Cei patru asasini au fost trei: Bonnie şi Clyde
  • 28-08-2018
  • 0 Comentarii
  • 225
  • 0

Ştirea cum că Dragnea, Liviu Dragnea, a fost în pericol de a fi asasinat, mi-a trecut pe lîngă ureche şi dusă a fost. Nu am luat-o în seamă, am considerat-o a fi un fîs mediatic, o fumigenă de origine teleormăneană îmbibată cu multă imaginaţie şi suspans culinar. Este adevărat că, pentru un moment, mi-a trecut prin cap că cei care vor să-l omoare pe preşedintele PSD au mai mare legătură cu afacerile lui din Brazilia, şi mă gîndeam la fostul lui partener de afaceri „sinucis” în toaleta unui avion de linie, pe cînd se afla deasupra statului Panama.

Am avansat chiar, într-un public restrîns, ideea că poate sînt nişte datorii de achitat, sau conturi de reglat acolo, şi că asasinii, ăia 4 sau cîţi or fi fost, au venit să rezolve în felul lor această problemă. Chiar eram convins de ce susţineam, dar habar n-aveam de declaraţiile făcute efectiv de liderul PSD.

Eram într-o mare eroare.

După ce am citit declaraţiile lui Dragnea, făcute în direct pe la una din antene, am realizat că băiatul vrea să se ascundă fără să îl caute cineva. Explozia glumelor pe Internet, legată de acei asasini, are, totuşi, o legitimitate, în sensul că naivitatea pe care Dragnea o expune, în mod public, ne face să ne gîndim serios la capacitatea intelectuală a acestui preşedinte de partid, precum şi la perspectiva pe care noi, ca stat, o avem în condiţiile existenţei unor asemenea lideri.

Trecem, aşadar, mai departe şi analizăm puţin declaraţiile celui ameninţat, cum că a simţit el că cineva îl urmărea, a simţit el că cineva îl dorea musai mort, că cei 4, de fapt, se uitau chiorîş la el, şi doreau să-l ucidă cu forţa minţii sau doar cu o uitătură mai oacheşă. Este total de neînţeles cum un om care pare normal, cu minţile acasă, un politician versat, să nu ştie că atunci cînd ajungi în vîrful unui pol de putere sau de profit sînt o grămadă de factori, fie interni, fie externi, care doresc să aibă şi acces, dar şi să influenţeze în favoarea lor unele decizii politice. El ştie, aşa cum toţi ştiu, că atunci cînd devii important, este posibil ca lumea să se uite chiorîş la tine, să te şi urmărească pentru a vedea cu cine te întîlneşti şi ce planuri ai, să te şi asculte, fie la TV, fie atunci cînd nu vrei să se ştie ce spui etc.

Dragă Liviule, ai ajuns un om important. Trebuie să-ţi asumi, aşadar, poziţia ta de mare lider, de preşedinte al PSD şi de al 4-lea om în Stat. Despre cei 4, dacă chiar au existat cu adevărat, care îi făceau semne obscene, care se uitau la el chiorîş, putem spune doar că erau nişte băieţi de bine, care doreau doar să impresioneze prin prezenţă. Pentru că dacă erau asasini, nu doar că acum Dragnea era o amintire, dar politicienii ar fi votat la unison dublarea sau triplarea bugetului SPP, SRI, SIE, UM 0215 sau al firmelor private de protecţie şi pază. În România anului 2018, politicienii nu prea au fost stresaţi şi ameninţaţi cu moartea. De aceea îşi permit să fure în asemenea hal. Dar, prevăzători cum îi ştim, au făcut totul ca bugetul anumitor instituţii să fie suficient de mare ca să se simtă în siguranţă.

Revenind la Dragnea, mesajul lui, de o naivitatea de-a dreptul prostească, are drept scop altceva, şi nu de asasini e vorba aici. Cred că se încearcă, într-un fel, să se transmită un semnal clar către şefii unor servicii, gen cel mai de neclintit general, Pahonţu, dar şi către alţii, cum că nu îşi protejează obiectivele cum trebuie şi, prin urmare, nu prea îşi merită banii. Acum ştim că activele Corpului de Control al primului-ministru sînt deja la Cotroceni şi SRI. Am senzaţia că vor ajunge curînd şi la SPP şi la alte instituţii de forţă. Mesajul lui Dragnea este clar dat şefului SPP, pe care liderul PSD îl vrea plecat de la conducerea acestui serviciu, dar şi către SRI, unitate de elită a serviciilor româneşti, dar care a demonstrat că derapează în mod constant de la obiectivele sale legale şi statutare. Povestea celor patru potenţiali asasini este de fapt o săgeată pe care PSD o trimite către cele două servicii: SPP şi SRI. Este de aşteptat, aşadar, să asistăm curînd la o schimbare la vîrful Serviciului de Pază şi Protecţie, dar şi în modul de abordare al problemelor de către Serviciul Român de Informaţii.

Tano

 

Eveniment editorial: Îngerul scăpat din iad

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite