Băsescu la Capitală
  • 17-08-2020
  • 0 Comentarii
  • 738
  • 6

Ne tot întrebăm de ce Traian Băsescu dorește să lase scaunul de europarlamentar pentru scaunul de Primar General. Păi să vedem care din cele ,,n” motive ar fi cele mai evidente:

1. Ca primar poți să îți aloci singur casă acolo unde vor mușchii tăi, ceea ce la Bruxelles nu prea se poate.

2. Ca primar ai pe mînă un buget atît de mare, încît poți cumpăra tot Parlamentul European și să îl aduci la tine.

3. Ca primar poți să mai dărîmi niște chioșcuri sau să mai muți niște piețe de la stînga la dreapta. La Bruxelles se pare că e ilegal să faci asta.

4. Ca primar ai șanse să o vezi de aproape pe Brigitte Bardot, dacă, cumva, te iei de niște cîini. Ca europaelamentar e posibil să plătești pentru acest favor.

5. Ca primar poți să îți organizezi propriul Serviciu Secret cu cei de la Poliția Locală. Îți găsești un Coldea și ai rezolvat problema. Astfel, nu se mai poate întîmpla să nu știi pe unde și cu cine umblă Elena – sigur va exista o Elena, o adevărată urmașă a Mioarei Mantale.

6. Ca primar mai poți îngropa niște afaceri locale și lăsa cale liberă celor străine. La Bruxelles se pare că e ilegal să faci asta.

7. Ca primar poți transforma lacul Herăstrău în ceva cu adevărat măreț, doar în amintirea anilor petrecuți pe Biruința. Poate chiar și un canal direct cu Dunărea, doar de dragul amintirilor din tinerețe. Ca europarlamentar ar fi trebuit să mergi la fostul loc de muncă, și nu tocmai de plăcere.

8. Ca primar, ai la dispoziție un întreg consiliu pe care să îl ameninți și să îl fugărești cum vrei tu, nu ca la Bruxelles, unde ăia se lasă mai greu călăriți de un român, marinar pe deasupra.

9. Ca primar ai mai multe șanse să trăiești într-o societate majoritar heterosexuală, fapt care la Bruxelles este aproape imposibil. Iar noi știm că Băsescu este un hetero autentic.

10. Pentru că vrea să propulseze PMP, mai ales în condițiile în care investiția în AUR a fost un eșec total.


D.A.

Notă: Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare!

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite