- 20-06-2022
- 0 Comentarii
- 207
- 0
Diferite simptome ca oboseala, durerile de spate, incontinența urinară, vezica urinară agitată au legătură, conform medicinei chineze alternative, cu rinichii slăbiți. Înainte ca aceste probleme de sănătate să se cronicizeze, se poate interveni fără medicamente, fără durere, în reglarea energetică a rinichilor și suprarenalelor. Semnele unei epuizări se pot observa din activitatea organelor celor 5 Elemente, organele Yang: suprarenale, timus, hipofiza, tiroida și epifiza.
Energia rinichilor reprezintă dorința de viață și hotărîrea de a lua lucrurile așa cum vin, ca pe un curs al vieții. Ca și depozit al energiei vieții, meridianul rinichilor are un aspect spiritual ridicat. Problemele cu care se confruntă omul pe parcursul vieții atrag, în anumite cazuri, o scădere a energiei vieții. De asemenea, procesul de îmbătrînire duce, în funcție de constituția fiecăruia, la o scădere a energiei pe meridianul Yang. Sigur că și alimentația procesată sau sportul excesiv pot duce la scăderea energetică a rinichilor și suprarenalelor. Astăzi este cunoscut faptul că acest meridian energetic se poate mereu echilibra în funcție de necesitatea corpului, prin tratamentele bazate pe informație oferite de medicina energo-informațională.
Rinichii sînt fundamentul tuturor lichidelor din corp, sprijină inima, solicită somnul și liniștea spiritului. O lipsă sau un dezechilibru energetic pe acest meridian pot duce la simptome ca transpirații (mai ales nocturne) sau dureri de coloană. Pe etajul emoțional ai impresia că nu te poți deconecta, pe de altă parte uiți, ai sentimentul că ești mînat din urmă de ceva. Să nu uităm osteoporoza, problemele cu încheieturile, dinții și, în general, procesele inflamatorii. În timp, dacă deficitele energetice pe acest meridian nu se reglează, se poate dezvolta clasicul sindrom Burn-out.
Cauzele acestui deficit energetic pe meridianul Rinichi/ Yin stau în imposibilitatea de regenerare, un blocaj energetic, cu alte cuvinte. Persoanele care transpiră excesiv riscă o scădere a capacității energetice a rinichilor. De asemenea, și greșelile alimentare trebuie subliniate. Rinichii produc lichidele necesare stomacului, o alimentație lipsită de lichidele necesare duce la o uscare a rinichilor. O alimentație caldă (supe de legume și oase, condimentate corespunzător) susține, de multe ori, reglarea deficitului pe meridianul menționat. Iar în cazul în care acest meridian este supraîncărcat energetic se recomandă o alimentație rece, dar umedă.
Medicina energo-informațională face diferențierea între ,,răceala internă” produsă de epuizare și tristețe, întreținută de o alimentație și o vreme nefavorabilă. Cînd sîntem răciți, dar nu avem o infecție bacteriană, este contraindicat să ne tratăm cu antibiotic. O mîncare caldă, lichide – mai ales ceaiuri calde – aduce răceala la suprafață.
O vezică urinară agitată și reîmbolnăvirea constantă, dar nu cu infecții bacteriene, arsuri la urinare și urinarea constantă, dar mică din punct de vedere cantitativ, pot să fie însoțite și de dureri în partea inferioară a abdomenului. Important este, în aceste situații, să ne oferim puțină liniște, o hrană ușoară, bazată mai ales pe legume cu frunze (varză, spanac), cît și vinete, broccoli, ardei. În acest caz, administrarea de antibiotic liniștește vezica, dar dereglează foarte mult biomul microbian, flora intestinală și sistemul imunitar fără sens.
Femeile aflate la menopauză au o anumită perioadă de fluctuații pe meridianul Yin scăzut în energie. Persoanele care sînt afectate de o vezică urinară agitată simt mereu nevoia să ajungă la toaletă, deși cantitatea de urină din vezică este mică. Desigur, există mai multe cauze: musculatura slabă, stresul, problemele psihice sau inflamarea vezicii urinare.
Toate situațiile enumerate reprezintă, din punctul de vedere al medicinei energo-informaționale, dereglări energetice la nivel celular. Îndepărtarea noxelor toxice care deranjează și întrețin boala este una din principalele căi de urmat în terapie, alături de deblocarea meridianelor energetice, restabilirea comunicării energetice în organul bolnav și conectarea lui energetică la metabolismul general al corpului.
Sînt tratamente moderne, personalizate, care se bazează pe informația energetică a pacientului. Pacientul vine în clinică cu un simptom (sau mai multe), iar noi tratăm sistemul (omul bolnav în totalitatea lui, material și spiritual), iar odată cu tratarea cauzei, simptomul dispare.
FLORICA MUNTEANU,
specialist în medicina energo-informațională, membru al Societății naturiștilor din Germania, membră B.I.T. (Biorezonanz International Therapie), Psiholog
2.4 C