Cînd ieftin este mult prea scump (2)
  • 26-11-2020
  • 0 Comentarii
  • 620
  • 5

Acum ceva timp, într-un exces de optimism, am scris un material în care încercam, cu puterile mele limitate, să dau de înțeles celor care încă au pretenții să trăiască într-o țară normală, într-o democrație și într-o libertate autentică, faptul că toate acestea au un preț. Acestea sînt vremurile, trebuie să plătești pentru a fi liber, pentru că alții nu vor ca tu, român de rînd, să fii!

Am fost mult prea optimist. Dar mă așteptam la asta, pentru că nu poți schimba mentalitatea de sute de ani a unui popor doar cu un articol publicat într-o revistă care încă militează pentru România. A primi totul gratis este, se pare, principiul pe baza căruia românii vor să trăiască, mai ales cei care efectiv nu au capacitatea de a înțelege că gratuitatea este scumpă. Minerii din Valea Jiului primeau gratis curentul electric și aveau o serie de beneficii de pe urma regimului comunist, tocmai pentru ca ei să NU își ceară libertatea la București. Pînă la urmă, prin intermediul acestei gratuități au fost nimiciți cu forța. Au fost cumpărați pe nimic tocmai ei, cei care, dacă erau bine gestionați ca forță de muncă, puteau face din țara asta o floare. Puteau face autostrăzi, șosele și tunele. Ei bine, au fost dezbinați, cumpărați, eliminați.

Mergînd pe același principiu, mass-media – care știm cu toții că nu este deloc finanțată de români, sau în favoarea românilor – oferă gratis informații pe care românul le înghite pe nemestecate și care, prin toxicitatea lor, au adus poporul acesta în pragul disoluției. De ce? Pentru că cei care conduc știu că pentru a cîștiga voturile românilor trebuie să le ofere produse gratuite, circ TV gratuit, informații toxice la fel. Dacă le ceri ceva în schimb, riști să ți-i pui în cap, chiar dacă ceea ce le ceri este în folosul lor.

Dar, cu tupeul care uneori îi caracterizează, tot ei, românii, se plîng că le merge prost, că presa nu prezintă și altceva. Românii au ieșit în stradă la Colectiv NU pentru că le-a păsat cu adevărat de soarta celor 64 de tineri morți acolo! Dacă mass-media nu făcea tărăboi la cererea expresă a Serviciilor, dacă Serviciile, prin extensiile lor în viața civilă, nu ar fi dorit acest lucru, în octombrie 2015 nu ar fi ieșit nimeni în stradă. Doar că atunci, Iohannis a vrut Guvernul lui, așa că Ponta a trebuit să plece. Cum în prezent Iohannis are ceea ce și-a dorit, pot muri zeci de români, nimeni nu iese în  stradă să facă nimic. De ce? Pentru că nu e ordin pe unitate. De fapt, ca să fim sinceri, românii mor cu zile prin spitale fie din cauza incendiilor, fie din cauza guvernului. Dar cum presa nu zice nimic, cum Serviciile nu fac nimic, românii tac și fac ce li se spune. De ce? Pentru că, în fond, nu își doresc să fie liberi. Dacă voi, români, nu plătiți pentru libertatea voastră, o fac alții care, după cum vedeți, călăresc această națiune cum vor ei.

Da, gratis este mult prea scump. Dar cum trăim în țara care l-a lăsat pe Brâncuși să se realizeze la Paris, pentru că aici nu avea nici o șansă, cum Traian Vuia a căpătat notorietate tot la Paris, întrucît aici nimeni nu îl ajuta, cum Mihai Eminescu a fost omorît pentru principiile lui, cum Aurel Vlaicu a mers tot în Franța pentru a-și construi avionul pentru că cei de la Arsenalul Armatei nu au dat doi bani pe el, așa cum Vadim și Păunescu au murit fără ca poporul să înțeleagă măcar ce i se întîmplă, ce șanse avem noi, Revista ,,România Mare” să trezim din adormire românii? Nici una. Dar ne bucurăm că prin tot ce scriem, prin tot ce facem, încercăm să generăm o schimbare.

Așa cum românii plătesc sume mari pentru Armată, pentru Sănătate și Servicii, ar trebui să plătească și pentru a se informa din surse diverse și nontoxice. Facebook este o sursă de dezinformare și manipulare, în primul rînd, dar românii – și nu doar ei – hipnotizați asimilează gunoiul mediatic din social-media și nu vor face nimic pentru a schimba această stare de fapt. Pentru români aceste cheltuieli sînt inutile.

Urmează alegerile parlamentare. Serviciile știu pe cine bagă în Parlament. Cîștigătorii deja se văd în sondaje și mă bucur că ceea ce am estimat eu acum ceva timp se adeverește. Vor urma ani grei pentru românul de rînd și ani foarte buni pentru politicienii și străinii care conduc această țară. Și pentru slugile lor conexe – anumiți bugetari și securiști. Mă tem că aceste alegeri vor fi ultimele în această configurație statală. Mă tem că planul de disipare a națiunii este acum la final, că în următorii patru ani vom vedea cum România devine din ce în ce mai mică, cum Moldova se va disocia de București și cum Transilvania va deveni un stat independent. Cumva, istoria se repetă pe aceste plaiuri, cumva Bucureștii vor depinde de Istanbul, Cluj își va îndrepta privirea spre Viena, iar Iașii spre Moscova. Românii sînt acum disipați în mai multe Românii, mai mici, sînt aduși la limită, au ajuns să se urască atît de mult între ei încît nu mai văd nici o șansă ca Marea și Mica Unire să mai rămînă în vigoare. Poate că Iașii vor încerca să se lege de București și poate că doar Clujul, sătul de ,,mitici”, se va disocia și își va vedea, separat, de viață.

Cert este că la baza tuturor schimbărilor care vor avea loc în această zonă stă neputința românilor de a înțelege că, pentru a fi cu adevărat stăpîni pe mințile lor, pe țara lor, pe viețile lor, trebuie să plătească! Pentru că dacă nu o vor face românii, o vor face alții, iar noi vom rămîne muți și proști de uimire cînd, în poarta casei noastre stînd, vom vedea cum viețile și viitorul nostru dispar. Și asta pentru că, atunci cînd au avut ocazia să facă ceva pentru ei și pentru copiii lor, au ales să se bucure de rahatul mediatic pe care l-au primit gratis în ultimii 30 de ani. Cînd românii vor dori să se ridice din genunchi vor observa că pragul de sus este, de fapt, atît de jos încît le va fi, practic, imposibil.

 

TANO

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite