Bursa de tranzacţionare a angajaţilor din Bucureşti
  • 24-06-2017
  • 0 Comentarii
  • 354
  • 2

Marile reţele de retail din România, adevărate structuri suprastatale şi factori activi de implicare în viaţa oamenilor simpli, cetăţile la poalele cărora se dau lupte casnice de o violenţă rară cînd este vorba de promoţii la tigăi, au decis să încheie un protocol de colaborare la cel mai înalt nivel, avînd în vedere criza acută de angajaţi prin care trec în acest moment. Se pun, astfel, bazele primei Burse de Tranzacţionare a Angajaţilor – BTA, o premieră în România, dar şi la nivel mondial.

„Conform evoluţiei demografice a Coloniei, dar şi a faptului că încă mai este permisă libera circulaţie în interiorul Uniunii Europene, numărul celor care vin să muncească pînă la epuizare la noi în magazine devine din ce în ce mai mic şi am observat că lupta de recrutare a angajaţilor devine din ce în ce mai acută, noi fiind obligaţi să mărim salariile într-un ritm care, efectiv, nu ne face nici cea mai mică placere”, a declarat Rîndunel Popescu, arăndaşul principal al unui mare lanţ de magazine care activează în Bucureşti.

Din acest motiv, s-a sunat adunarea tuturor lanţurilor de magazine autentic europene din România şi au căzut de acord că aşa ceva este inadmisibil, că este nevoie de măsuri drastice prin care angajaţii să fie legaţi de glie, să nu mai aibă voie să se plimbe prin Europa de capul lor, să existe o bursă de tranzacţionare/vînzare a lor, precum şi un control drastic la intrare şi ieşire din schimburi, să nu cumva să fi mîncat vreo prună, un măr sau, Doamne fereşte!, o felie de salam, în timpul exploatării.

Prezenţi la reuniune, toţi şefii de supermarketuri au venit şi cu ideea extraordinară, ca toţi micii şefi din magazine să fie români cu studii medii, proveniţi din clase sociale sărace intelectual, astfel încît să-i poată asupri pe angajaţi fără a avea mustrări de conştiinţă.

„Pentru orice problemă care se va ivi, noi dăm vina pe prost, şi ne vedem de imaginea noastră imaculată”, a mai declarat Rîndunel, biciuind un angajat pentru că se ridicase din genunchi şi îşi cerea dreptul de a merge la toaletă.

Pe Bursa de Tranzacţionare a Angajaţilor din Bucureşti, loc unde angajaţii vor fi cumpăraţi sau vînduţi, după caz, vor fi activi toţi cei care intră de bună voie în acest sistem minunat de viaţă, loc unde îşi vor petrece restul zilelor pînă cînd, epuizaţi, vor fi vînduţi către fermele din România, care vor avea nevoie de sperietori de ciori.

„După caz, îi putem livra şi facultăţilor de medicină de stat sau private, pentru a face noi experimente pe ei, pentru că este o mare curiozitate cum cineva acceptă să lucreze ore în şir pentru noi, pentru un salariu atît de mic”, a încheiat Rîndunel.

 

D.A.


Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite