Bolile reumatice
  • 23-10-2021
  • 0 Comentarii
  • 141
  • 0

Bolile reumatice sînt din ce în ce mai des întîlnite, iar durerile sînt, de cele mai multe ori, de nesuportat; se localizează pe diferite țesuturi din corp, în diferite locuri și în perioade diferite. Sub această denumire generică se întîlnesc multiple boli ale sistemului osos, cauzele fiind distincte, dar tratamentele aproape întotdeauna la fel. O manifestare a bolii în țesututurile de apărare și sprijin atinge întotdeauna structurile organelor interne: inimă, ficat, limfă, plămîni, intestine și chiar sistemul nervos central. Din cauza diferitelor forme de manifestare – durere, blocaj, funcționalitate, deformare – se impune o prezentare din mai multe puncte de vedere.
Ce este reumatismul
Bolile reumatice includ peste 300 de patologii. Boala se instalează pe furiș, treptat, și cauzează, la aproximativ două treimi din persoanele afectate, grave probleme de mișcare, ajungînd chiar la invaliditate. Luînd în considerare numărul persoanelor bolnave, afecțiunile reumatice ocupă topul clasamentului îmbolnăvirilor.
Cum se instalează
În prezent, medicii consideră că una dintre cauzele bolilor reumatice ar putea fi diferite inflamații apărute în organism, nevindecate în totalitate. Aici nu ne referim la o inflamație acută, ci mai degrabă la inflamații mărunte care au, de asemenea, diferite cauze. Metabolismul pacientului se încetinește și reziduurile rezultate în urma îmbolnăvirii (viruși, microbi, paraziți) se depun pe diferite țesuturi ale organelor, atacînd întregul corp.
Fiecare celulă a corpului este înconjurată de un matrix extracelular, de un mediu fluid care le hrănește. Cînd acest mediu este sănătos, celule precum elastina, aci­dul hyaluronic sau fibrina formează hrana. În schimb, cînd acest mediu este încărcat cu noxe toxice se produce o debusolare energetică în celulă. Aici intervine medicina energo-informațională, care, fără medicamente, fără durere, fără efecte secundare, prin intermediul informației energetice poate neutraliza noxele toxice care emit vibrații patogene și poate readuce acest mediu într-un echilibru energetic. Urmarea: o hrană curată și sănătoasă pentru celule și reducerea inflamației și a durerilor. Se acționează pe cauză, nu pe efect.
Inflamațiile se localizează mai întîi pe încheieturi, piele (eczeme, psoriasis, urticaria), pe mucoasa in­tes­tinelor (infecții urinare cronice), corpul este supra­ încărcat cu noxe toxice, pacientul are dureri, sistemul limfatic este îngreunat, iar plămînii pot prezenta forme astmatice. Iritația sistemului imunitar se manifestă în boli autoimune și diferite forme de cancer. Pacientul poate acuza dureri de cap sau tensiune oscilantă.
Bolile reumatice au mai multe fețe, dar punctul comun este mesenchimul țesutului fiecărui organ (unde se regăsește hrana pentru celule) încărcat cu prea multe toxine, fenomen care explică unele simptome. Alimentația corespunzătoare și refacerea, reglarea mesenchimului duc la îmbunătățiri esențiale în calitatea vieții pacientului.
Medicina energo-informațională oferă terapii bazate pe informația fiecărui organ. Autoreglarea energetică a țesutului bolnav, încărcat cu noxe toxice, este focusul terapiilor în cadrul bolilor reumatice. Detoxifierea la nivel celular susține și readuce imunitatea și metabolismul în balanța energetică. Corpul nostru știe ce are de făcut pe mai departe.
FLORICA MUNTEANU,
specialist în medicina energo-informațională, membru al Societății naturiștilor din Germania, membră B.I.T. (Biorezonanz International Therapie), Psiholog

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite