CNN are confirmarea recrutării mercenarilor pentru Nagorno-Karabakh
  • 04-10-2020
  • 0 Comentarii
  • 286
  • 0

CNN transmite că a găsit date care confirmă faptul că mercenarii cu sprijin turc din nordul Siriei se pregătesc să fie transferați în Nagorno-Karabakh.

"Am fost de acord voluntar cu acest lucru, ca si 90% din unitatea mea. Am semnat un contract pentru trei luni și vom primi în fiecare lună 1,5 mii de dolari de la comandantul nostru", a declarat unul dintre militanți într-o conversație cu un reprezentant al postului TV.

El a mai menționat că aparține „armatei naționale siriene rebele, care este susținută de Turcia”.  Potrivit unui interlocutor CNN, voluntarii se adună în zona Hawar Kilis, lângă granița sirio-turcă, în așteptarea transportului către zona de conflict Karabakh.

Astfel, după cum subliniază CNN, „date suplimentare ale rebelilor din Siria indică faptul că rebelii sunt angajați pentru a participa la conflictul dintre Azerbaidjan și Armenia din Nagorno-Karabakh”. De asemenea, președintele francez Emmanuel Macron a declarat că are informații ferme despre sosirea militanților sirieni în Republica Nagorno-Karabakh.

Potrivit părții armene, Turcia, pe fondul agravării situației din Nagorno-Karabakh, a transferat aproximativ 4 mii de militanți din regiunile de nord ale Siriei în Azerbaidjan. Ankara a negat aceste informații.

La rândul său, partea azeră a declarat că are informații că printre soldații armeni uciși se află mercenari etnici armeni din Siria și Orientul Mijlociu, a spus anterior Vagif Dyargakhli, șeful serviciului de presă al Ministerului Apărării din Azerbaidjan.


T.S.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite