Cucerirea Daciei de către romani
  • 15-08-2020
  • 2 Comentarii
  • 471
  • 4

Romanii au invadat Dacia prin tunelurile din Bucegi și au căzut în spatele frontului. Totodată, trupele aero-purtate romane au ocupat din timp aeroporturile dacilor și au scos din luptă apărarea antiaeriană. Podul a fost făcut de Apolodor cu ajutorul trupelelor de geniu romane, care, în fapt, erau transportoare amfibii care, legate între ele, au facilitat trecerea tancurilor peste Dunăre.  

Imaginile din satelit ale acelor vremuri indică raportul de forțe dintre daci și romani, precum și tacticile de luptă folosite. Nu este un secret faptul că Sarmizegetuza a fost cucerită de parașutiștii mercenari gali, care, încă din acele vremuri, erau specializați în misiuni speciale de comando. De fapt, ei se vor numi mai tîrziu Legiunea Străină a lui Traian și vor juca un rol important in mișcarea de pacificare a dacilor liberi de la nord de Cluj, precum și a triburilor germanice de la nord de Elba.

Submarinele romane asigurau vasele de transport și debarcare prin acțiuni de contra-sabotaj. La vremea aceea vasele de război dacice erau ancorate în aval de Drobeta și încercarea lor de distrugere a podului roman a fost zădărnicită de plasele de pescuit crabi, pe care pescarii goți le pierduseră în zonă încă de la războiul din 101.

Decebal nu a avut nici o șansă!


D.A.

Notă: Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare!

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite