Biserica Ortodoxă Română, între reformă și decădere
  • 03-05-2020
  • 2 Comentarii
  • 829
  • 5

O altă provocare ce le dă de lucru românilor și le distrage atenția de la activitățile frauduloase ale guvernanților – pe Google Maps România apare, pe locul unde este Mînăstirea Mîntuirii Neamului, denumirea „Mînăstirea Prostirii Neamului Românesc“. Oricum, ceva jignitor. Cred că securistul al cărui unic scop este aruncarea cu fumigene mediatice peste popor este foarte bun! Știe ce să facă, cum să procedeze, ca poporul să fie focusat pe prostiile emise de el, iar Orban & Co. să mai vîndă ceva, să mai ofere ceva, să mai facă ceva. Bravo!

Problema reală este că băieții ăștia de la B.O.R., plini de bani și de aur, nu prea știu să comunice cu omul de rînd, cu poporul. S-au baricadat în limuzinele lor, în casele lor imense, între zidurile reci ale bisericilor, și de acolo, din cînd în cînd, mai aruncă cu aghiazmă în populație. Biserica traversează o criză majoră de imagine, criză care se va transforma în ceva mult mai grav dacă reprezentanții instituției nu vor lua măsuri. Poate Daniel cel extrem de fericit să facă mii și mii de biserici, o mulțime de catedrale. Dacă nu va ajunge la inima românului, nu va reuși, de fapt, nimic. Dacă Biserica nu va începe să comunice profesionist, dacă nu se va reforma din temelii și dacă nu va lua poziții ferme atunci cînd valorile creștine sînt puse la îndoială, va dispărea foarte curînd. Nu este o glumă.

Principala sarcină a Bisericii nu este să se baricadeze între ziduri, ci să dărîme zidurile dintre oameni și divinitate, dintre oameni și idei, dintre oameni și progres, dintre oameni și prosperitate. Biserica nu trebuie să se autoizoleze în catedrale, Biserica trebuie să fie pe stradă, să ajute oamenii aflați în nevoie, să ofere șanse, să ne arate drumul spre o viață mai bună. În prezent, Biserica fie este înțepenită într-un prezent ferm, fie este atît de departe de enoriași, încît a ajuns să nu le mai audă durerea. Cînd m-am referit la reformarea Bisericii, nu m-am gîndit la valorile neortodoxe ale unor anomalii sexuale și la acceptarea lor de către B.O.R. Nu mă refer nici la schimbarea programei de lucru a preoților și nici la modificarea sărbătorilor. Eu spun că Biserica trebuie în primul rînd să comunice cu poporul nu prin acele posturi TV și Radio pe care nu le urmărește nimeni, trebuie să o lase mai moale cu pupatul moaștelor și cu veșmintele aurite ale preoților. Biserica trebuie să își dovedească sieși că reprezintă divinul pe pămînt, și nu cornul abundenței pentru supușii ei. Și, ce este cel mai important, reprezintă puritatea celui care stă în fruntea Bisericii Ortodoxe Române. Dacă cel de acolo, de sus, este un om al divinității, al sufletului, proiecția lui către preoțime și enoriași va fi una pe măsură, una cu adînci conotații divine, spirituale și aducătoare de liniște și pace în conștiința ortodoxă a țării. Or, în acest moment, pe marele tron al B.O.R. stă un om pe care mulți îl asociază cu CEO al Bisericii, și nici pe departe un om al sufletului. Poate că Biserica ajută mii de bătrîni, poate că sprijină o mulțime de spitale, poate că, de fapt, acordă burse de milioane de euro tinerilor. Dar dacă nu știe să comunice, și face totul în tăcere, cei care  trebuie să își pună speranța în această instituție nu o vor face. Dimpotrivă, vor lua în derîdere tot ce înseamnă B.O.R. în aceste zile. În acești ani. Cred că e timpul ca CEO să lase toiagul fericirii și să aleagă un loc de rugăciune din țara asta, iar cel care o să îi ocupe scaunul pe mai departe să aibă dorința de a-L readuce pe Dumnezeu în sufletele românilor.

Părerea mea este că acum B.O.R. este, în fapt, asemenea României, o organizație coruptă, plină de pile care se joacă de-a purtătorii mesajului divin, ei fiind, de fapt, niște farisei. Este trist, pentru că, din cauza unor popi, românii încep să nu mai creadă în Dumnezeul pe care acest neam L-a avut întotdeauna în suflet. Cînd generația care încă Îl mai poartă în inimă pe Dumnezeu se va stinge, ce va face B.O.R.? Va da o lege prin care să ne oblige să mergem la Biserică și să donăm bani pentru îmbogățirea lor?

 

Tano

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite