C’est la Bérézina
  • 25-04-2022
  • 0 Comentarii
  • 263
  • 2

Am tot sperat că Emmanuel Macron va pierde alegerile și că progresismul și globalismul vor încasa o grea lovitură, dar 58% dintre francezi au vrut altfel. Am impresia că marii națiuni cocoșești i-au plăcut bastoanele încasate pe spinare anul trecut la demonstrațiile contra COVID, că a fost fericită cînd i s-au restrîns drepturile cetățenești și că vrea cu tot dinadinsul să-și piardă identitatea națională.
Dacă mă uit bine, nici nu prea mai există francezi sadea în acea țară care a ajuns un amestesc de musulmani și de imigranți de toate rasele, așa cum, de altfel, le place globaliștilor. Ce nu înțeleg este de ce acei 58% care au votat cu Macron au crezut în basmele referitoare la extrema dreaptă, deși sînt sigur că, dacă îi pui să o definească, habar nu au despre ce e vorba, iar dacă știu, nu-și dau seama că în programul lui Marine Le Pen nu există nici o idee extremă dreapta, așa cum scriam în articolul „Extrema ticăloșie și dubla măsură”, publicat în numărul trecut. Se vede cu ochiul liber că sistemul globalist condus de la Davos de un om fără Dumnezeu, cum e Klaus Schwab, a format noile generații exact așa cum îi convine: indivizii sînt superficiali, ignoranți, închinîndu-se la ban și la poziția socială, oi bune de tăiat, cerînd ele însele să fie sacrificate.
Titlul articolului este o expresie franțuzească care se traduce prin: „este o dezamăgire, o situație proastă” și face referire la rătăcirea armatei napoleoniene în 1812 din timpul campaniei din Rusia. Sînt dezamăgit de votul francezilor fiindcă am crezut că îl vor sancționa pe Macron pentru ultimii doi ani. Sînt dezamăgit fiindcă observ că aparatul globalist funcționează ireproșabil peste tot în lume, iar media li se supune aproape în totalitate. S-au stabilit niște etichete care se lipesc de ani de zile unor oameni și nimeni, dar absolut nimeni nu le demontează și nu explică marii mase a oamenilor că unele sînt chiar mincinoase; asta nu ajută mișcările naționale și suveraniste, ci dimpotrivă. Am senzația că aici e problema. Oricîte bune intenții ai avea pentru țara ta, dacă vii cu un discurs anti sistem nu ai nici o șansă să cîștigi alegerile decît dacă generezi un curent popular suficient de puternic pentru a te propulsa la putere, făcînd inutilă mașina de propagandă globalistă. Este exact ideea de la care a plecat PVR-ul acum un an de zile, fiindcă inițiatorii curentului vadimist și-au dat seama că asta e singura șansă pe care o mai avem. Dacă vrem să ajungem în parlament și să le punem piedici progresiștilor și globaliștilor, trebuie să creștem acest curent vadimist. Trebuie să le explicăm românilor cum stau lucrurile cu adevărat și cel mai ușor mod este acela de a distribui articolele din Revista ,,România Mare” și din ,,Tribunul” care vorbesc despre asta. Avem puterea propagandei în vîrful degetelor; să folosim! Dacă fiecare membru al grupurilor vadimiste ar distribui în toate grupurile din care face parte articolele din publicațiile noastre, acestea ar oferi românilor o alternativă la propaganda din mainstream.
În Franța lucrurile nu vor rămîne așa, fiindcă în luna iunie vin alegerile pentru Adunarea Națională. Voi cita în continuare din cotidianul francez Le Monde, care merge pe aceeași idee: ,,Sistemul de vot este complex. În fiecare raion, turul al doilea se va opune tuturor candidaților care au obținut cel puțin 12,5% din voturi în primul tur, ceea ce permite concursuri triunghiulare sau chiar patrulatere. Unul dintre învinși caută în mod deschis răzbunare. Candidatul de stînga Jean-Luc Mélenchon (La France Insoumise) a fost foarte aproape de a face turul prezidențial din 10 aprilie. Aproape al treilea în ziua alegerilor, el le cere acum alegătorilor de stînga să-l aleagă ca prim-ministru printr-o victorie la alegerile parlamentare. Pentru a realiza acest lucru, va trebui să aducă lîngă el stînga franceză destul de slăbită deja tocmai de el, fiind văzut drept cel mai probabil candidat de stînga să ajungă în turul doi – în ciuda dezacordurilor uriașe cu privire la secularism, afaceri externe și Uniunea Europeană, pentru a numi doar cîteva.
Situația este cu atît mai critică pentru dreapta conservatoare, care a suferit o înfrîngere istorică pe 10 aprilie (4,8%). Christian Jacob, șeful Les Républicains, un fost fermier, a reușit deocamdată să se poziționeze bine, împotriva candidatei Marine Le Pen (Rassemblement National), fără a cere votul lui Emmanuel Macron. Asta nu va dura însă foarte mult. Unii pot spera la o coaliție mai largă formată de Emmanuel Macron, în timp ce alții ar putea reuni un bloc mai naționalist. Aceasta ar însemna moartea ultimului dintre moștenitorii lui Charles de Gaulle, în timp ce extrema dreaptă, dușmanul său jurat, este la cel mai înalt nivel”.
Forțele naționale au șansa de a atenua înfrîngerea de duminică, dar pentru asta trebuie să se unească și să se organizeze extrem de bine pentru a le putea zdruncina globaliștilor fotoliile pe care s-au așezat confortabil în ultimii ani. Altfel, o să ajungem să trăim într-o Europă care nu va mai avea nici o legătură cu trecutul său și se va dizolva încet, dar sigur, pînă ce va dispărea cu totul. Consider că statele naționale nu au voie să dispară așa cum vrea gașca asta de la Bruxelles și ar trebui ca oamenii, europenii adevărați, să se împotrivească planului de federalizare. Nu știu de ce, dar cred că statele din est vor constitui din nou linia cea mai importantă de apărare a continentului, fiindcă noi am trecut prin dictatură și știm ce înseamnă, așa că nu o vom accepta din nou. Cel puțin așa sper.
NICU MARIUS MARIN,  antreprenor HORECA

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite