Cîtă nevoie avem de uitare?
- 01-08-2022
- 0 Comentarii
- 198
- 0
Uitarea nu este, de cele mai multe ori, o dereglare fiziologică. Viața noastră este într-o continuă schimbare, ne întîlnim mereu cu fenomene noi, la care trebuie să ne adaptăm, să luăm hotărîri pentru binele nostru. De aceea, fiecare dintre noi are nevoie de un filtru pentru a putea uita anumite evenimente stocate în creier și a crea loc pentru altele noi și, poate, mai plăcute. Corpul uman este un computer biologic care trebuie mereu resetat, devirusat și reactualizat.
În cazul traumelor, uitarea este una din metodele specifice oferite de medicina energo-informațională, prin intermediul unor terapii denumite „tratamente ale șocului”. Desigur, șocul traumatic este dăunător sănătății, dar fiecare persoană reacționează diferit la șocurile emoționale. O asemenea traumă netratată provoacă, de cele mai multe ori, blocaje energetice în corp. După cum am menționat și în alte articole, blocajele energetice sînt principala cauză a cronicizării multor probleme de sănătate.
Sistemul complicat al învățării și al memoriei este supus dereglărilor. Apariția Alzheimer sau a demenței este cauzată, de asemenea, de o dereglare survenită în sistemul electrolitic al corpului, iar memoria începe să se deterioreze. Pînă acum, medicamentele de sinteză nu au adus rezultate satisfăcătoare, motiv pentru care se recomandă un alt gen terapii ne-medicamentoase.
Tot mai multe studii de
specialitate susțin că bolile neuro-degenerative sînt influențate masiv de o deteriorare a membranei mitohondriilor (celulele răspunzătoare de energia corpului), în directă legătură cu moartea celulei neuronale. În cazul bolii Parkinson observăm o degradare a dopaminei (un neurotransmițător al sistemului nervos central). Pe timpul nopții, creierul nostru se curăță de noxele toxice și de informațiile inutile acumulate pe parcursul zilei. Tocmai de aceea, este recomandat ca în camera în care dormim să nu existe telefoane mobile sau alte aparate emițătoare de unde electrice.
În urma pandemiei și a infectării cu Covid-19, tot mai mulți pacienți acuză probleme cu somnul, imposibilitatea de deconectare de la problemele zilei, o slabă calitate a somnului, drept pentru care se simt obosiți dimineața chiar și după un somn de 8 ore. Observăm că perioada post-pandemică ne stîrnește, încă, neliniște și încordare. Oamenii trăiesc cu teama constantă că ceva rău este pe cale să se întîmple, nu mai au încredere în autorități și manifestă o frică exagerată legată de viitor. Individul modern este stresat de numeroși factori: mediul înconjurător tot mai poluat, hrana zilnică manipulată, aerul poluat. Nu avem altă alternativă decît să ne acomodăm condițiilor actuale și să ne conectăm la viața reală pe care o trăim.
Faptul că avem acces nelimitat la informație constituie un ajutor de neprețuit. Trebuie, însă, să învățăm să folosim informația într-un mod conștient. Timpul în care totul se trata cu medicamente a trecut, în prezent informația joacă un rol esențial în sănătatea noastră. Medicina energo-informațională se focusează, în terapii, pe readucerea corpului fizic și emoțional în balanța energetică din care este ieșit, în acord cu particularitățile pacientului aflat în terapie. Aceasta folosește informația energetică a corpului în scop curativ, în terapii personalizate destinate atît copiilor, cît și adulților, indiferent de vîrstă.
FLORICA MUNTEANU,
specialist în medicina energo-informațională, membru al Societății naturiștilor din Germania, membră B.I.T. (Biorezonanz International Therapie), Psiholog
Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite
Articole din categorie
Articolul saptamanii
Bucuresti:
4.2 C