”, aștepta parcă un reviriment în ceea ce privește clasa politică din România. Avînd în frunte oameni tineri, precum George Simion, Claudiu Tîrziu, Dan Tanasă, Marius Lulea, Titus Păunescu, Geanina  Șerban, ale căror  nume erau cunoscute din alte sfere de activitate, alături de Sorin Lavric, generalul Mircia Chelaru, Sorin Ilieșiu și alți români care au venit să ne arate un altfel de partid și o altfel de politică națională, în curînd AUR era simțit de către români ca o formațiune politică pe care o așteptau, visele și gîndurile multora dintre ei aflîndu-și rezonanță în programul și ideile acestui nou partid.
Desigur, impactul pozitiv asupra românilor și asupra mediului politic autohton a fost generat de noua viziune a acestui partid politic asupra principalelor probleme din actuala societate românească, din coborîrea în analiza sistemului politic și social din România la firul ierbii, acolo unde freamătă viața concretă a omului de rînd, propunîndu-i schimbări radicale, pragmatice, nu doar în plan teoretic, ci cu subiect și predicat, pe direcții de viață concretă, cu rezolvări de convergență națională. Trasînd o axă principală în direcția făuririi unei Românii suverane, puternică economic și competitivă, demnă și respectată, în care toți oamenii să poată munci și trăi mulțumiți, bucurîndu-se în siguranță și pace de roadele muncii lor – nu ca o lozincă politică, ci ca un corolar al unui vast program de redresare a României și a Națiunii nostre, AUR s-a dovedit a fi, de la apariția sa pe scena politică a Țării, idealul de credință și de așteptare al milioanelor de români, din țară și din afară, speranța acestora că, în sfîrșit, după trei decenii și ceva, în România s-a născut o nouă forță politică centrată literalmente pe nevoile stringente și pe durerile Poporului Român.
Primind ecoul primelor sale manifestări, din țară și de la diasporă, AUR și-a multiplicat mesajul naționalist și suveranist, în principal prin activitatea membrilor săi din cele două Camere ale Parlamentului. Apoi, prin acțiuni în București și în Țară, unde activitățile concrete – mitinguri, marșuri și adunări – în care, în fața autorităților centrale  sau locale, erau proclamate necesitățile pe care oamenii le cereau, membrii AUR au dezvăluit incompetența și corupția care domină în administrația centrală și locală.
S-au făcut ecoul doleanțelor oamenilor din acele localități în îndreptarea unor lucruri legate direct de viața și activitatea acestora.
Pornind cu pași siguri la drum, pe un culoar lăsat liber după dispariția Partidului România Mare, făurit și condus mulți ani de luptătorul pentru dreptate și patriotul Corneliu Vadim Tudor, AUR a apărut ca o rachetă care a spintecat cerul politichiei românești, dînd la o parte prăfuitele și anacronicile formațiuni politice PSD și PNL, și aruncînd în derizoriu organizația antiromânească UDMR, precum și microbul național USR. De aici încolo, paralel cu aderența la vocea Poporului, AUR a intrat în malaxorul propagandei antinaționale, și nu doar a propagandei, ci chiar în acel malaxor de mortificare a noului vlăstar politic răsărit pe cîmpia roditoare a Patriotismului Românesc.
Cum va reacționa AUR?
Cum va rezista, în special, George Simion, la asaltul hoardei de politicieni treziți din amorțeala lor seculară și hotărîți să elimine ghimpele care le înțeapă pozițiile și orgoliile?
Omida care atacă floarea de măr
Ceea ce era de așteptat, s-a și întâmplat: atacuri – directe sau voalate – pe canale diverse (politice, mass-media, diplomatice etc.) – atacuri defăimătoare, care au încorporat zeci și sute de minciuni, care au ticluit povești menite să prezinte AUR și să-l deseneze pe George Simion ca pe cel mai mare bau-bau al Națiunii Române, insul introvertit, care și-a trădat Țara, vînzînd-o cînd la ruși, cînd la evrei, care vrea să scoată România din NATO și din UE, lăsînd-o, în special, fără a mai putea apela la articolul 5 din Tratatul Alianței Nord-Atlantice.  Bazaconii și iar bazaconii.
Cel mai vehement individ la adresa președintelui AUR este premierul Marcel Ciolacu, cel care nu omite în nici o împrejurare să-l atace pe George Simion în cele mai neașteptate moduri cu putință. La emisiunile televizate, în presa scrisă sau răspunzînd unor întrebări ad-hoc ale jurnaliștilor, premierul, cu o figură ipocrită de „om al dreptății”, dă pe goarnă numai aberații: „George Simion e un aventurier”, „Apare un politician (George Simion – n.a.) care manipulează cum că vom avea bombe prin București”; în altă ordine de idei, Marcel Ciolacu l-a amenințat pe George Simion, sub o formă nedisimulată, de șantaj, că „S-ar putea să mă decid să spun și eu adevărurile despre dumneavoastră”. Dar, cea mai concentrată artilerie asupra AUR și a liderilor acestui partid vine dinspre falanga mass-media, dirijată din umbră de cele două partide înfrățite (în rele): PSD și PNL.
Exemplele sînt multe – ceea ce, pe de o parte arată amploarea celor înfricoșați de politica AUR, pe de altă parte indică eficiența acestei politici pusă în slujba alegătorului, nu a intereselor de clan. Iată, de pildă, un tînăr lector universitar de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, pe numele lui Ciprian Cucu, dă „verdictul”: „Simion a trebuit să reacționeze ca să nu piardă. Toată strategia lor politică se bazează pe instrumentalizarea teoriilor conspiraționaliste”. Pentru că nu știu la ce Facultate este acest domn lector (sper să nu fie la Filologie – s-ar descalifica pe loc), să-i explic, prin intermediul DEX – ultima ediție – ce semnificație are expresia Conspirației: „Uneltire îndreptată împotriva (conducătorilor) statului sau a ordinii publice; complot; conspirație”. Unde a văzut junele Ciprian Cucu pericolul de uneltire sau de complot împotriva statului, în luarea de poziție a președintelui George Simion cu privire la un proiect de lege referitor la instituționalizarea copiilor? Ca răspuns cred că i s-ar potrivi o altă întrebare, într-un context bucolic: Cucule cu pană sură, de ce cînți pe arătură?
Pentru a rămîne cantonați în mediul universitar, de data aceasta poposim în Capitală, la  Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA). În manifestările sale generale, de atragere a tineretului în rîndurile AUR, probabil, Departamentul de PR s-a gîndit și la tinerii acestei instituții de învățămînt superior, folosind metoda distribuirii de pliante la fața locului, cu prilejul deschiderii noului an școlar universitar. Am citit și eu un asemenea material de prezentare, cu titlul „De ce să te alături AUR?”, după care – răspunzînd în mod sintetic la întrebare, în 5 puncte sînt notificate valențele acestei formațiuni politice, printre care: „Sîntem singurul partid parlamentar care face opoziție reală coaliției PSD-PNL și sistemului care distruge România de 33 de ani”; „Vrem să reformăm clasa politică și pregătim tineri curajoși pentru a produce schimbarea”; „Calea către succes a tinerilor este meritocrația. Tinerii se afirmă prin muncă, nu prin nepotisme, combinații și intrigi politice”.
Ei bine, de la cîteva jaloane propuse în politică, chiar la o unitate de învățămînt de profil, conducerea instituției, avînd în frunte chiar pe rectorul Remus Pricopie, s-a ajuns la similitudini de neimaginat și la acuzații monstruoase. Pentru autenticitate, citiți opinia deraiată a domnului rector: „George Simion, președintele AUR, a ales să promoveze discursul urii la SNSPA și să redeschidă calea atacurilor legionaro-fasciste la adresa universităților. La ordinul său, a fost oeganizat un atac clasic de tip legionaro-fascist în spațiul academic”. În astfel de ton au luat atitudine și alte cadre universitare, reliefînd și mai apăsat, afirmînd că modul de acțiune al lui George Simion este preluat „aproape la virgulă, după tacticile Mișcării Legionare”, și „Anii ʼ30 s-au întors din plin, în forma lor legionară”.
Dorind să îngrădească libertatea de exprimare, acești domni cărora George Simion le reamintește că „trăim într-o țară liberă, nu în epoca în care această universitate se chema Ștefan Gheorghiu”, încearcă o paralelă riscantă între Mișcarea Legionară a lui Corneliu Zelea Codreanu și Alianța pentru Unirea Românilor, partidul condus de George Simion. Pentru că, în această paradigmă se induce ideea că legionarii erau dușmanii universităților, vă invit să citiți articolul de săptămîna viitoare de la aceste pagini, unde veți constata că toți cei 8 legionari trimiși de Mișcare în războiul civil din Spania aveau studii superioare, acest fapt nefiind o coincidență.
Un fel de omidă care iubește putrefacția fructului, trăind astfel în propriul puroi infestat, colcăie pe tarabele de presă, invocînd, la modul fatidic, amintirea și figura marelui patriot care a fost președintele PRM, Corneliu Vadim Tudor: „În 1995, băieții de la Sarmalele Reci scoteau CD-ul premonitoriu «Țara te vrea prost». Fiindcă, în cei 29 de ani care au trecut de atunci, țara a performat nesperat de bine în această direcție. Mai precis, de la voturile pentru măscăriciul Securității, Corneliu Vadim  Tudor, care făcea liste negre cu intelectualii pe care nu-i înghițea și promitea execuții pe stadion, cu mitraliera, țara a făcut un pas înainte prin voturile pentru două produse garantat ruso-legionare. Scandalagii semidocți de cea mai bună calitate G.Simion și D.Șoșoacă.  Un fost șef de galerie miraculos inspirat din trecut de Horia Sima, iar în prezent de FSB-ul lui Putin, și o distinsă patrioată abonată la cantina ambasadei Rusiei de pe bulevardul Kiseleff”.
După o asemenea doză de otravă umană, oferită de revista „Cațavencii”, sub inițialele C.T., concluzia care se impune are mai multe paliere:
1. „Țara te vrea prost”, dar, gata! – românul s-a deșteptat (vorba lui Mihai Viteazul: „Fraților, ajunge cît ați dormit!”), fapt demonstrat și de asimilarea unei bune părți din populația României cu politica și mesajul AUR;
2. Compararea politicii AUR cu cea a PRM, pe timpul cînd acest partid era condus de Corneliu Vadim Tudor, nu este nicidecum o jignire, ci o apreciere pozitivă a direcției spre care merge partidul domnului George  Simion;   
3. Întrucît aberațiile referitoare la apartenența președintelui AUR la anumite structuri de securitate externe nu pot fi dovedite (pentru că faptele nu există), C.T. ar merita tîrît prin tribunale. Norocul lui – George Simion are ceva mai bun de făcut pentru acest Popor și pentru Țară – scoaterea din marasmul în care ne-au adus guvernările de după 1989;
4. Cu cît atacurile la adresa AUR și a conducătorilor acestui partid se întețesc, cu atît mai mult aceste omizi sînt nevoite să recunoască victoria din livadă a celui mai sănătos măr din politica românească – AUR!
„Răsplată” pentru Basarabia
Cîți dintre noi, parcurgînd drumurile țării, n-am întîlnit scris pe locuri vizibile, o sintagmă cunoscută și arhicunoscută: „BASARABIA E ROMÂNIA!”, dar puțini știu că acest adevăr a fost propagat și în acest fel din inițiativa AUR. De altfel, președintele AUR, domnul George Simion, și-a făcut un crez suprem din readucerea Basarabiei lîngă trupul Mamei România. Aproape că nu a existat prilej, în contextul invocării acestei părți de Țară, în care George Simion să nu reînvie speranța întoarcerii Basarabiei la România. De altfel, în Programul de Guvernare al AUR, la capitolul 1. – „Poziționarea politică și reunirea românilor”, se specifică, prinre altele: „Reunirea politică a celor două state românești reprezintă pentru noi un obiectiv strategic major. El răspunde necesității obiective de depășire pașnică a stării de diviziune artificială a națiunii române, diviziune ce reprezintă o consecință a Pactului Ribbentrop-Molotov. Unitatea românilor de pe ambele maluri ale Prutului reprezintă o condiție primordială și o garanție a stabilității în Europa de Sud-Est”.
Mai clar și mai românește decît atît nu se poate: demersul AUR, prin cuvintele înflăcărate ale președintelui partidului, în nenumărate rînduri, nu puteau rămîne fără efect din partea celor deranjați de propaganda reunirii Basarabiei cu România. Cine sînt acești opozanți ai ideii de unire manifestată de George Simion? Păi, cine, cine să fie decît dușmanii unirii, vectori venind din 3 direcții, dar convergînd într-un singur plan, acela al menținerii status-quo în ce privește Basarabia:
a) Maia Sandu, președinta Basarabiei românești – adică acea făptură firavă, dar tare ambițioasă, care se tot perindă pe la diferite reuniuni europene, tot o păcăli vreun for mondial să primească și „țara ei” măcar în UE, dacă nu și în NATO!
Aloo! În NATO? În UE? Împreună cu Transnistria rusească? Nu ți-e bine?
b) Volodimir Zelenski, președintele-actor al fărămițatei Ucraina – cel care ne obligă să-i ajutăm refugiații, să-i dăm bani, armament, muniție și armată ca să-l bată pe Putin, dar interzice românilor bănuiți a fi putiniști să intre în Ucraina;
c) Putin, președintele Federației Ruse, pentru motivul care-l deranjează: George Simion vrea cu orice preț ca Basarabia să se integreze din nou în România (de data aceasta definitiv), spulberîndu-i lui Putin speranța că, într-un anume context, Basarabia va fi iar înghițită de Rusia.
De la aceste sperieturi diurne s-a țesut o intrigă pestriță și cusută cu ață albă încît minciuna a dat pe afară din hîrdăul cu lături instalat mai întîi la Chișinău, lîngă bideul doamnei Maia Sandu. Înfricoșată că rămîne fără portofoliu, blînda președintă a scris scenariul intimidării și îndepărtării domnului George Simion de ideea unirii. În prim-plan l-a aruncat în luptă pe Vlad Filat, fostul premier al Basarabiei, care a declarat că șeful Serviciului de Informații și Securitate de la momentul la care conducea Guvernul l-a informat cu privire la existența unor contacte ale președintelui AUR, George Simion, cu serviciile de securitate ale Rusiei. A urmat, apoi, tot un fost, fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru, care a susținut că George Simion a avut o întîlnire, în urmă cu 12 ani, cu un șef din FSB. Imediat, lîngă porcăriile Chișinăului s-a lipit și pecinginea Kievului, prin gura unui general ucrainean din cadrul serviciilor de spionaj care a confirmat, în presa ucraineană, cel puțin o întîlnire a liderului AUR cu serviciile speciale rusești.
Urmarea acestor „dezvăluiri” (nedovedite, ba chiar acuzatoare pentru cei care le narează, pentru că – dacă, într-adevăr, așa au stat lucrurile, și, la vremea respectivă au tăcut, au vulnerabilizat securitatea țării lor): domnul George Simion a fost declarat persona non grata, interzicîndu-i-se intrarea atît în Basarabia, cît și în Ucraina! Demonstrînd încă o dată că Maia Sandu ține cu dinții de pămîntul românesc de peste Prut, considerîndu-se os din neamul lui Ștefan cel Mare, în luna februarie a.c., lui George Simion i s-a prelungit interdicția de a intra în Basarabia – glia sfîntă a României – pe încă 5 ani, pînă în 2028. Pentru acoperire, iată ce decalara la Pro-TV Chișinău, fără a i se strîmba gura, actualul premier Dorin Recean: „Instituțiile statului au determinat că George Simion face parte din efortul de destabilizare a Republicii Moldova, și acest lucru i l-am comunicat și premierului Ciolacu. Înseamnă că participă la un efort de destabilizare în Republica Moldova. Este o decizie a instituțiilor  care au determinat acest factor de risc și au luat decizia corespunzătoare”.
În afară de o exprimare într-un fel de limbă română corcită, cu sintagme care inversează sensul cuvîntului în cadrul propoziției, premierul basarabean a mințit cu nerușinare, vrînd să acopere adevăratul motiv al interzicerii intrării în Basarabia a președintelui AUR – dorința arzătoare a acestuia ca Basarabia să se reîntoarcă la Patria-Mamă – România. De altfel, întrebat referitor la acuzația de destabilizare a Republicii Moldova, George Simion a răspuns franc, punînd punctul pe i și spulberînd aberațiile Președinției și Guvernului de la Chișinău, care sînt în stare, în disperarea lor, mai bine să se unească cu Rusia decît cu România: „Vă dați seama că noi avem un plan de unire. Adică nu ne dorim să mai existe Președinție, Guvern, Parlament acolo, la Chișinău, ci vrem să avem o singură țară, cum am avut înainte ca doi criminali ai istoriei – Stalin și Hitler – să ne despartă. Cu siguranță în ochii guvernanților din Republica Moldova asta e echivalent cu destabilizarea, dar ăsta sînt eu de mic, așa m-au învățat bunicii că e corect”.
Închei capitolul cu Basarabia, aderînd total la ideea de unire susținută cu atîta ardoare de președintele AUR, domnul George Simion. Urîndu-i suscces în acest demers istoric, îl avertizez că va urma un drum cu multe piedici și capcane în acest plan îndrăzneț – greutăți ce ar putea fi învinse doar într-un singur context: România să fie guvernată de AUR, și la Cotroceni să fie instalat președintele George Simion. Numai în acest cadru visul se va metamorfoza în realitate. Poate că, în curînd, voi publica în revista noastră un serial pe care îl am în proiect de ceva vreme, intitulat Mai poate fi Basarabia a României?, în care se va vedea ce complex de piedici stau în calea acestui deziderat.
Caravana Medicală
și pușcăria lui Ciolacu
Cu șapte luni în urmă pe drumurile Țării și-au făcut apariția trei autovehicule de culoare galbenă, cu inscripția AUR pe lateral și cu un înscris care, alături de o cruce sanitară, dezvăluie misterul acestor adevărate policlinici pe roți: AUR PENTRU SĂNĂTATE.  Într-adevăr, este o caravană pentru sănătate, întrucît aceste mașini speciale sînt pregătite și dotate cu aparatură medicală. Acțiunea este un fapt inedit în viața politică de la noi – acela ca un partid să achiziționeze asemenea TIR-uri, să le echipeze cu cele necesare unei clinici pe roți, să aducă specialiști în diferite specialități
medicale și, în final, să pornească pe drumurile României venind în ajutorul oamenilor cu asistență medicală diversă.
Să nu credeți că de la proiect la ceea ce vedem astăzi a fost simplu. Mai întîi AUR a vrut să înalțe un spital modern, în care pacienții să primească consultații și tratamente în mod gratuit, dar autoritățile l-au amenințat cu pușcăria pe George Simion, pentru... deturnare de fonduri. Conform reglementărilor, TIR-urile, plus o utilitară, au fost achiziționate din subvenții, în schimb, aparatura medicală pe care n-au avut voie s-o cumpere din subvenții, a fost procurată din donații. Astfel a luat ființă Caravana Medicală a Alianței pentru Unirea Românilor a cărei poveste s-a răspîndit de acum pe teritoriul Țării.
Bilanțul acestui inedit proiect de partid, pe cele șapte luni de cînd românii beneficiază de asistență medicală gratis (în localitatea de baștină), este impresionant: Caravana a străbătut 29 de județe, cu opriri în 90 de localități: au fost consultați și tratați  16.244 de pacienți, pentru care s-au efectuat 11.703 seturi de analize medicale complete, 10.498 de consultații oftalmologice, 6.309 ecografii, 8.720 EKG și 1.242 de consultații stomatologice. În total, au fost efectuate peste 38.400 de investigații medicale. Aceste mii și zeci de mii de analize și consultații medicale nu le-au făcut îngerii din cer, ci îngerii de pe pămînt, cu înfățișări de oameni – medici și asistenți medicali de diferite specialități, numărul acestora ajungînd, deocamdată, la cifre impresionante: 406 medici, 564 de asistenți, 78 de optometriști și 54 de medici rezidenți – nota bene – toți în regim voluntar. Poveștile și întîmplările născute pe drumul acestei originale Caravane Medicale pot constitui un material fulminant pentru o cronică medicală națională, în care starea emoțională și bucuria celor consultați – mulți avînd o vîrstă înaintată, și mulți declarînd că n-au mai fost la medic de mulți ani – distanța și sărăcia, la care s-a adăugat neputința, i-au ținut departe de medic, deși suferința fizică i-ar fi îndemnat la un astfel de gest – îi vor urmări toată viața.
Cu prilejul unei conferințe de presă susținută duminică, 3 martie, la Cluj-Napoca, unde s-a prezentat și bilanțul Caravanei Medicale de la început pînă în prezent, președintele George Simion a anunțat încă o faptă umanitară  remarcabilă: în Piața Timotei Cipariu din localitate va funționa un centru oftalmologic, banii necesari fiind strînși din donații, la un eveniment de strîngere de semnături organizat cu o seară înainte. Conform programului anunțat de organizatori, Caravana Medicală AUR va aduce, în continuare, bucurie și sănătate în județele Sălaj, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, urmînd județele Dîmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea.
După ce am încercat să ne bucurăm de entuziasmul acestor români invitați în Caravana Medicală AUR să-și caute de sănătate, vă invit să cunoașteți și reversul medaliei – reacția Regimului de la București la fapta umanitară a lui George Simion și a partidului pe care-l conduce – amenințarea acestuia și a conducerii AUR cu pușcăria! Motivul? Coruperea alegătorilor! În acest sens, la finalul anului trecut procurorii din Ialomița au deschis un dosar penal privind coruperea alegătorilor, solicitînd date de la Parlament cu privire la calitatea de parlamentari a liderilor AUR. Cei vizați: George Simion, Claudiu Tîrziu, Marius Lulea și Titus Păunescu sînt acuzați că, prin intermediul Caravanei Medicale AUR, prin care se oferă analize medicale gratuite locuitorilor din Țară, aceștia corup cetățenii, atrăgîndu-i la vot în alegerile din acest an. Astfel înțelege Guvernul Ciolacu să stimuleze inițiativele unor români patrioți, care vor să completeze oarecum lipsurile grave pe care Ministerul Sănătății arată că nu le poate surmonta – cu amenințarea cu dosare penale, în loc de felicitări. Numai că, asemenea și altor cazuri, premierul Ciolacu s-a înșelat amarnic: AUR nu se sperie atîta timp cît acțiunea Caravana Medicală nu încalcă nici o lege, beneficiile acestei inițiative, la nivel național, fiind vizibile cu ochiul liber. Aaa, că unii dintre cei care au beneficiat de aceste servicii vor pune, la vot, ștampila pe numele și sigla AUR, ce poate face Marcel Ciolacu? Să facă un tabel nominal cu cei care au trecut pe la Caravană, și să le interzică acestora să-și exercite dreptul constituțional la vot? Cred că, la gîndirea sa rudimentară (în materie de adversar politic), ar fi capabil și de o astfel de „realizare”!
Pentru că nu poate da un astfel de ordin, deocamdată stă și suferă, și meditează la replica pe care i-a dat-o președintele AUR: „Nici o faptă bună nu scapă nepedepsită! Tocmai ne-au arătat că vor să ne desființeze, că vor să ne însceneze diferite lucruri, să ne organizeze dosare penale. Nu ne temem. Dacă așa se gîndesc ei că o să ne elimine, printr-o hotărîre venită la ordinul domnului Ciolacu pentru coruperea alegătorilor, înseamnă că au pierdut deja meciul (...). Cu ce să corupem alegătorii, noi sîntem la guvernare?”. Domnule George Simion, poate domnul Marcel Ciolacu a inversat direcțiile politice și s-o fi gîndit la PSD și la sticlele de ulei și la gălețile primite cadou de unii locuitori ai satelor românești, avînd ca protagoniști primarii și consilierii PSD!
De altfel, domnul Ciolacu mai are o marotă cu privire la persoana președintelui AUR, cînd eliberează pe gură propoziții care-l descalifică în mod iremediabil, atunci cînd tot repetă că... domnul Simion știe doar să vorbească pentru că nu are nici un program și nu știe să facă nimic! Dacă nici atît n-are cap încît să deschidă Internetul, unde poate citi (și inspira) atît din Programul de guvernare AUR, în 15 puncte, cît și Manifestul, un Program amplu, format din 38 de puncte, care propune un Program politic realizat în interesul tuturor românilor, Program ce va fi completat și ajustat la fiecare etapă de dezvoltare organică a țării, să fie atent aici. Poate, oferindu-i titlurile Programului de guvernare, îi vom trezi curiozitatea premierului, să nu mai bată cîmpii cu minciuni. Iată-le: 1. Românii – demni în Europa și în lume; 2. Reducerea taxării muncii și a companiilor; 3. Valorificarea resurselor naturale și a companiilor strategice; 4. Asigurarea securității energetice și reindustrializarea României; 5. Fabricat în România; 6. Oprirea declinului demografic – încurajarea natalității și familiei; 7. Sănătatea națiunii; 8. Cum arată astăzi școala, va arăta mîine țara!; 9. Uniți de la nord la sud, de la est la vest; 10. Eficientizare administrativă: guvern suplu și puternic, 300 de parlamentari; 11. Domnia legii; 12. Ocrotirea celor vulnerabili; 13. România – țara agriculturii și turismului; 14. Renașterea satului românesc și a gospodăriei țărănești; 15. Protejarea identității și a mediului nostru natural.
Deci, AUR are Program de guvernare: are soluții de salvgardare a Țării, are oameni pregătiți care să pună în operă aceste soluții. Totul depinde dacă românii au înțeles că nu mai pot fi păcăliți și că salvarea vine de la AUR. Numai votul românilor poate întoarce roata Istoriei. Nu mai e mult. Așteptarea e pe sfîrșite.
În ce privește răspunsul la întrebarea din titlul acestui articol, aceasta aproape că nu mai contează. De ce? Pentru că atît pe cei care transpar din rîndurile de mai sus, cît și pe cei care vor apărea în campania electorală care începe, cu toate mijloacele murdare pe care le vor folosi, frica îi va face să greșească și să clacheze pînă la înfrîngere. Întotdeauna fricosul și mincinosul pierd, iar curajosul și omul dreptății cîștigă!
NOTĂ: Impecabilă prestația domnului Marius Lulea, de săptămîna trecută, la un post de televiziune, prilej cu care a oferit un adevărat recital de politician ancorat în realitatea României, etalînd cunoștințe profunde în toate domeniile de activitate, bătîndu-i la fund pe toți premierii României, luați la un loc! Felicitări!
GEO CIOLCAN

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite