Cu așa conducători, lumea întreagă este în mare pericol!
  • 23-06-2021
  • 1 Comentariu
  • 551
  • 5

Cel mai important eveniment al acestui an, Summit-ul G7 cuplat cu turneul european al președintelui Biden, duce la o concluzie clară: o lume condusă de asemenea personaje nu poate fi decît în mare pericol!

De ce spun asta? Dintr-un motiv foarte clar: în tot acest turneu și complex de întîlniri bi sau multilaterale NU s-a pus în discuție nici una din problemele serioase cu care se confruntă omenirea de cel puțin un an! Și hai să enumerăm cele mai importante crize prin care trece omenirea actualmente:

- criza sanitară, afectată de discordia și politizarea remarcate în sistemul de Sănătate mondial;

- criza economică, marcată de dezechilibre multiple, de la uriașa pondere direct productivă a Asiei, în frunte cu China, pînă la politizarea surselor energetice, dominată de grave încălcări ale dreptului comercial și internațional de către SUA;

- criza trecerii la societatea informatizată, pentru care SUA și puterile occidentale nu au soluții (de recalibrare socio-profesională) și nu doresc să o lase să se deruleze liber și pe principiul competiției transparente – ci o transformă într-un drept al lor, ca un fel de aristocrați ai planetei;

- criza alimentară, cu multiplele fațete, atît prezente, cît și predictibile;

- criza emigranților din Orientul Mijlociu și Africa devastate de intervențiile SUA, NATO și ale celor susținuți de ei;

- criza social-educațional-culturală, generată de ,,progresismul de gen” impus de SUA, în opoziție cu marile religii și cu mentalitatea unui procent imens al populației mondiale;

- criza mondială a dialogului internațional constructiv, fără dublă măsură.

Da, acestea sînt cîteva dintre probleme reale ale omenirii, cu care se confruntă și națiunile G7 și NATO – dar pe care Joe Biden și liderii occidentali NU le-au discutat – și nici nu vor să încerce să le rezolve. Dimpotrivă!

Eliminînd din start colaborarea cu Rusia și China, Occidentul nu face decît să adîncească problemele reale ale omenirii, mergînd pe sistemul ce a asigurat de sute de ani supremația unor grupuri de putere: conflictul și impunerea prin forță, presiuni și alte pîrghii total nedemocratice, de multe ori criminale.

Concluziile concrete ale turneului lui Biden se pot rezuma la definirea Chinei și Rusiei ca amenințări majore. Cu sintagme stupide și acuzații de tip ,,război hibrid”, ,,agresiuni crescînde” etc. Asta e tot ce rezultă, concret, din turneul controversatului octogenar, ajuns în fruntea ,,lumii libere” după ce a acuzat ,,cea mai mare democrație” de ,,rasism” și ,,intoleranță”. 

Acest personaj acuzat de corupție și implicat în combinații tangente terorismului s-a întîlnit cu liderii europeni deveniți total necredibili după criza coronavirusului. Rezultatul: nici o soluție, nici o tentativă de a căuta soluții – ci numai strategia imbecilizantă a ,,amenințărilor” de la Est!

Spun ,,strategie imbecilizantă” pentru că se bazează pe imbecilizarea populației care se mulțu­mește cu așa ceva în loc de soluții reale, constructive, demne de omenirea secolului explorării planetelor!   

Nu, Biden și compania G7 cred că lumea – cel puțin națiunile pe care le conduc - va accepta să fie imbecilă și să le înghită mai departe minciunile și ticăloșiile care i-au adus pînă acum la putere. Poate au dreptate… dar poate nu au, iar lumea, populațiile Occidentului încep să se trezească!

Dacă adăugăm și imaginea slabă lăsată de Biden la întîlnirea cu Vladimir Putin, se poate ajunge la o singură concluzie:  așa-zisa ,,cea mai mare democrație din lume” se află într-o evidentă criză prezidențială.

Un președinte slăbit de ani și varii probleme, cu o agendă fără legătură cu problemele grave și reale ale omenirii (și ale propriei țări!) – ei bine, acesta NU este un președinte real. Ci numai formal. Mai concret spus, America NU are acum președinte. Ceea ce este o criză – și chiar una periculoasă, de care pot profita grupurile de interese din SUA, făcînd ceea ce am văzut în perioada Obama: haos, destabilizare mondială, pe toate planurile.

Aceasta mi se pare cea mai importantă concluzie (după turneul european al lui Joe Biden și întîlnirea la vîrf Rusia – SUA) din 2021 – și care ne transmite un mesaj clar: cu atîtea crize și nici o soluție, lumea întreagă este în mare pericol!

Dragoș Dumitriu

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite