- 26-01-2016
- 0 Comentarii
- 145
- 0
Domnul preşedinte Iohannis, care spune cã îi place ,,lucrul bine fãcut”, ne-a oferit un bilanţ al activitãţii sale de ales al neamului nostru oropsit şi batjocorit. Ne-am convins cã, la capitolul promisiuni fãcute celor care l-au propulsat în cea mai înaltã funcţie din statul de drept numit România, Herr Klaus Werner Iohannis nu a rãmas deloc repetent. Dar oare ce a realizat dumnealui, ca sã se declare mulţumit dupã 1 an de la urcarea pe scaunul la Cotroceni? Cum, nu ştiţi, stimaţi români din ţarã şi din diaspora? L-a dat jos pe Ponta şi şi-a instalat ,,guvernul meu” (al sãu). ,,A fost nevoie sã moarã oameni ca aceastã demisie sã se producã”, a spus atunci Klaus Iohannis, dupã ce, în urma tragediei de la ,,Colectiv” şi a presiunilor la care a fost supus, Victor Ponta şi-a depus mandatul. Şi uite-aşa a fost dãrîmat un executiv eficient şi care a adoptat mãsuri benefice pentru populaţie. În opinia mea şi a multora ca mine, a fost, din acest punct de vedere, cel mai bun guvern al României din toate cîte s-au perindat la Palatul Victoria, începînd cu cel condus de Petre Roman, omul care a rostit celebra propoziţie ,,Industria româneascã e un morman de fiare vechi”. Acela a fost semnalul declanşãrii procesului de demolare a economiei naţionale şi de jefuire sãlbaticã a avuţiei ţãrii.
De ce, domnule Iohannis, preşedinte, de români şi, mai ales de copii, mare iubitor şi, prin lume, vajnic cãlãtor, aţi ţinut cu tot dinadinsul sã-l îndepãrtaţi pe Ponta şi sã-l aduceţi pe Cioloş, cu aşa-zişii lui tehnocraţi? V-aţi ghidat, probabil, dupã zicerea: ,,De ce sã fie mai bine, dacã trebuie sã fie rãu”. Şi, v-am mai pune o întrebare: Ce anume v-a împiedicat sã acceptaţi legea prin care Avram Iancu era declarat Erou Naţional? Doar ştiaţi bine cã era vorba de un simbol al românilor, la fel ca Mihai Viteazul, Nicolae Bãlcescu, A.I. Cuza ş.a. Am observat, în schimb, cã nu aţi pregetat deloc sã promulgaţi Legea de instituire a Zilei Limbii Maghiare. De fapt, ce sînteţi domnia-voastrã: ungur, sau român? Sau nici una, nici alta? Aşadar, se cuvenea ca la bilanţul pe care l-aţi prezentat, sã treceţi şi acest din urmã ,,lucru bine fãcut”.
Încã ceva, domnule preşedinte. Cum de nu vã pasã de faptul cã profesorii rãmîn o categorie socialã permanent ignoratã? Vã dau un exemplu: un dascãl cu studii universitare, cu gradul I din 1988, cu gradaţie de merit şi cu o vechime de 41 de ani, are parte de o pensie de 1.489 de lei impozabili. Profesorii nu sînt încadraţi la grupa I, şi nici la grupa II de muncã. Ce ziceţi, domnule Iohannis, de nedreptatea asta? Şi dvs. aţi fost profesor, dar probabil cã pe domnia-voastrã nu vã preocupã acest aspect. Aveţi avere suficientã, cît sã vã ajungã, ani mulţi de acum înainte, şi dvs., şi neamurilor dvs. Numai de neamul acesta românesc se vede cã nu prea vã pasã. Ar fi trebuit sã-i treceţi la acel bilanţ şi pe amãrîţii de dascãţi, doar aţi fost/sînteţi din aceeaşi breaslã, nu?
În rest, cu privire la cãlãtoriile dvs. private pe alte meleaguri, n-avem decît a vã admira pasiunea cu care vã satisfaceţi aceastã plãcere. Între timp, guvernul de tehnocraţi trudeşte, parlamentarii se ,,spetesc” pe rupte, mai mult chiulind, dar pe deplin satisfãcuţi cã şi-au votat pensii speciale. Ce mai, ţara merge ca pe roate!
GEORGE MILITARU
- 30-09-2024
- 0 Comentarii
- 98
- 0
21.2 C