Bloomberg: armata americană va primi 48 de sisteme pentru a contracara sateliții
  • 18-04-2020
  • 1 Comentariu
  • 106
  • 0

Forțele spațiale americane intenționează să achiziționeze 48 de complexe până în 2027, care sunt concepute să interfereze cu activitatea sateliților de comunicații rusești și chinezi în caz de conflict. Acest lucru este menționat într-un material publicat vineri de Bloomberg .

Acesta citează extrase dintr-un interviu cu locotenent-colonelul Stephen Brogan, care este un reprezentant al Centrului Forțelor Spațiale din SUA pentru Dezvoltarea și Achiziționarea Armelor. După cum au explicat militarii, aceste sisteme bazate pe sol sunt concepute pentru a dezactiva temporar, în primele etape ale conflictului, nave spațiale folosite pentru întreținerea comunicațiilor. Brogen a indicat că utilizarea complexelor nu implică apariția de resturi spațiale.

Potrivit agenției, vorbim despre două sisteme dezvoltate de compania americană L3Harris. Numele primului dintre ei nu este dat în publicație. Este considerat gata de utilizare începând cu luna trecută. Forțele spațiale americane au primit 16 din aceste complexe.

Materialul afirmă că L3Harris dezvoltă și un al doilea sistem numit Meadowland. Se preconizează că cele patru complexe vor ajunge în Forțele Spațiale ale SUA în octombrie 2022. Alte 28 de complexe ar trebui produse în 2023-2027.

Forțele spațiale americane au fost înființate oficial pe 20 decembrie 2019. Au devenit cel de-al șaselea tip al Armatei SUA și primul creat după formarea structurii lor moderne în 1947. Se estimează că aproximativ 16 mii de trupe din Forțele Aeriene și Marina vor fi transferate către acestea. Administrația de la Washington a declarat în repetate rânduri că Statele Unite ar trebui să considere spațiul ca un potențial teatru de război.

N.K.

 

 

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite