Biserica, întîlnire de urgență la Niceea
  • 01-09-2020
  • 0 Comentarii
  • 369
  • 4

La inițiativa Bisericii Ortodoxe din Pakistan, în perioada următoare, reprezentanții bisericilor creștine – Catolică, Ortodoxă și Protestantă – împreună cu alte ramuri conexe, se vor întîlni la Niceea, în cadrul unei adunări istorice, pentru a dezabate noile descoperiri religioase și pentru a se adapta la noile orînduiri sociale pe care civilizația cultă și înțeleaptă din Occident, în special, dar și din România, în particular, dorește să le implementeze.

,,Să nu uităm că ultimul consiliu de la Niceea s-a întrunit acum mai bine de 1000 de ani, așa că e timpul să clarificăm unele aspecte biblice, mai ales că noi, creștinii, trebuie să ne reformăm și să dăm semnale pozitive societății civile, în special românilor de la USR, care insistă să rezolvăm rapid acest deziderat”, a declarat Mult-Preafericitul Agop Mustafa, mitropolitul Bisericii ortodoxe de la Islamabad.

Cel mai important punct de pe ordinea de zi este stabilirea genului lui Adam și al Evei, fapt deloc simplu. De asemenea, se pare că șarpele nu era chiar nevinovat, el fiind total confuz sexual atunci cînd i-a oferit mărul Evei. ,,Nu înțelegem deloc de ce șarpele i-a dat Evei mărul, și nu lui Adam, pentru că, în fond, ei sînt părinții 1 și 2 ai actualei civilizații, așa că trebuie să privim problema pe de-a-ntregul”, a precizat Mustafa, adăugînd că ,,sînt multe necunoscute legate de sexualitatea celor doi și chiar de pigmentul pielii, astfel încît este necesară întrunirea la Niceea și rescrierea Vechiului și Noului Testament, plecînd de la realitatea actuală”.

Se pare că la Niceea se va discuta inclusiv despre genurile altor personaje biblice. ,,Vom aprofunda problema, vom dezbate numeroase aspecte, iar noua ediție a Bibliei va cuprinde toate informațiile pe care civilizația educată și extrem de inteligentă a lumii dorește să le includă în cărțile sfinte. Am înțeles că se pune problema modificărilor și în alte religii, problematica aflată în discuție fiind una de magnitudine istorică”, a încheiat Mult-Preafericitul mitropolit al Pakistanului.

 

D.A.

Notă: Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare!

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite