Corupția ucide! Din nou!
  • 19-11-2020
  • 0 Comentarii
  • 783
  • 3

Începînd din decembrie 1989, corupția ucide, zilnic, puțin cîte puțin, această națiune. Precum o tumoră malignă, s-a lipit de trupul țării și crește zi de zi, la adăpostul oferit cu generozitate chiar de ceea ce noi numim justiție. Din cînd în cînd, însă, corupția mai are puseuri sîngeroase, prin care cere cîte un sacrificu uman major, avînd probabil nevoie de mult sînge românesc pentru a se menține trează, puternică, de nezdruncinat.

Recentul incendiu de la Piatra Neamț era, poate, la fel de previzibil precum un cutremur, mulți știind că se va întîmpla, dar fiecare dintre noi dorind să fie cît mai departe în timp și spațiu. După incendiul de la maternitatea Giulești, de acum zece ani, în care bebeluși nebotezați au fost fortați să plece mult prea devreme la Dumnezeu, arși de vii în secția unde au venit pe lume, cîți dintre noi s-au gîndit că o asemenea nebunie se va mai întîmpla? Ne gîndeam în urmă cu 10 ani, că, totuși, și politicienii sînt pînă la urmă oameni și că au înțeles că pînă și corupția trebuie să aibă o limită. Ei bine, se pare că ne-am înșelat, politicienii sînt de carton, fără pic de suflet și compasiune, indivizi care își bat joc zi de zi de un popor aflat în moarte cerebrală de 30 de ani.

Mulți compară tragedia de la Piatra Neamț cu cea de la Colectiv, din octombrie 2015. Eu nu fac această paralelă, dar trebuie să recunoaștem că la baza celor trei catastrofe cincinale stau corupția și incompetența celor care conduc această țară. Dintre zecile de declarații ,,la cald” pe care politicienii le-au oferit reprezentanților presei, singurul care a rostit un adevăr a fost Tătaru, ministrul Sănătății, care a spus că ,,toți sîntem vinovați”.

Da, tovarășe ministru, așa este, toți sîntem vinovați pentru că oamenii mor prin spitale fie arși, fie cu zile, măcinați de diverse boli. Sînteți de vină voi, toți politicienii care ați fost validați la fiecare patru ani de un popor de proști. Sîntem noi, românii, vinovați, pentru că, în loc să ne ridicam din genunchi, am ales să acceptăm ca voi să vă faceți mendrele cu țara. Toți avem partea noastră de vină pentru care, într-un fel sau altul, vom plăti. Sîngele nevinovat care a început să curgă pe caldarîmul țării încă din decembrie 1989 este, din cînd în cînd, împrospătat cu sîngele celor pe care voi, politicienii, îi omorîți prin spitale, pe străzi, prin cluburi, prin maternități. Voi ucideți prin deciziile pe care le luați, prin oamenii pe care îi puneți în funcții, prin legile proaste menite a vă avantaja și prin metastaza corupției extinsă la toate nivelurile. Lipsa educației celor care au doar diplome false, nu și creier, a celor care au funcții preluate cu copiile xerox ale unor studii făcute pe bani, nu a făcut nimic altceva decît să dinamiteze sistemul național de sănătate. Cine își imaginează că se va face ceva bun pentru domeniul sănătății, după această tragedie, se înșală amarnic. Cineva, poate chiar PNL, se va folosi de acest eveniment ca să mai cîștige printr-o lege abuzivă ceva avantaje strategice, va da vina, evident, pe PSD, pe vremea rece de afară și, probabil, pe vreo asistentă medicală de la Piatra Neamț. Timpul va așterne peste tot praful uitării.

Cine își imaginează că astfel de tragedii nu se vor mai întîmpla în România, la fel de mult se înșală. Nu uitați că niciodată corupția nu a fost oprită de DNA, nu uitați că învățămîntul se face prost, din ce în ce mai prost, iar cei care lucrează în zona adminstrativă a statului sînt pe cît de incompetenți, pe atît de bandiți și fuduli. Ăsta este adevărul, dar cum din ce în ce mai mulți români sînt cufundați în nepăsare, nebunia acestor indivizi nu trebuie să mai mire pe nimeni. Cumva, trebuie să ne adaptăm noi, cei care mai trăim pe aici, la astfel de catastrofe, pentru că nimeni nu are să le rezolve, cel puțin dacă vorbim de sistemul de sănătate de stat. Și asta nu se întîmplă din vina medicilor, pentru care, personal, am un mare respect, ci din vina politicienilor idioți, validați la fiecare patru ani de mai puțin de 40% dintre români. Pentru că ăștia sînt, în fapt, cei care, prin prezența la vot, îi validează pe șacalii nesătui și însetați de sînge pe care presa îi numește politicieni.

La Giulești au murit copii!

La Colectiv au murit tineri!

La Piatra Neamț au murit bătrîni!

Cine crede că moartea lor va fi răzbunată, se înșală. Nu se va întîmpla nimic notabil, decît un foc de paie mediatic care, odată căzut în uitare, va fi readus la lumină de următoarea tragedie. Poate de un nou incendiu, poate de o explozie, poate de un accident sau poate de o mulțime de oameni nervoși care își vor cere drepturile. Peneliștii știu că alegerile nu au cum să îi salveze, pesediștii știu că, dacă închid ochii, vor mai cîștiga cîteva procente, iar restul partidelor sînt la fel de corupte și pline de bube ca și cele expuse mediatic. Nu mai există democrație, nu mai există nimic normal în această țară. Normalitatea, în fapt, este reprezentată de banditismul celor care conduc națiunea, hienele care ne rînjesc la televizor, manipulate de către păpușarii care conduc această sub-colonie numită România.

Dumnezeu să odihnească în pace sufletele celor plecați, și, de acolo, de Sus, să ne ierte pe noi, românii, pentru nepăsarea noastră. Pentru că am îngenuncheat în fața fricii, cu capul plecat și cu genunchii în noroiul unei moralități îndoielnice și al unei insensibilități grotești. Poate că de acolo, de sus, cei care au murit cu zile punîndu-și sîngele pe crucile mistuite de flăcări le vor arăta românilor care este modul cel mai onorabil și demn de a se ridica din genunchi. Poate că mesajul lor, strigătul lor suprem, va fi cel care va porni noua revoluție – cea care îi va ridica din genunchi pe români: ,,De acolo, din genunchi, unde stai cu capul plecat în fața stăpînilor tăi, e bine să îți ridici mai întîi privirea. Să îi privești în ochi în timp ce mîinile tale legate se vor elibera din strînsoarea fricii. Te vei lăsa, apoi, spre dreapta, iar piciorul tău stîng se va ridica, și talpa lui va simți din nou pămîntul țării pe care pînă atunci cu genunchii îl simțeai. Și, cu un ultim efort, te vei ridica, iar piciorul drept i se va alătura. Vei sta în picioare, tu, române, cu mîinile libere și, privindu-ți dușmanul în ochi, îl vei scuipa pe cel care de ani de zile te umilește și îți ucide, în fiecare zi cîte puțin, viitorul. Fă asta pentru mine, cel ce am murit, pentru tine, cel care ai căzut, dar ai avut puterea de a te ridica, pentru copiii tăi, pentru ca ei să nu cunoască niciodată umilința“.

În Giulești au murit copii, a căror soartă prea devreme s-a frînt. La Colectiv, tineri frumoși au fost uciși de corupție. La Piatra Neamț au murit oameni a căror menire pe acest pămînt nu se încheiase. În toate aceste cazuri, însă, au existat și vor exista mereu suspiciuni asupra faptului că nu au fost simple accidente, că au avut un scop. De obicei, la adăpostul unor astfel de fumigene mediatice, guvernanții iau decizii care îi avantajează, dar nu fac nimic pentru a elimina cauzele care duc la astfel de tragedii. Timpul ne va arăta curînd ce anume au mai pus la cale bestiile care conduc țara asta, laolaltă cu cățeii lor din mass-media și cu stăpînii aflați dincolo de Ocean.

 

TANO

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite