Bill Gates, Zoom și Baby Shark: cum a fost Internetul în 2020
  • 31-12-2020
  • 0 Comentarii
  • 331
  • 2

Credeți sau nu, 2020 a adus cu sine nu numai o pandemie, ci și o serie de evenimente și inovații din lumea tehnologiei. Ce noutăți și tendințe din domeniul IT și Internet au fost discutate de utilizatorii rețelelor sociale anul acesta.

Persoana anului - Bill Gates

Bill Gates a devenit unul dintre cei mai importanți oameni ai anului în acest an, trecând de la un filantrop și co-creator la Windows la un expert în sănătate, datorită în mare măsură fundației sale filantropice și industriei medicale. De-a lungul anului 2020, cofondatorul Microsoft a făcut predicții despre o pandemie, a vorbit despre importanța purtării măștilor și a vaccinării și a liniștit publicul, argumentând că situația se va îmbunătăți semnificativ anul viitor.

O astfel de activitate nu a trecut neobservată în rândul utilizatorilor de internet, care au început brusc să suspecteze Gates despre o conspirație - ar fi vrut să câștige bani pentru vaccinările împotriva coronavirusului, să microcipeze întreaga populație și, în plus, este unul dintre creatorii COVID-19. Miliardarul însuși se referă la aceste zvonuri într-un mod filozofic - după el, sunt atât de proști și neîntemeiați, încât nu are rost nici măcar să le comenteze.

Aplicația anului - Zoom

Aplicația de comunicații video Zoom poate fi numită în siguranță una dintre progresele din acest an - dacă până în 2020 doar câțiva știau despre ea, acum este un instrument larg răspândit pentru organizarea de conferințe, întâlniri, lecții și chiar petreceri.

În aprilie, când primul val al pandemiei a lovit lumea, numărul de utilizatori Zoom a ajuns la 300 de milioane, în creștere față de 10 milioane în ianuarie.

În ciuda mai multor scandaluri legate de criptarea slabă a datelor utilizatorilor, această platformă nu și-a pierdut popularitatea. Experții consideră că ușurința în utilizare este unul dintre factorii cheie care au propulsat Zoom către succes. Cu toate acestea, administrarea aplicației nu ar trebui să se aseze pe lauri - anul viitor lumea va reveni treptat la întâlniri și evenimente față în față, ceea ce înseamnă că serviciul va trebui să vină cu noi modalități de a reține publicul.

Pierzatorul anului - Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 era așteptat în 2020 din aprilie - lansarea sa a fost amânată mai întâi pentru septembrie, apoi în noiembrie și apoi la jumătatea lunii decembrie. În ciuda faptului că dezvoltatorii au avut mult mai mult timp pentru a pregăti proiectul, acesta a văzut lumina zilei in forma brută și neterminată. Acest lucru a fost evident mai ales pe consolele generației anterioare - PlayStation 4 și Xbox One. Cyberpunk 2077 este literalmente plin de bug-uri și erori, iar optimizarea sa lasă de dorit.

Dezvoltatorii, reprezentați de creatorii The Witcher, CD Projekt RED, s-au opus atât investitorilor companiei, cât și jucătorilor obișnuiți, nemulțumiți de produsul final. Acest lucru a provocat multe discuții pe internet - puține jocuri se pot lăuda cu același hype ca Cyberpunk 2077, în ciuda faptului că a apărut în mare parte datorită criticilor care au căzut asupra proiectului.

Cu toate acestea, dacă ne abținem de la o optimizare proastă, atunci în RPG-ul de acțiune din studioul polonez puteți găsi un complot bun, un oraș de noapte foarte frumos și personaje detaliate. Sperăm că CDPR poate remedia erorile cu patch-uri, astfel încât jucătorii de pe toate platformele să se poată bucura de această poveste neon.

Bătălia anului - PlayStation 5 și Xbox Series X

În ciuda pandemiei de coronavirus, care a forțat mulți producători de tehnologie să amâne lansarea de noi dispozitive până anul viitor, Microsoft și Sony au lansat în continuare consola PlayStation 5 și Xbox Series X / S de generația următoare.

Consolele au fost lansate în aceeași perioadă în noiembrie. Ambele console reprezintă o descoperire în divertismentul interactiv, oferind cei mai rapizi timpi de încărcare pentru jocuri și o calitate îmbunătățită a imaginii. În același timp, practic nu diferă unul de celălalt în ceea ce privește caracteristicile - singurele excepții sunt proiectele exclusive care sunt disponibile numai pentru proprietarii unui anumit dispozitiv.

Având în vedere popularitatea crescută a jocurilor în perioada de autoizolare, PlayStation 5 și Xbox Series X / S erau la mare căutare pe piață, iar primele loturi de console noi s-au epuizat aproape instantaneu. Va fi posibil să se calculeze și să se efectueze o analiză comparativă a vânzărilor de set-top box-uri de nouă generație abia in 2021, dar este deja evident că lansarea lor a devenit una dintre cele mai de succes din istoria Sony și Microsoft.

Recordul anului - Baby Shark

În 2020, primul loc în ceea ce privește numărul de vizionări pe YouTube a fost luat de videoclipul Baby Shark, publicat de canalul coreean pentru copii Pinkfong în 2016. La momentul scrierii acestui articol, videoclipul era vizionat de 7,5 miliarde de oameni, ceea ce nu este cu mult mai mic decât populația lumii.

Anterior, primul loc în vizualizări timp de trei ani a aparținut videoclipului melodiei „Despacito” de Luis Fonsi și Daddy Yankee. Despacito se află în prezent pe poziția a doua.

Baby Shark este un cântec pentru copii cunoscut în toată lumea, însă adevărata sa origine nu este cunoscută, la fel ca și motivul popularității piesei în 2020. Probabil că versiunea Pinkfong ar putea fi cunoscută pe scară largă pentru mișcările sale de dans captivante și motivul ușor.

N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite