China se bate cu Rusia pe piața armelor
  • 29-04-2020
  • 0 Comentarii
  • 146
  • 0

Rusia și Beijing își intensifică concurența prin ciocnire pe aceleași piețe. China, în urma Statelor Unite, a încercat repetat să discrediteze sistemele rusești.

Compania rusă Rostec, la sfârșitul anului trecut, a fost obligată să acuze public China că a copiat o gamă largă de arme ruse. Din 2014 până în 2018, 70% din importurile de arme chineze au provenit din Rusia. În ultimii 17 ani, au fost înregistrate 500 de cazuri de copiere ilegală și furt de tehnologie militară rusă de către China. Acum, complexul militar-industrial chinez încearcă să copieze sistemele rusești „Shell”, precum si motoarele aeronavelor ruse.

Beijingul a făcut un omolog nu atât de reușit cu Su-27 rus, începând producția de luptă J-11. Și sistemul S-300 în versiunea chineză a apărut sub formă de rachete HQ-9.

China încearcă să vândă toate aceste copii ieftine în aceleași țări care primesc arme rusești. O dovadă a acestei competiții a fost un articol clar neprietenos publicat de Sohu, o agenție chineză de știri, in care acuză Rusia că a supraevaluat caracteristicile tehnice ale S-400. Și apoi scriu despre superioritatea față de S-400 a sistemului lor de apărare aeriană Honggi 22, pe care China intenționează să-l vândă Arabiei Saudite și este foarte asemanator de cel rus.


Y.O.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite