Compania britanică AstraZeneca ar putea începe vaccinarea în decembrie
  • 24-11-2020
  • 0 Comentarii
  • 231
  • 2

Compania farmaceutică AstraZeneca ar putea începe vaccinarea în decembrie, sub rezerva aprobării guvernului, a informat ziarul Guardian, citând vicepreședintele executiv al AstraZeneca, Mene Pangalos.

"Sper că dacă autoritățile de reglementare vor găsi vaccinul sigur și efficient,  atunci vom putea începe imunizarea în decembrie", a spus Pangalos.

Vaccinul coronavirus COVID-19 de la compania farmaceutică britanică AstraZeneca a arătat o eficacitate medie de 70% în studiile intermediare din Marea Britanie și Brazilia. În același timp, una dintre opțiunile de dozare testate a dat o eficiență de aproximativ 90%.

Potrivit OMS, medicamentul de la AstraZeneca este unul dintre cele 48 de vaccinuri COVID-19 dezvoltate în lume, care sunt în prezent în curs de testare.

Anterior, a devenit cunoscut faptul că un potențial vaccin împotriva coronavirusului, dezvoltat de compania americană Pfizer și de compania germană BioNTech, a demonstrat o eficiență de 95% în timpul testelor. La rândul său, Moderna a anunțat că eficacitatea vaccinului pe care îl dezvoltă împotriva coronavirusului este de 94,5%.


N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite