COVID-19 reduce speranța de viață
  • 27-04-2020
  • 0 Comentarii
  • 206
  • 1

Cercetătorii de la Universitățile din Edinburgh și Glasgow, precum și din Serviciul Național de Sănătate din Scoția, au descoperit că, în medie, coronavirusul reduce viața unei persoane cu zece ani. Rezultatele sunt publicate pe site-ul Wellcome Open Research.

Ca standard, oamenii de știință au luat tabelele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), cu care calculează anii de viață pierduți din cauza diferitelor boli. Cercetătorii au utilizat, de asemenea, date despre mortalitatea prin coronavirus în Italia și speranța de viață în Marea Britanie.

Potrivit cercetarilor, în medie, bărbații au pierdut 13 ani de viață din cauza infecției, iar femeile au pierdut aproximativ 11 ani. „În rândul pacienților care mor din cauza COVID-19, se pare că există o povară semnificativă în ceea ce privește anii pierduți de viață, proporțional cu boli precum cele coronariene sau pneumonie”, au scris cercetătorii.

Oamenii de știință au remarcat că adaptarea la numărul și tipul de boli pe termen lung reduce doar ușor pierderea anilor din speranța de viață datorată morții cauzate de infecție.

Potrivit Universității Johns Hopkins, în lume numărul persoanelor infectate cu coronavirus a depășit 2,7 milioane și au murit peste 190 de mii de oameni.

 

N.K.

 


Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite