Căpitanul portavionul USS Theodore Roosevelt a fost demis
  • 03-04-2020
  • 1 Comentariu
  • 209
  • 4

Căpitanul portavionul nuclear american „Theodore Roosevelt”, la bordul căruia a izbucnit epidemia de COVID-19, și-a pierdut postul. Conform comandamentului Marinei SUA, el a început să „însămânțeze panica” și va purta responsabilitatea pentru acest lucru.

„Theodore Roosevelt” a îndeplinit sarcinile în Pacific, când la bord s-au depistat trei membri ai echipajului infectați cu un nou tip de coronavirus. Bolnavii au fost scoși de pe navă cu elicopterul și trimiși pe uscat.

Cu toate acestea, nu a fost posibilă oprirea răspândirii bolii pe navă. USS Theodore Roosevelt a decis să se întoarcă la o bază militară de pe insula Guam. Între timp, în presă a apărut o scrisoare a căpitanului portavionului Brett Crozier, adresată comandamentului. Acesta conținea o solicitare de a trimite aproximativ 90% din echipaj pe uscat, întrucât în ​​condiții strânse ale navei este imposibil să se asigure „distanța socială” fiabilă.

Potrivit secretarului interimar al Marinei, Thomas Modley, căpitanul „Theodore Roosevelt” a demonstrat incapacitatea de a conduce nava „în culmea crizei”, „a semănat panica” și este responsabil pentru faptul că memoriul său a fost în mass-media.

„Ceea ce a făcut, anulează eforturile comenzii pentru a rezolva această problemă, creează o panică și un sentiment că flota nu face față sarcinilor sale. Și acest lucru nu este adevărat ", a spus Fox News, citandu-l de Modley la o conferință de presă.

Potrivit presei, aproximativ o mie de persoane din echipajul transportatorului aeronavei au fost deja trimise pe uscat. Doar aproximativ trei mii de marinari și personal de zbor al Theodore Roosevelt vor fi carantinați pe insula Guam.

Între timp, pe social media, americanii îl laudă deja pe căpitanul Brett Crozier, care „și-a pierdut slujba pentru a salva viața echipajului”. Thomas Modley este numit „hârtie igienică Trump” și „om cu voință slabă”, tocmai datorită acestor calități, a fost numit de președinte.

N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite