Cinci adevăruri cheie despre Covid
  • 11-09-2021
  • 0 Comentarii
  • 721
  • 5

– medicii americani vorbesc despre alternative la vaccinările periculoase –

 

De cîteva luni urmăresc discursurile medicilor străini pe tema COVID-19 și a luptei împotriva acestui virus. Majoritatea medicilor cunoscuți, academicieni, profesori, doctori în științe, cu decenii de muncă științifică și practică în spate, dar și un număr mare de publicații sînt îngrijorați de campania de vaccinare împotriva virusului, lansată în toată lumea. Acești specialiști se opun, de regulă, celor mai tineri și, în consecință, mai puțin experimentați, pentru că argumentarea lor este mai slabă și, cel mai important, nu se bazează pe datele necesare care pot risipi îndoielile ridicate de criticile asupra vaccinului. Vorbim, în primul rînd, despre datele legate de rezultatele studiilor clinice efectuate asupra substanțelor pe care le conține serul utilizat în vaccinare.

Aproape toți susținătorii vaccinului invocă urmă­torul argument: orice vaccin poate avea unele efecte secundare, dar acestea sînt minime și nu pot fi comparate cu numărul de vieți salvate; vaccinurile sînt cea mai eficientă armă împotriva virusului și nu există o alternativă la acestea.

Oare chiar nu există nici o alternativă?

Am privit din nou din acest unghi discursurile celor mai faimoși critici ai vaccinării actuale și am văzut că aproape toți oferă cîte o alternativă. Cele două alternative principale se rezumă la următoarele argumente:

Primul este întărirea imunității oamenilor. Aceasta este o metodă care asigură imunitate nu numai împotriva virusului Sars-Cov 2, ci și împotriva oricărei alte infecții. Din anumite motive, OMS, ministerele sănătății și mass-media din toată lumea păstrează tăcerea în privința acestui prim argument.

Al doilea argument este dezvoltarea și aplicarea practică a metodelor eficiente de tratare a persoanelor infectate. Din anumite motive, această alternativă este, de asemenea, păstrată undeva, în umbră.

Voi aborda argumentul din urmă mai detaliat, pe baza discursurilor a doi medici americani autorizați și foarte apreciați: doctorul în medicină Peter McCullough și doctorul Vladimir Zelenko.

Dr. Peter McCullough este cardiolog, specialist în medicină internă, epidemiolog și cercetător academic, redactor-șef la două reviste medicale și autor a aproximativ 1000 de publicații științifice, inclusiv peste 600 de publicații revizuite de colegi, înregistrate la Biblioteca Națională de Medicină din SUA. Este fondatorul și actualul președinte al Societății Cardio-Renale din America. A fost consultant în Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA), membru sau președinte, după caz, al comisiilor de monitorizare a 24 de studii clinice randomizate (efectuate pentru a evalua eficacitatea și siguranța medicamentelor). Cercetătorul a supravegheat trata­mentul a peste 100 de pacienți diagnosticați cu Covid și, de asemenea, a consultat sute de alți pacienți cu un diagnostic similar în întreaga lume, elaborînd un protocol pentru tratarea pacienților cu un astfel de diagnostic. Din păcate, acesta nu a fost recomandat pentru utilizare oficială de către autoritățile sanitare din SUA, dar se știe că este folosit de mulți practicanți privați.

Dr. McCullough este de părere că zeci de mii de decese ale celor care au contractat virusul ar fi putut fi evitate dacă autoritățile americane nu ar fi introdus regimuri absurde de carantină, care nu aveau nici un temei medical și chiar agravau situația epidemiologică din țară. Izolarea („autoizolarea voluntară”) a zeci de milioane de cetățeni la care infecția nu a fost însoțită de nici un simptom (cetățeni „asimptomatici”) a fost o prostie. Anul trecut, dr. Peter McCullough a dezvoltat o metodă de depistare precoce a semnelor bolii (care nu trebuie confundată cu testele PCR). Mai mult, în două versiuni – pentru cetățenii obișnuiți (metodă de autoidentificare) și pentru profesioniști (medici). Și, de asemenea, metoda de tratament timpuriu (la domiciliu), care poate opri procesul, și previne agravarea bolii.

Anul trecut, exista o oarecare speranță că pro­punerile lui McCullough vor fi luate în considerare în lupta împotriva COVID-19. Medicul a primit o invitație de la senatorul Ron Johnson pentru a depune mărturie la audierile Comitetului Senatului SUA pentru securitate internă și afaceri guvernamentale cu privire la tratamentul COVID-19. Pe 19 noiembrie 2020, Dr. McCullough a depus mărturie în Senatul SUA cu privire la tratamentul ambulatoriu precoce pentru pacienții cu risc crescut de COVID-19, în discursul său neexistînd atacuri asupra vaccinurilor (problema vaccinării nu era transpusă în plan practic). Un alt discurs semnificativ din punct de vedere politic al dr. McCullough a fost mărturia sa în fața unui comitet al Senatului din Texas, în martie 2021. În cadrul acestuia, medical s-a referit la campania universală de vaccinare desfășurată în Statele Unite în termini foarte duri. McCullough a spus că persoanele sub 50 de ani (cu unele excepții), precum și cei care au avut COVID-19, nu au nevoie de vaccinare și a solicitat identificarea promptă a acelor persoane care au avut primele simptome ale bolii, administrîndu-le medicamente care pot bloca tranziția bolii la o formă severă. La zece zile după acest discurs, autoritățile din Texas au adoptat o lege care obligă instituțiile medicale de stat să educe cetățenii și să le ofere prompt informații despre tratamentul precoce (proactiv) în cazul primelor simptome ale bolii. Mărturia doctorului McCullough în Senatul Texas a fost postată pe YouTube de Asociația Medicilor și Chirurgilor Americani și a avut peste 200.000 de vizualizări. Ulterior, videoclipul a fost eliminat. Acum mențiunea despre el poate fi găsită pe rețelele de socializare.

Într-o formă scurtă, necenzurată, poziția doctorului McCullough este prezentată în articolul ,,Cele cinci adevăruri cheie despre Covid care ne-ar fi putut salva de autodistrugere”, publicat pe 11 august în ediția în limba engleză TCW Defending Freedom (numită pînă de curînd The Conservative Woman). „Adevărurile cheie” la care face referire autorul sînt următoarele:

1. Persoanele care nu prezintă simptome ale bolii COVID-19 nu sînt purtătoare ale infecției virale. Purtătorii sînt doar cei care au simptome ale bolii.

2. Testarea pentru pacienții „asimptomatici” trebuie întreruptă.

3. Imunitatea naturală este puternică, suficientă și durabilă (în principiu, poate fi menținută pînă la sfîrșitul vieții unei persoane). În orice caz, protejează o persoană mult mai fiabil decît imunitatea artificială creată de vaccinare. „O persoană cu imunitate naturală se poate apropia de o persoană infectată, poate fi stropită de tusea puternică a acesteia din urmă, fără să se îmbolnăvească”.

4. Covid-19 este ușor de tratat la domiciliu cu medicamente simple și accesibile. Cel mai important lucru este să identificați boala într-un stadiu incipient și să luați măsuri urgente pentru a-i bloca evoluția.

5. Vaccinurile actuale (AstraZeneca, Johnson & Johnson, Pfizer, Moderna) sînt ineficiente, în special împotriva tulpinilor mai noi. Nu oferă nici o garanție că, după injectare, persoana va primi protecție împotriva virusului. Mai mult, din cauza numărului record de decese și efecte adverse raportate după injecții, acestea ar trebui considerate „nesigure și inutilizabile de către oameni”. Articolul descrie numărul de decese și spitalizări după vaccinări în Statele Unite: 100 de mii de persoane.

Voi adăuga faptul că, la începutul verii, dr. McCullough a făcut referire la numărul deceselor din Statele Unite din cauza vaccinărilor: 50 de mii de persoane, de cîteva ori mai mare decît numărul de decese cauzate de vaccinările care pînă atunci erau înregistrate în sistemul oficial de informare VAERS. Cu toate acestea, pînă în prezent, potrivit VAERS, 13 mii de persoane au murit din cauza vaccinărilor în Statele Unite. Dr. McCullough, la fel ca mulți alți medici, observă că autoritățile americane subestimează rata mortalității și efectele secundare ale vaccinărilor.

Este clar că discursurile lui McCullough provoacă o puternică reacție negativă din partea autorităților, care îi atribuie declarații false. Cercetătorul nu este un adversar al vaccinării, așa cum este prezentat în mass-media; potrivit lui McCullough, vaccinurile reprezintă doar unul dintre mijloacele de luptă împotriva virusului, care nu trebuie absolutizat. Acest remediu trebuie utilizat cu atenție, după o examinare atentă a pacientului. Este de remarcat faptul că McCullough se referă în mod specific la vaccinuri, și nu la medicamentele utilizate în Statele Unite, aflate în stadiu experimental. În disputele cu McCullough, adversarii săi pun sub semnul întrebării medicamentele pe care medicul le-a folosit și le folosește pentru a trata pacienții diagnosticați cu COVID-19. McCullough propune efectuarea de studii clinice aprofundate ale acestor medicamente, dar din anumite motive, propunerile sale nu sînt sprijinite.

Cunoscutul medic american Vladimir Zelenko, originar din Ucraina sovietică, vorbește în aceiași termini. El și-a cîștigat faima anul trecut, cînd a început să trateze persoanele diagnosticate cu COVID-19. Sub îndrumarea sa, 6.000 de pacienți au fost tratați cu succes. Printre aceștia s-au numărat fostul președinte american Donald Trump, ministrul israelian al Sănătății Yaakov Litzaman, președintele brazilian Jair Bolsonaro.

Vladimir Zelenko este un evreu ortodox. Unul dintre ultimele sale discursuri (rostit în luna august) este un videoclip în care medicul comunică cu trei membri ai Curții rabinice. Zelenko le explică interlocutorilor săi că autoritățile americane duc o politică medicală periculoasă, și că, declarînd război virusului COVID-19, ucid oamenii. Autoritățile israeliene urmează aceeași politică. Ca medic, Zelenko este de părrere că nu este necesară tratarea tuturor celor infectați. Dacă o persoană se îmbolnăvește de coronavirus, atunci cel mai probabil are unele probleme imune inițiale. Chiar dacă apar simptome ale bolii, organismul poate face față bolii, în majoritatea cazurilor, fără tratament special (deși este necesară supravegherea medicală a unei astfel de persoane). Zelenko, ca medic cu experiență, cunoaște limita pînă la care intervenția medicală în cursul bolii nu este necesară. El crede că tratamentul persoanelor diagnosticate cu COVID-19 în America este foarte slab administrat. Regimul corect de tratament (la momentul începerii tratamentului, medicamentele potrivite, regimul de administrare a acestora) ar putea reduce numărul de cazuri severe și decese cu 85%. Există un „protocol Zelenko” special, care este utilizat pe scară largă de adepții medicului din America și din străinătate.

Zelenko se opune puternic vaccinării, care atacă imunitatea naturală a unei persoane. El numește planurile administrației Joe Biden de a începe vaccinarea în masă a copiilor și adolescenților „o nebunie”. Zelenko face referire la statisticile oficiale americane prezentate de CDC (US Center for Disease Control and Prevention), care arată că în categoria copiilor și adolescenților sub 18 ani procentul de supraviețuire fără tratament în rîndul pacienților cu COVID-19 este de 99,99%! Medicul consideră că dorința de a-i vaccina pe cei care au fost deja bolnavi cu Covid-19 este, de asemenea, o nebunie: „Cei care au avut Covid-19 au anticorpi produși de sistemul lor imunitar natural și sînt de miliarde de ori mai eficienți decît imunitatea artificială”.

Vladimir Zelenko nu pare a fi nebun. Din contră: unul dintre plămîni i-a fost îndepărtat în timpul tratamentului împotriva cancerului, iar chimioterapia i-a slăbit sistemul imunitar, prin urmare se situează în categoria persoanelor cu risc ridicat în cazul infecției cu coronavirus. „Am opt copii și încă vreau să trăiesc”, recunoaște medicul. „Așadar, sînt personal interesat să găsesc o soluție”. Nu este surprinzător faptul că Vladimir Zelenko este criticat de adepții vaccinării atît în ​​Statele Unite, cît și în Israel. Cu toate acestea, criticile se reduc la aspecte neimportante. De exemplu, medicamentele pe care le folosește pentru a-și trata pacienții. Între timp, Vladimir Zelenko, la fel ca Peter McCullough, propune prioritizarea dezvoltării și testării nu a vaccinurilor, ci a medicamentelor pe care le-a testat. Din păcate, autoritățile și companiile farmaceutice americane au priorități diferite.

D.A.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite