Costurile vaccinării care nu pot fi ascunse
  • 29-07-2021
  • 0 Comentarii
  • 625
  • 5

– cîteva statistici oficiale din SUA, UE și Marea Britanie –


În prezent nu există nici o îndoială că virusul COVID-19 este de origine artificială, că este un produs creat în laboratoare. Cu greu poate exista vreo îndoială că „pandemia”, după cum OMS a calificat apariția coronavirusului în martie anul trecut, vizează vaccinarea universală. Între timp, s-au ridicat, însă, numeroase semne de întrebare.

Vaccinarea în masă durează de cel puțin șase luni, iar consecințele grave ale injecțiilor sînt alarmante. Unele țări păstrează evidențe oficiale ale unor astfel de consecințe, inclusiv decese. În alte țări, nu există statistici oficiale, dar organizațiile publice încearcă să păstreze unele evidențe. În orice caz, autoritățile se feresc de explicații și estimări ale „costurilor”; nicăieri acestea nu au stat la baza anulării sau cel puțin a suspendării vaccinărilor.

În numărul trecut al revistei ați putut citi un material legat de articolul ,,Oamenii din umbra Big Pharma și mass-media”, scris de Joseph Mercola, urmînd ca în materialul de față să fac referire la un alt articol apărut la începutul lunii iulie, intitulat ,,COVID-19: Decesele și urmările vaccinului sînt învăluite în mister”. Autorul se referă la datele din sistemul american de raportare a evenimentelor adverse la vaccin – VAERS, care face parte din Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) și US Food and Drug Administration (FDA). Începînd cu 11 iunie 2021, VAERS a raportat 358.379 de reacții adverse, inclusiv 5.993 de decese și 29.871 de leziuni grave provocate de vaccin.

Wall Street Journal a publicat un articol menit a răspunde la întrebarea ,,Sînt vaccinurile contra Covid mai riscante decît s-a crezut inițial?”. Publicația răspunde afirmativ la întrebare, iar cele mai frecvente consecințe severe ale vaccinărilor (altele decît decesul) sînt următoarele: 1) trombocitopenie (număr scăzut de trombocite); 2) miocardită neinfecțioasă (inflamația mușchiului inimii), în special la cei cu vîrsta sub 30 de ani; 3) tromboză venoasă profundă.

Joseph Mercola face publice informații oferite de VAERS pentru anumite categorii ale populației globale. Astfel, în rîndul femeilor însărcinate, au fost înregistrate 2.136 de reacții adverse, inclusiv 707 avorturi spontane sau nașteri premature. În realitate, „costurile” vaccinării sînt mai grave. Mercola l-a intervievat recent pe celebrul medic de familie american de origine rusă Vladimir Zelenko. Acesta din urmă a recunoscut că are cunoștiință despre 28 de decese cauzate de vaccinurile contra COVID care nu au fost înregistrate la VAERS. Zelenko nu crede în cifrele oficiale care raportează 6.000 de decese cauzate de vaccinări, și bănuiește că numărul morților poate depăși 100.000. Zelenko spune că îi poate trata cu succes pe cei infectați, dar este neputincios în salvarea celor vaccinați.

Joseph Mercola își face estimările pe baza informațiilor pe care le-a colectat. VAERS a raportat că rata de deces din cauza vaccinurilor contra COVID-19 dată publicității în 11 iunie a fost mai mare decît rata de deces raportată pentru mai mult de 70 de vaccinuri combinate în ultimii 30 de ani; acest vaccin este de aproximativ 500 de ori mai mortal decît vaccinul antigripal sezonier, care pînă de curînd era considerat cel mai periculos.

Interesante sînt datele colectate de Mercola despre Uniunea Europeană. Există un sistem de înregistrare a efectelor secundare ale medicamentelor și vaccinurilor, similar cu VAERS american. Se numește Eudra Vigilance (EV). Începînd cu 19 iunie 2021, sistemul EV a înregistrat mai mult de un milion și jumătate de cazuri de efecte adverse ale vaccinurilor COVID-19 (1.509.266), dintre care aproximativ jumătate (753.657) sînt raportate ca „grave”. Numărul deceselor înregistrate a fost de 15.472.

Marea Britanie, care nu mai face parte din UE, își păstrează propriile evidențe. Începînd cu 9 iunie 2021, au fost raportate 276.867 de cazuri în care au existat reacții adverse după vaccinare, inclusiv 1.332 de decese. Aceste cifre sînt publice, și se regăsesc pe site-ul oficial al guvernului.

Deci, dacă luăm în calcul cifrele oficiale, pînă în luna iunie numărul total de decese din SUA, UE și Marea Britanie a ajuns la 22.797. Evident, cifra înregistrată oficial este doar vîrful aisbergului. Ar trebui ca aceste date să determine oprirea producției de vaccin și utilizarea medicamentelor corespunzătoare. Joseph Mercola amin­tește că în 2009, Statele Unite a efectuat vaccinări împotriva gripei porcine. Consecințele negative ale vaccinurilor sub forma sindromului Guillain-Barré au fost făcute publice, iar aceste vaccinuri au fost interzise.

Mercola atrage atenția asupra faptului că în America, victimele vaccinării împotriva COVID-19 nu trebuie să se aștepte la despăgubiri. Statele Unite a implementat Programul Național de Compensare a Vătămărilor prin Vaccin (VICP), creat pentru a oferi compensații rapide și echitabile pentru daunele cauzate de vaccin și pentru a împiedica producătorii să încurajeze dezvoltarea vaccinurilor. În perioada 2016-2020, în cadrul VICP s-au efectuat în medie 661 de plăți anuale, însumînd 213 milioane de dolari (aproximativ 322.000 de dolari/ persoană). Compensațiile au fost acordate pentru tratamente nerambursabile și costuri de reabilitare, pierderi de venituri, durere și suferință. Anunțul din martie 2020 al Departamentului de Sănătate și Servicii Umane din SUA referitor la o urgență de sănătate publică a dus la excluderea daunelor cauzate de vaccinarea împotriva COVID-19 din VICP. În conformitate cu Legea privind pregătirea publică și pregătirea pentru situații de urgență (PREP), cererile de vaccinare pot fi acum introduse numai în cadrul unui alt program – Programul de compensare a accidentelor de contramăsuri (CICP) – care este mult mai puțin generos și accesibil decît VICP. Compensația CICP este foarte limitată și dificil de obținut. În 15 ani, doar 29 de cerințe au fost îndeplinite prin intermediul CICP, mai puțin de 1 din 10.

Începînd cu 1 iunie 2021, 1.360 de americani au solicitat despăgubiri de la CICP pentru consecințele grave asupra sănătății și decesul persoanelor dragi ca urmare a vaccinării. 491 de cereri au fost respinse din start. Profesorul american de drept Peter Meyers numește programul CICP o „gaură neagră”: „Este un program secret, opac, condus de oficiali necunoscuți din cadrul Departamentului de Sănătate și Servicii Umane”. Mercola spune că în cel mai rău caz - deces ca urmare a vaccinării - suma maximă a compensației este stabilită la 370.000 de dolari. Între timp, multe victime ale vaccinării raportează apariția trombozelor, al căror tratament poate duce la facturi de peste un milion de dolari.

Instanțele rămîn singura speranță pentru americanii care au avut de suferit de pe urma vaccinului. Cu toate acestea, nu se poate conta pe un rezultat rapid în acest caz. Unele cereri sînt în curs de soluționare în instanță de ani de zile. Conform resurselor informaționale raportate de LifeSiteNews, toți cei trei producători principali de vaccinuri – Pfizer, Johnson & Johnson și AstraZeneca – au plătit, ca urmare a unor decizii judecătorești, peste 8,6 miliarde de dolari amenzi și compensații pentru soluționarea a zeci de acuzații. Cu toate acestea, acestea sînt despăgubiri acordate pentru cazuri vechi; în prezent, nu există nici o hotărîre judecătorească privind rambursarea ca urmare a vaccinărilor aflate în curs de desfășurare. Big Pharma se așteaptă ca, pînă la luarea unor astfel de decizii, producătorii să cîștige zeci de miliarde de dolari din vaccinuri. Pfizer singur va cîștiga anul acesta 26 de miliarde de dolari din vînzarea vaccinurilor.

În Rusia, nici statul, nici companiile farmaceutice care produc vaccinuri împotriva COVID-19 nu urmăresc efectele secundare ale vaccinărilor. Este adevărat, Rospotrebnadzor (serviciul federal pentru supravegherea drepturilor consumatorilor și bunăstării omului în Rusia – n.a.) susține că efectuează o astfel de monitorizare, dar rezultatele sale sînt necunoscute. La începutul lunii aprilie, agenția de știri EUobserver a raportat că Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), care studiază Sputnik V pentru aprobare în vederea utilizării în Europa, a primit documente interne Rospotrebnadzor privind patru decese după vaccinare de la o sursă anonimă din Rusia. Alți șase oameni au avut efecte secundare grave. Rospotrebnadzor a respins aceste informații, dar ulterior, din alte surse, a primit o confirmare parțială.

N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite