Cine stă în spatele cenzurii mondiale?
  • 29-11-2021
  • 0 Comentarii
  • 345
  • 0

–  Alianța internațională care urmărește interzicerea conținutului anti-vaccin –


Marele comitet internațional pentru dezinformare (IGCD) este format dintr-o ,,serie internațională de legislatori, consilieri politici și alți experți”, care lucrează împreună ,,pentru a crea alianțe internaționale care să aducă strategii comune și eficiente în lupta împotriva dezinformării online”, conform The Defender.
Ideea din spatele IGCD a venit de la patru membri ai parlamentelor britanic și canadian: Damian Collins și Ian Lucas din Marea Britanie, și Bob Zimmer și Nathaniel Erskine-Smith din Canada. Prima sesiune a IGCD a avut loc la sfîrșitul lunii noiembrie 2018, astfel încît putem deduce că lucrează din umbră deja de ceva timp. De atunci, au organizat reuniuni în Canada și în Regatul Unit și au găzduit seminarii în SUA, la care au participat lideri spirituali, jurnaliști, directori din domeniul tehnologiei, experți în domeniu și lideri parlamentari din 21 de țări (Argentina, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Costa Rica, Ecuador, Estonia, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Irlanda, Letonia, Mexic, Maroc, Singapore).
Potrivit IGCD, organizația funcționează ca un ,,forum pentru schimbul de informații, colaborare și armonizare a politicilor pentru a atinge obiective comune între statele democratice”. Fără a ține cont de faptul că democrația nu poate exista fără libertatea de exprimare. Logistica grupului este asigurată de o inițiativă numită ,,Reset”, care pare a fi o amintire nu foarte subtilă a faptului că cenzura este o cerință pentru Marea Resetare. Ei știu că oamenii nu ar fi fost niciodată de acord cu planul Marii Resetări dacă li s-ar fi permis să discute liber despre ramificații.
IGCD ajută la punerea în lumină a grupului de fațadă al tehnocrației cunoscut sub numele de Centers for Countering Digital Hate (CCDH), avînd în vedere că unul dintre membrii consiliului de administrație al CCDH, deputatul Damian Collins, este, de asemenea, unul dintre fondatorii IGCD. Ambele grupuri au fost formate în 2018 și au în mod clar aceleași obiective și agendă. Unul dintre aceste obiective este eliminarea libertății de exprimare online, ceea ce ar urma să realizeze ,,Online Safety Bill”, propus de Marea Britanie. Nu este surprinzător faptul că D. Collins face parte din Comitetul pentru proiectul de lege privind siguranța online, însărcinat să examineze proiectul ,,linie cu linie pentru a se asigura că este potrivit pentru scop”.
Într-o postare pe blog din 11 august, Collins a cerut ajutorul publicului pentru a depista contracarările, făcînd capturi de ecran ale materialului incriminat și trimițîndu-i-le prin e-mail. ,,Dacă nu se raportează conținutul dăunător, fie că este vorba de imagini teribile de automutilare, de conținut violent sau extremist sau de teorii ale conspirației anti-vaccin, acesta poate fi altfel necunoscut de autoritățile de reglementare și de guverne”, a spus el. Este imposibil să nu observi faptul că D. Collins pune conținutul ,,anti-vaccin” în aceeași categorie cu conținutul violent și extremist care trebuie cenzurat și, în realitate, aceasta este probabil una dintre principalele categorii de informații pe care acest proiect de lege încearcă să le controleze. După cum a relatat iNews, ,,primul-ministru Boris Johnson a insistat în repetate rînduri că puterile cuprinse în legislație ar ajuta la reprimarea ... dezinformării anti-vaccin”.
Proiectul de lege – catastrofal
pentru libertatea de exprimare
În timp ce unii ar putea crede că este o idee bună să hrănească oamenii cu lingurița cu informații ,,corecte” despre vaccinuri, este important să ne dăm seama că, deși vaccinurile sînt problema de astăzi, mîine un alt subiect care vă este aproape și drag ar putea fi considerat ca fiind în afara limitelor discuțiilor publice. Așadar, susținerea cenzurii de orice fel este o pantă alunecoasă care se va întoarce împotriva noastră cînd ne aștepțăm mai puțin.
După cum a relatat BBC News, campania ,,Legal to Say. Legal to Type” avertizează că, în cazul în care proiectul de lege privind siguranța online va deveni lege, firmele Big Tech vor avea o putere extraordinară.
N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite