Cel mai nou satelit de recunoaștere al SUA a fost lansat pe orbită
  • 13-11-2020
  • 0 Comentarii
  • 168
  • 1

Un vehicul greu de lansare american Atlas V a fost lansat pe orbită cu satelitul secret NROL-101 al Administrației Naționale de Apărare și Informații Spațiale (NRO) din SUA, a declarat operatorul United Launch Alliance (ULA).

Lansarea a fost efectuată pe 13 noiembrie la ora 17:24 ora Coastei de Est a de la cel de-al 41-lea complex de lansare de la baza aeriană Cape Canaveral din Florida, potrivit unui mesaj al ULA - o societate mixtă între Boeing și Lockheed Martin, lansează lansări pentru Pentagon și comunitatea americană de informații.

Scopul, orbita, dimensiunea și alte caracteristici ale satelitului secret american NROL-101, care este estimat la 1 miliard de dolari, nu au fost anunțate oficial. Misiunea și capacitățile acestui tip de sateliți sunt strict clasificate. Conform datelor disponibile, nava spațială grea NROL-101, care cântărește până la șase tone, este un satelit electronic de recunoaștere.

La sfârșitul anului trecut, Forțele Aeriene ale SUA aveau 80 de sateliți pe orbită. Cel mai mare era dimensiunea unui autobuz de călători. Acești sateliți oferă canale strategice de comunicare și îndeplinesc sarcini, inclusiv în domeniul recunoașterii electronice, radar și optice, fixând lansările de rachete balistice intercontinentale și calculând traiectoria zborului lor și, în consecință, avertizarea timpurie cu privire la un atac cu rachetă.


N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite