China prezice deteriorarea relațiilor dintre Rusia și SUA
  • 21-05-2020
  • 0 Comentarii
  • 194
  • 2

Rusia și  Statele Unite întrerup relațiile mai repede decât întoarcerea paginii unei cărți, transmite publicatia chineză Guancha.

La sfârșitul lunii aprilie, președintele rus Vladimir Putin și președintele american Donald Trump au emis o declarație comună cu ocazia aniversării întâlnirii trupelor sovietice și americane pe Elba.

În ea, „spiritul Elbei” a fost numit un exemplu al capacității Rusiei și a Statelor Unite de a avea încredere reciprocă și de a coopera pentru un scop comun, uitând de contradicții.

Pe 8 mai,  Departamentul Apărării al SUA a acuzat Uniunea Sovietică de a dezlănțui al doilea război mondial împreună cu Germania nazistă. „În două săptămâni, țările au trecut de la „spiritul Elbei” la o divizare pe motivul izbucnirii celui de-al Doilea Război Mondial - schimbarea se întâmplă foarte repede”, transmite Guancha.

Potrivit publicatiei, relațiile ruso-americane, începând cu anii 90, se dezvoltă conform schemei „relaxare - creșterea tensiunii - reîncărcare”. Jurnalistul a numit patru motive pentru aceasta - diferența de ideologii, concurența geopolitică, economică și echivalența potențialului nuclear.


Y.O.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite