Ce se întîmplă cînd… nimic nu se întîmplă?
  • 02-02-2021
  • 0 Comentarii
  • 820
  • 1

Observăm că în România, de ceva timp, nu se mai fac investiții majore. Nici în infrastructură, și nici în alte zone care ar putea atrage dezvoltarea economiei. Autostrăzile realizate sînt dincolo de lanțul carpatic, în același Ardeal. Autostrada care ne leagă de Viena, prin Sibiu, este înțepenită în timp și spațiu. Autostrada Moldovei, la fel, nu se mai face. Nu întrezărim o perspectivă imediată a unei legături rapide între București și Occident. În afară de circul mediatic permanent pe care politicienii de paie îl oferă prin intermediul mass-media de mucava nu există nici un indiciu al faptului că România mai este un stat. De fapt, știm asta, dar, de dragul vremurilor demult apuse, asta ne dorim să credem.

Pot spune, fără prea mari șanse să mă înșel, că, odată cu venirea lui Iohannis la Cotroceni, evoluția noastră economică s-a blocat. În toți acești ani românii și-au pierdut timpul luptîndu-se cu Ponta în momentul tragediei de la Colectiv, apoi, timp de 3 ani, cu Dragnea, pentru ca apoi să se războiască cu tot PSD-ul. Ei bine, în tot acest timp, PNL și K.W.I. – zis și ,,Tabloul de la Cotroceni” – nu au făcut nimic pentru această țară. Nimic, în afară de a distruge tot ce înseamnă patriotism – proces început de Traian Băsescu împreună cu mass-media corporatistă, din spatele căreia ne zîmbesc multe, multe Servicii străine și românești. Nu au făcut nimic în afară de a lovi puternic la temelia statalității României, în economia acestei țări, în clasa de mijloc, în întreprinzătorii români, în tot ce mai era cît de cît românesc în România. Dar, cel mai important, acest individ grotesc și gașca lui de trădători ne-au învrăjbit, ne-au întors pe noi, românii, unii împotriva celorlalți și pe toți împotriva  Rusiei, Chinei, Iranului, Venezuelei și altor țări care nu sînt pe placul corporatismului de stat, viitorul mod de guvernare a umanității. 

Ce au mai provocat Iohannis și peneliștii? Imbecilizarea absurdă a generațiilor tinere, punerea în scenă a unor mitinguri dure în Piața Victoriei și cîștigarea luptei politice prin executarea lui Dragnea, prin manipularea blondei de la Guvern și punerea în scenă a unui agramat suspect de obedient în fața Serviciilor. În cîțiva ani, acest individ a reușit să încaseze de la români un salariu decent de președinte, să cheltuie enorm prin vacanțe și pe naveta Sibiu-București, să își renoveze complet locuința prezidențială, în schimb făcînd țara praf și pulbere. Păi, să tot fii președinte-guvernator în România. Ne amintim și vorbim de perioada fanariotă încheiată în 1821, cînd noi trăim din plin, de cel puțin 16 ani, o perioadă identică. Sîntem, de fapt, contemporani cu unul dintre cele mai mari jafuri care s-au făcut în România și asta nu e tot.

Cînd vorbim despre autostrăzile românești ne amintim de două figuri celebre, un politician și un general, un Ponta și un Coldea. Într-o discuție amicală, cel de-al doilea l-a amenințat pe primul, premier al României, că îl arestează imediat dacă leagă București de Brașov printr-o autostradă. S-a sesizat cineva, vreun avocat, procuror, politician de amenințarea pe care un general SRI i-a adresat-o direct unui premier? Nu! Putem să credem ori că Florian Coldea este de neatins – fapt adevărat – ori că Victor Ponta este un mare mincinos – fapt, de asemenea, adevărat. Concluzia este fie că Ponta a mințit și a pozat în victimă, fie că Florian Coldea urinează pe tot ceea ce este românesc. Cert este un lucru: București nu este legat de Brașov. Cine să fie vinovat pentru faptul că nu există autostrăzi care să lege capitalele celor trei regiuni istorice ale României și, împreună, să fie conectate cu Europa? Să fie de vină Serviciile străine care au planuri cu România? Să fie de vină Serviciile românești care au trădat? Sau interesele locale sau naționale, europene sau chiar mondiale? Este o copilărie să spui că nu putem trece munții pentru că Armata Roșie poate, astfel, cuceri Europa. În cel de-al doilea război mondial, armatele sovietice au ajuns la Berlin prin Ucraina și Polonia, în România venind doar pentru a instala un guvern comunist.

Deci, ce naiba se întîmplă, de fapt, cu țara asta? Vine vreun război și noi nu știm? Se va aplica acel scenariu în care Ucraina și Moldova se vor bate cu rușii, iar noi, românii, vom merge să îi eliberăm? Sună oarecum interesant, dar să sperăm că nu vom fi noi cei care vor scoate cărbunii din foc în locul celor care i-au aruncat: Ucraina și frații noștri de peste Prut.

Ce se întîmplă cînd nu se întîmplă nimic? Nu avem industrie, nici agricultură, nici infrastructură. Nimic. De ce? De ce toate investițiile sînt realizate doar în Ardeal? De ce nu se leagă Constanța de Europa și de ce Iași și Chișinău nu au șansa dezvoltării și alipirii de Vest, locul de unde răsare soarele financiar? De ce nu se investește nici în infrastructura Republicii Moldova? – europeanca Maia Sandu nu reușește încă să obțină fonduri pentru construirea unei hidrocentrale pe Nistru. De ce nu se dezvoltă Moldova, Țara Românească și Basarabia, așa cum ar fi fost normal? Această Maia Sandu, președintele român ale unor teritorii românești aflate sub ocupație, în loc să se preocupe de dezvoltarea economiei și de bunăstarea românilor, rușilor, bulgarilor și a celorlalte națiuni de dincolo de Prut, pune la cale un scenariu ucrainean la Chișinău și atacă limba rusă, limba maternă a unei populații numeroase. Protestele care au loc acum în zona aceea mă fac să cred nu doar că limba română va fi limba oficială în Republica Moldova, dar și că rusa va fi interzisă, exact așa cum au procedat și ucrainenii imediat după Maidan, fapt care a condus la situația militară existentă în prezent în Donețk. De ce Maia Sandu – o persoană nu foarte deșteaptă, din cîte ni se spune – face o astfel de mutare? Cum ar fi dacă românii de la București, trădătorii, bufonii ăștia ar interzice total limba maghiară în România? Oare cum ar reacționa Budapesta? Dar întreaga mass-media internațională?

Nu știm ce are în cap fătuca de la Chișinău cînd, în loc să se ocupe de treburile importante, îi atacă pe rușii din Republica Moldova pe care, teoretic, ea o păstorește. Vrea să preia Transnistria prin forță, atacînd fosta Armată a 14-a cu sticlele de vin din vechile crame moldovenești, sau agitînd șampania în direcția Nistru, știut fiind faptul că rușilor le place vodka?

Să revenim la situația celor trei colonii: România, Moldova și Ucraina. În România nu se mai fac investiții deloc nici în infrastructură, nici în alte domenii. În Moldova situația este aceeași, dar, în plus, se toarnă benzină la granițele cu Transnistria, iar în Ucraina se trăiesc vremurile românești din anii ʼ90: rînd pe rînd, fabricile lor se evaporă, muncitorii își pierd locurile de muncă, industria lor se pulverizează, dar ei se înarmează și trimit drone să atace pe lina de contact cu Donbass și Lugansk. Și primesc armament american ,,defensiv”, drone turcești ofensive, iar pe tot acest fundal, mai mult de jumătate din militarii care se întorc de la specializarea în SUA părăsesc armata și se reintegrează în zona civilă.

Mulți se întreabă ce legătură există între cele trei colonii. Răspunsul este simplu: interesele unui foarte mare partener strategic. Mai devreme sau mai tîrziu, cineva va ceda și va rezolva cumva problema asta fie la masa verde, fie pe cîmpiile României, Moldovei și Ucraianei. Timpul are un răspuns pentru fiecare întrebare, așa că vom afla care este motivul pentru care totul este încremenit în timp și toți așteaptă să se întîmple ceva.

TANO 

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite