- 05-02-2024
- 0 Comentarii
- 69
- 0
O mare parte din afecțiunile neurologice reprezintă, în fond, deficiențe sufletești ce au urmări grave în domeniul psihosocial. Depresia atrage după sine afecțiuni precum infarct, Parkinson, scleroză multiplă și epilepsie, diabet și boli cardiovasculare. Este un cerc vicios, deoarece depresia declanșează adesea și alte disfuncții corporale sau boala unui organ declanșează adesea depresia.
Depresia post accident vascular cerebral ischemic a devenit una dintre cele mai dese cauze de mortalitate în întreaga lume. Supraviețuitorii rămîn cu sechele severe, coporale, sufletești și psihice, motiv pentru care depresia survenită după un accident vascular cerebral este denumită de medicina clasică „post-stroke depresion” (depresie post AVC).
Din punct de vedere științific se face o diferențiere între așa-zisa depresie majoră survenită după un accident vascular și depresia minoră. Ipoteza conform căreia depresia duce adesea la accident vascular și invers nu este încă acceptată în totalitate în aria medicinei clasice.
Boala Parkinson este una din afecțiunile neurologice cel mai des întîlnite, peste 1% din vîrstnicii din întreaga lume suferind de această boală. Pentru persoana afectată se destramă o legătură de relații sociale, iar aparținătorii familiei se simt și ei destul de afectați, mai ales emoțional. O mare parte din cei care suferă de Parkinson devin pe parcursul bolii și depresivi. Durerile de cap, de coloană, diareea, constipația sînt simptome relativ ușor de explicat. Dar ce se întîmplă cînd frica pune stăpînire pe noi, iar tristețea, lipsa dorinței de a face lucruri noi, a interesului pentru contacte sociale sînt mai greu de exprimat?
Dereglarea Eu-conștiință este fenomenul cel mai complicat în afectul sufletului. Vitalitatea începe să scadă, dar sînt și situații în care omul pare că arde ca o lumînare la două capete. Este foarte agitat, aproape în dispoziție maniacă. Prin dereglarea Eu-activitate sînt afectate gîndirea, empatia, mișcarea. Lipsa de mișcare blochează intestinul gros, deoarece bacterile produc neurotransmițători care influențează funcțiile creierului. Balanța energetică din „autobuzul” intestinelor are un rol decisiv în starea noastră de sănătate.
Emoțiile sînt, de asemenea, puternic influențate cînd bacteriile reușesc să paseze bariera hematoencefalică. Intestinul gros, împreună cu „locuitorii” săi, este un domeniu fascinant de cercetare continuă.
Medicina energo-informațională se focusează, în terapiile pe care le aplică, pe depresia cauzată de îmbolnăvirea unui organ sau o tratează ca un blocaj sufletesc. Reechilibrarea energetică a fiecărui organ, refacerea comunicării energetice în organism la nivel de celulă, organ, sistem, detoxifierea spațiului extracelular, curățarea vaselor de sînge de depunerile provenite din resturi metabolice, lipsa de energie fizică sau psihică sînt doar cîțiva pași urmăriți în terapii.
După diagnosticarea energetică rezultă un tablel cu energia fiecărui organ în parte. Restabilirea microbiomului intestinal, refacerea mucoasei intestinale, reglarea sistemului urologic și genital sînt puncte forte în reechilibrarea pacientului.
Fizica cuantică stă la baza terapiilor oferite de medicina energo-informațională. A trata cauza și nu simptomul este cheia spre sănătate, mult mai accesibilă și din punct de vedere financiar. Omul modern are nevoie de terapii personalizate, deoarece boala are o componentă dinamică, care este mereu în schimbare. Numai tratînd personalizat poți elimina cauza care a dus la îmbolnăvirea unui organ.
Terapia este adresată atît copiilor cît și persoanelor adulte indiferent de vîrstă. Timpul în care totul se trata cu medicamente a trecut, omul de astăzi are acces la informații și poate alege ce este mai bine pentru sănătatea lui.
FLORICA MUNTEANU,
specialist în medicina energo-informațională, membru al Societății naturiștilor din Germania, membră B.I.T. (Biorezonanz International Therapie), Psiholog
-0.2 C