Cinismul celor care ne conduc
  • 09-11-2021
  • 0 Comentarii
  • 402
  • 4

Până de curând am crezut că cei care ne conduc sunt doar incompetenți sau trădători ai intereselor românilor. Astă seară, am primit o mostră de cinism, despre care uitasem că face parte din „calitățile” guvernanților noștri. Mă refer din nou la președintele României, care pe lângă faptul că nu a făcut nimic, dar absolut nimic tot anul, ca să pregătească țara pentru dezastrul medical cu care se confruntă acum și s-a dus să inaugureze terenuri de golf sau să facă fotografii la Piramide, acum ne repetă încă odată că singura soluție pentru a ieși din pandemie este vaccinarea.
Domnia sa uită că vaccinarea nu e singura soluție, și zi de zi aflu noi informații despre perfuzii cu plasmă, despre medicamente eficiente dacă sunt administrate în formele incipiente, descoperite firește, prin testare, soluții la fel de bune ca vaccinul, pe care însă statul român, refuză din motive necunoscute să le aplice. Medici, oameni de afaceri, vorbesc despre faptul că toate aceste medicamente pe care le-au folosit la începutul pandemiei cu rezultate foarte bune, au fost în mod inexplicabil oprite, așa cum au fost oprite și colectările de plasmă de la oamenii ce dezvoltaseră anticorpi anti COVID, trecând prin boală. Explicația care s-a dat dinspre guvernanți, a fost aceea că UE nu a autorizat folosirea acestor medicamente. Cu toate astea state ca Ungaria, Polonia, Bulgaria, le folosesc cu mult succes. Aflu deasemenea, că tot în mod inexplicabil s-au oprit și testările populației și nu pricep de ce ? Guvernanții noștri se comportă ca niște iresponsabili în acest moment, în care au o urgență medicală națională, la care trebuie găsite soluții nu acum, ci ieri, iar domnul președinte în loc să vină cu soluții imediate, ne spune extrem de calm, că singura soluție e vaccinarea.
Mesajul subliminal care răzbate din discursul domniei sale, este de genul: „dacă nu v-ați vaccinat până acum, vă doresc o moarte plăcută!”. La fel de calm, bate șaua vaccinării, spunându-ne că de luni încep școlile, doar dacă gradul de vaccinare al cadrelor didactice va permite asta. Cu alte cuvinte, face exact ce scriam eu în articolul „Nimeni nu e mai presus de lege”(partea a II-a) și anume : „De asemenea, mi-a dat de gîndit afirmația primului-ministru, care, la finalul ședinței de guvern din data de 5 mai 2021, a spus că „putem discuta despre revenirea tuturor elevilor la școală după vaccinarea integrală a personalului din învățămînt”. Păi și ce facem dacă 15% din cadrele didactice dintr-o unitate de învățămînt nu doresc să se vaccineze? Le dăm afară? Firește că nu, fiindcă ar fi ilegal, dar s-ar putea dispune ca acele cadre didactice să nu intre la clasă, ci să facă orele online. Așa cum probabil vă dați seama, părinții copiilor din acele clase vor protesta împotriva acestei discriminări a copiilor lor, iar ministerul va arăta cu degetul către cadrul didactic ce a refuzat vaccinarea, întorcîndu-i pe părinții nemulțumiți împotriva acestuia. În această situație, cadrul didactic are două opțiuni: fie să se vaccineze împotriva voinței sale, fie să demisioneze și să plece din școală. Iată cum, cu foarte multă ipocrizie și perfidie, se poate rezolva această problemă a vaccinării.”
Domnul președinte e cinic, așa cum cinică e toată clasa politică, ce nu are nici un fel de apăsare pentru faptul că românii mor. Politicienii ăștia ai noștri, sunt ca paznicii unei închisori care a luat foc, și în loc să stingă incendiul care le mistuie deținuții, ei le strigă acestora că dacă vor să nu ardă, să ia o găleată cu apă acum să o arunce pe foc și peste 3 zile mai primesc una și dacă scapă între timp, norocul lor.
Cum să fi atât de negospodar, încât să nu prevezi astă primăvară, că pandemia e încă aici și să nu iei toate măsurile ce se impun pentru a evita dezastrul ? Cum să nu ai alteva de spus, decât că vaccinul e singura soluție, când știi bine că nu e așa și când tu, Klaus Iohannis, vi azi, 4 noiembrie și ne spui, că „în vestul Europei avem iarăși o creștere a pandemiei. Pandemia nu s-a încheiat, însă noi avem soluția: ea se numește vaccinare ”
Păi parcă la începutul anului, ne spuneați domnule președinte, că s-a terminat cu COVID-ul ? Declarația asta e similară celei a domnului Traian Băsescu din anul 2010, care într-o emisiune televizată le-a spus românilor că au ieșit din criza economică, ( asta după ce mai înainte dăduse asigurări că nu va fi nici o criză) pentru ca după două săptămâni, să vină să le spună că sunt încă în criză.
Mie îmi e foarte clar, că președinții noștri au fost mereu, ori prost informați de sfătuitorii lor, ori s-au crezut așa de deștepți, încât nu au pus preț pe ce li s-a spus.
Trăim niște vremuri pe care nu mi le pot explica, decât în două feluri: fie cei care ne conduc, sunt incompetenți, negospodari și iresponsabili, fie știu foarte bine ce fac și atunci sunt niște trădători de țară și ar trebui condamnați pentru asta.
Marius Marin

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite