China a exportat peste 220 de miliarde de măști în 2020
  • 30-01-2021
  • 1 Comentariu
  • 450
  • 1

China a exportat peste 220 de miliarde de măști anul trecut, număr care este echivalent cu aproape 40 de măști pe persoană din întreaga lume, în afara Chinei, a declarat un reprezentant al Ministerului Comerțului din Republica Populara Chineza.

Vânzarea de miliarde de dolari de echipamente de protecție personală a devenit un factor important al exporturilor chinezești după ce COVID-19 a oprit efectiv activitatea economică din țară la începutul anului 2020 și a întrerupt creșterea economica.

Vice-ministrul Comerțului, Qian Keming, a declarat că China a exportat anul trecut 2,3 miliarde de echipamente de protecție medicală și un miliard de truse de testare, „aducând o contribuție importantă la lupta globală împotriva epidemiei”.  

Numai vânzarea măștilor a generat 340 miliarde de yuani (52,6 miliarde de dolari), a declarat un oficial vamal la începutul acestei luni.   China, unde COVID-19 a apărut pentru prima dată la sfârșitul anului 2019, a devenit prima țară care si-a revenit după introducerea unor măsuri stricte de carantină și control al virusului.    

Se așteaptă să fie singura economie mondială majoră care să prezinte o creștere pozitivă în 2020, chiar daca purtătorul de cuvânt al Departamentului Comerțului, Chu Shijia, a adăugat că China se confruntă încă cu o situație comercială și de investiții externe „dură și dificilă” în acest an.

N.K.

 

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite