Caravana Medicală AUR în Satu Mare.
  • 25-03-2024
  • 0 Comentarii
  • 40
  • 0


Caravana Medicală AUR și-a încheiat duminică seară misiunea pentru sănătate și solidaritate în Satu Mare, încă un județ în care a făcut bine României, aproximativ 1.000 de persoane beneficiind de serviciile medicale gratuite oferite de aceasta.
Aproape 1.000 de oameni au beneficiat de Caravana Medicală AUR în Satu Mare, județ în care și-a încheiat duminică seară misiunea. Dotată cu echipamente medicale de ultimă generație și condusă de o echipă dedicată de profesioniști din domeniul sănătății, Caravana Medicală oferă o gamă largă de servicii medicale precum: consultații de specialitate în domenii precum pediatrie, cardiologie, ginecologie, oftalmologie, testări și analize medicale esențiale pentru diagnosticarea precoce a diverselor afecțiuni, programe de educație pentru sănătate, destinate prevenirii bolilor și promovării unui stil de viață sănătos, dar și suport psihologic, oferind un sprijin esențial pentru sănătatea mintală a comunităților.
Caravana Medicală nu este doar despre servicii medicale! Este despre construirea unei comunități și suport reciproc. Prin implicarea voluntarilor și a partenerilor din sectorul privat și public, proiectul reprezintă un exemplu viu al modului în care colaborarea poate genera schimbări pozitive, tangibile, în viețile oamenilor. Impactul său se măsoară nu doar în numărul de consultații oferite sau boli diagnosticate, ci și în zîmbetele redăruite și în speranțele reînviate. Caravana Medicală este o mărturie a angajamentului față de binele comun, demonstrînd că, împreună, putem face o diferență semnificativă în sănătatea și bunăstarea societății noastre.
Mărturie stau atît declarațiile voluntarilor din cadrul proiectului, acești eroi moderni, înarmați cu pasiune, cunoștințe și dedicare, cît și în cele ale oamenilor care se bucură că, într-un final, cineva își întoarce privirea și către ei după ani de așteptări în zadar avute de la un sistem căpușat de interesele meschine ale celor aflați la putere.
• „Este o activitate inedită pentru că este strict în zona rurală, departe de comunitățile urbane, acolo unde oamenii au un acces dificil la serviciile de sănătate”, a declarat în județul Satu Mare doctorul Oana Macarie, unul dintre voluntarii acestui proiect.
• „Am venit pentru a ajuta cît mai mulți oameni, știind că nu există un centru de permanență, un spital în localitate. Foarte mulți oameni au cerut ajutor cabinetului de oftalmologie, cabinetului de analize și cel pentru EKG”, spune un alt voluntar implicat în proiectul Caravana Medicală.
• „Este nevoie măcar de un centru de permanență, 24 din 24 de ore, pentru că sînt bătrîni care nu se pot deplasa, bătrîni care nu au pe nimeni să îi ajute și este mai dificil pentru ei. Sînt oameni care își fac foarte rar sau deloc vizitele medicale, cele uzuale. În localitățile unde distanța este mai mare de 60 de kilometri trebuie să existe centre de permanență pentru că în momentul în care se sună la 112, ambulanța face mult pînă ajunge la pacient!”.
Caravana Medicală AUR își continuă traseul în județul Maramureș și va ajunge zilele acestea, între 25 și 30 martie, în Copalnic – Mănăștur – Poienile de sub Munte – Săcel.
Biroul de Presă
al Alianței pentru Unirea Românilor

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite