Biden solicită modernizarea apărării SUA
  • 29-12-2020
  • 1 Comentariu
  • 283
  • 4

Președintele ales Joe Biden a subliniat necesitatea modernizării armatei SUA pe fondul amenințărilor strategice din ce în ce mai mari din Rusia și China.

„Trebuie să fim capabili să inovăm și să ne regândim apărarea împotriva amenințărilor în creștere în domenii noi, cum ar fi spațiul cibernetic”, a spus Biden în cadrul unei conferințe de presă organizata în urma unui briefing de securitate națională, realizat de oficialii de informații și apărare.

Pentru a aborda provocările pe care Rusia și China le prezintă Statelor Unite, a spus el, „trebuie să ne modernizăm prioritățile de apărare pentru a combate mai bine agresiunile viitoare, mai degrabă decât să continuăm să investim în exces în sistemele vechi concepute pentru a contracara amenințările din trecut”.

El a menționat, de asemenea, că recentul atac cibernetic împotriva agențiilor federale reprezintă o amenințare serioasă pentru securitatea națională a SUA.

"Trebuie să reducem diferența dintre locul în care sunt acum capacitățile noastre și locul în care acestea ar trebui să fie, pentru a descuraja, detecta, perturba și răspunde mai bine la aceste tipuri de incursiuni în viitor", a adăugat el.

În decembrie, mass-media americană a raportat că hackerii legați de un guvern străin au intrat în sisteme aparținând Trezoreriei SUA, Departamentului pentru Securitate Internă, Administrației Naționale a Telecomunicațiilor și Informației (NTIA) a Departamentului de Comerț al SUA și rețelelor Pentagonului, DOE și NNSA. O serie de oficiali americani au declarat că grupul de hackeri APT29 sau Cozy Bear, presupus legat de serviciile secrete rusești, este probabil în spatele atacurilor cibernetice.

N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite