Cînd întregul corp doare!
  • 06-06-2022
  • 0 Comentarii
  • 63
  • 0

Fibromialgia reprezintă o durere musculară ce se întinde pe tot corpul, iar una dintre cauzele majore ale bolii este o dereglare în al șaselea centru energetic din organism – hipotalamus și sistemul neuro-vegetativ. Aceste centre pot fi echilibrate energetic, iar cu ajutorul aparatelor care au la bază fizica cuantică se poate observa o îmbunătățire radicală a tabloului bolii și o creștere a calității vieții.
În cazul așa-numitului reumatism al părților moi avem de-a face cu o boală cronică reumatică. Pacienții se plîng de dureri continue pe întregul sistem osos, oboseală, dereglări ale somnului, umflături la încheieturi. Răbdarea acestora este pusă la încercare, fiind mereu în căutare de noi speranțe de vindecare. Ca terapeut, în activitatea zilnică mă confrunt cu două probleme: pacienții acceptă cu greu boala și, de cele mai multe ori, sînt catalogați ca ipohondrii, sau vin la clinică dominați de neîncredere, deoarece terapiile făcute anterior nu au dat rezultate.
Terapiile care se bazează pe informația energetică a pacientului, în cazul durerilor pe întreg corpul, încep cu o echilibrare energetică a hipotalamusului, a sistemului neuro-vegetativ și cu o detoxifiere la nivel celular. Aici se găsesc de obicei și conflictele sufletești, care trebuie echilibrate cu prioritate. Tot la acești pacienți regăsim o vitalitate foarte scăzută.
În funcție de programul cu care se lucrează, aparatele care au la bază fizica cuantică sînt în măsură să depisteze patogenitatea pe țesutul organului aflat în terapie – cu alte cuvinte, depunerea de noxe toxice. Durerea este cel mai mare profesor al omului, ea strigă după ajutor, așa cum reacția alergică strigă: ,,Nu mai pot, receptorii imunității nu mai fac față”. Chakra nr. 6 pregătește organele simțului, astfel că intensitatea durerii răspunde de sistemul neuro-vegetativ autonom. Toate funcțiile corpului controlate și coordonate de chakra nr. 6 sînt dereglate în cazul durerilor și, mai profund, în cazul fibromialgiei.
În general, la pacienții care au dureri cronice permanente întîlnim o dizarmonie în circuitul energetic al corpului, o încărcare de noxe toxice în țesutul organelor, adesea însoțite de un disconfort cauzat și de conflicte personale. Gîndurile negative sînt mai nocive decît multe alte noxe toxice, susțin studii recente realizate în domeniu.
Reducerea greutății corporale poate fi bine susținută cu programe de intensificare a metabolismului gră­similor, proteinelor și carbohidraților. Pacienții sînt învățați să consume mai puțini carbohidrați și grăsimi, și mai multe proteine. Excesul de carbohidrați este metabolizat în corp sub formă de grăsime, pe cînd proteinele nu au această capacitate. La nevoie, este susținută activitatea rinichilor.
Pe parcursul vieții se adună în corp o mulțime de toxine rezultate din procesul metabolic al corpului, toxine care, la rîndul lor, perturbă anumite funcții vitale. Totodată, ele pot ,,înfunda” spațiul existent între celulele corpului, perturbînd comunicarea celulară. În cazul durerilor, terapiile se focusează pe detoxifierea celulară. Programele de reglare/ autoreglare se bazează pe informația energetică a pacientului. Sînt terapii moderne, fără durere, fără medicamente, destinate atît copiilor cît și persoanelor adulte indiferent de vîrstă. Individul are nevoie de terapii și de o medicamentație personalizate. Agresiunea radicalilor liberi (noxe toxice) asupra țesutului celular poate fi astăzi ținută în echilibru prin reglarea energetică a organului bolnav. Noxele toxice au rolul de a ține imunitatea trează.
Omul este un computer biologic care trebuie mereu resetat, devirusat și readus în echilibru. Pentru a întîmpina localizarea masivă a noxelor toxice pe țesutul organelor se recomandă echilibrarea energetică. Detoxifierea la nivel celular este benefică indiferent de vîrstă. Individul modern are alte condiții de viață față de înaintașii săi, ca atare are nevoie și de tratamente personalizate.   
 FLORICA MUNTEANU,
specialist în medicina energo-informațională, membru al Societății naturiștilor din Germania, membră B.I.T. (Biorezonanz International Therapie), Psiholog

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite