Convoi militar american a intrat în Siria
  • 29-04-2020
  • 0 Comentarii
  • 46
  • 0

Un mare convoi de forțe americane a intrat pe teritoriul Siriei în seara zilei de 28 aprilie 2020. Este vorba despre câteva sute de mașini. Despre aceasta scrie resursa de știri Al-Masdar News.

Convoiul s-a îndreptat către câmpul petrolier Al Omar, care se află în provincia Deir ez-Zor. El este controlat în prezent de armata americană și de forțe democrate siriene create de aceștia, pe baza unităților armate kurde ale apărătorilor Poporului.

Al-Omar este cel mai mare câmp de petrol și gaze din Siria, până în 2011, acolo au fost produse 80 de mii de barili de petrol pe zi. Principala bază militară a SUA pe teritoriul Republicii Arabe Siriene se află pe acest domeniu. Un convoi militar american care a intrat în Siria în seara de 28 aprilie este deja al doilea în ultimele zile.

Publicația notează că Rusia își consolidează și contingentul în nord-estul Siriei: întăriri sunt trimise din regiunea Ain Issa, lângă Raqqa, în regiunea Kamyshly din nordul provinciei Hasaka. Aeroportul Kamyshly a devenit sediul principal al armatei ruse din această parte a țării. Acum se bazează pe elicoptere și luptători de atac, misiunile de apărare aeriană ale acestei instalații sunt efectuate de sistemele antiaeriene și de arme anti-aeriene Pantsir-C1.

 

T.S.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite