Brazilia: eficacitatea vaccinului chinez a fost mai mică decât s-a menționat anterior
  • 13-01-2021
  • 0 Comentarii
  • 383
  • 0

Eficacitatea vaccinului coronavirus al companiei chineze Sinovac, în studiile clinice din Brazilia, a fost cu aproape 30% mai mică decât s-a menționat anterior, relatează South China Morning Post, citând institutul brazilian de cercetare Butantan din São Paulo.

Institutul a anunțat săptămâna trecută că vaccinul Sinovac este eficient la 78% dacă boala este ușoară și 100% eficient dacă boala este severă. Cu toate acestea, acum experții brazilieni au anunțat că medicamentul este eficient la 50,4%.

Ricardo Palacios, șeful cercetărilor clinice din Bhutantan, a declarat că noile date au apărut atunci când pacienții cu simptome „foarte ușoare” ale coronavirusului, cum ar fi durerile de cap, au fost incluși în studii. În același timp, el a subliniat că, în cazurile în care boala este mai severă, eficacitatea vaccinului este într-adevăr mai mare.

În studiile din Indonezia, vaccinul Sinovac s-a dovedit a fi eficient în 65,3% din cazuri, iar în Turcia - în 91,5%. Un vaccin trebuie să depaseasca 50%  eficienta pentru aprobarea reglementărilor.  

Brazilia are al treilea cel mai mare număr de infecții cu coronavirus din lume, fiind în spatele Indiei și Statelor Unite. De la începutul pandemiei, peste 8 milioane de oameni s-au îmbolnăvit in Brazilia, peste 204 mii au murit.


N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite