Colonul iritabil din perspectiva medicinei energo-informaționale
  • 25-10-2022
  • 0 Comentarii
  • 133
  • 0

Afecțiunile tractului gastro-intestinal sînt tot mai des întîlnite în rîndul românilor, și, în loc să se vindece, se cronicizează, constituind o mare provocare pentru medicina clasică. Stomacul și colonul iritabil provoacă simptome diferite și au forme diferite de manifestare, motiv pentru care rar pot fi depistate cauzele concrete; prin urmare, terapiile necesare sînt greu de stabilit.
Cauzele orientative care ar trebui luate în consi­derare în cadrul anamnezei sînt următoarele:
● Stresul – unele persoane parcă sînt conectate la curent, au așteptări foarte mari de la ei înșiși, dar și de la cei din jurul lor. Stresul permanent duce la sensibilizarea nervilor țesutului stomacal și intestinal, reduce circulația în abdomen. Stresul reprezintă, pentru corp, o situație de supraviețuire, iar energia necesară este luată de la tractul gastro-intestinal și trimisă să echilibreze situația care a provocat stresul. Aici intervine medicina energo-informațională, prin readucerea echilibrului energetic în balanță, autoreglarea energetică a corpului și echilibrarea energetică a sistemului neuro-vegetativ.
● Obiceiurile alimentare sînt, de cele mai multe ori, greșite. Oamenii mănîncă repede, citind știri de pe telefon sau uitîndu-se la televizor. Un stomac cu prea multă/ puțină aciditate poate duce la încărcarea cu aciditate a mucoasei stomacale/ intestinelor, alimentele care nu sînt dezinfectate pro­voacă suprapopularea peretelui stomacal cu bacterii și ciuperci (candida).
● Procesele inflamatorii – pe peretele stomacului sînt procesate parțial alimentele și astfel se produce o permanentă iritare a receptorilor nervoși.
● Microbiomul intestinal – tractul gastro-intestinal este biotop, adică este populat cu diferite microorganisme. Atîta timp cît acestea sînt în echilibru, sînt necesare corpului. Dereglarea acestei flore intestinale, disbiozele, paraziții, candida, virușii atrag după sine o serie de afecțiuni gastro-intestinale.
Medicina energo-informațională, prin programele de terapii pe care le propune conform diagnosticului energetic, este în măsură să echilibreze microbiomul intestinal. Bariera mucoasei intestinului gros se deteriorează în timp tocmai din cauza administrării medicamentației de sinteză. Cu alte cuvinte, această barieră începe să prezinte „găuri”, fapt care provoacă o serie de afecțiuni cu simptome specifice. Să nu uităm că în tractul gastro-intestinal are loc formarea a peste 85% din imunitatea noastră. Tot aici se găsește și hormonul relaxării – serotonina (în peretele intestinului gros), care, la lăsarea întunericului, se transformă în melatonină – hormonul somnului.
Stresul oxidativ este o cauză majoră caracteristică perioadei pe care o traversăm. Pandemia ne-a cauzat un stres major, iar persoanele care sufereau deja de afecțiuni ale tractului gastro-intestinal simt o acutizare a acestor afecțiuni.
Medicina energo-informațională este în măsură să ne ofere terapii personalizate, care să refacă comuni­carea la nivel de celulă, organ, sistem. O detoxifiere la nivel celular reprezintă un balsam pentru mucoasa stomacului și a intestinului, deoarece întrerupe comunicarea senzorilor nervoși cu creierul.
Terapiile oferite de medicina energo-informațională sînt personalizate, deoarece noi considerăm că boala este ceva personal, iar manifestările acesteia diferă de la persoană la persoană.
Diagnosticarea și tratamentele oferite de medicina energo-informațională se bazează pe informația ener­getică a pacientului aflat în terapie. Este o disciplină care se adresează omului modern, fără durere, fără chimie, destinată atît copiilor cît și adulților, indiferent de vîrstă.
 FLORICA MUNTEANU,
specialist în medicina energo-informațională, membru al Societății naturiștilor din Germania, membră B.I.T. (Biorezonanz International Therapie), Psiholog

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite