Beijingul a subliniat pericolul laboratoarelor americane pe teritoriul fostei URSS
  • 29-04-2020
  • 0 Comentarii
  • 180
  • 0

Beijing a indicat că Washingtonul ar trebui să acorde o atenție deosebită problemelor care sunt direct legate de sănătatea și bunăstarea populațiilor din țările în care se află laboratoarele americane.

Autoritățile chineze susțin poziția oficială a Rusiei și consideră existența unor laboratoare biologice americane pe teritoriul unor state, care anterior erau republici ale Uniunii Sovietice, periculoase. Acest lucru a fost declarat miercuri de reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Populare Chineze, Gen Shuang.

"Am atras atenția asupra declarației reprezentantei oficiale a Ministerului rus al Afacerilor Externe [Maria Zakharova]. Statele Unite au creat numeroase laboratoare biologice în fosta Uniune Sovietică, ceea ce provoacă o îngrijorare serioasă în rândul populației din statele respective și în țările vecine", a subliniat el într-o informare periodică. Sperăm ca partea americană să ia o poziție responsabilă, să țină cont de preocuparea oficială a comunității mondiale <...> și să faca demersuri prin eliminarea unor astfel de preocupări ".

Potrivit diplomatului, Washingtonul ar trebui să acorde o atenție specială problemelor care sunt direct legate de sănătatea și bunăstarea populației din țările în care se află laboratoarele americane.

Pe 17 aprilie, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de externe, Maria Zakharova, a declarat că dezvoltarea agenților cauzali ai bolilor periculoase poate fi realizată în laboratoarele biologice americane situate în străinătate. Potrivit diplomatului, Ministerul rus de Externe a atras atenția asupra întăririi prezenței biologice americane în afara Statelor Unite, în special în fostele republici sovietice. Ea a subliniat că Moscova nu poate ignora faptul că infrastructura cu potențial biologic periculos este formată de americani în imediata apropiere a granițelor rusești.


T.S.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite